Cemil Tekin

YALÇIN HOCA

Yazar: Cemil Tekin
Tarih:
Okunma: 6130
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Yalçın Kaynak, Yalçın Kaynak güreşi daha doğrusu ecdad yadigarımız olan yağlı güreşi çok seven, bu uğurda hayata tutunmak için çok sevdiği güreşi maalesef yapamayan, Atasına Babasına destek olabilmek için zaruri tercihini çalışmaktan yana kullanan ve ağabeyinin güreşçi olabilmesi için kendini bu acımasız hayata feda eden bir yağlı güreş neferi...

Bu bahsettiğim küçük bir anekdot Yalçın hoca için devede kulak kalır. Yalçın hocanın amacı ne? Yalçın hoca, yağlı güreş yapamadığı için içinde ukte kalan, yapamadığı yağlı güreş sporunun daha iyi yerlere gelebilmesi için, radyoda, televizyonda, gazetede özellikle altboyların sesini duyurmak için kendini paralıyor, gariban sporu yağlı güreşin daha iyi şartlarda olması için herkesi karşısına alıyor. Velhasıl bu uğurda savaşıyor, mücadele ediyor. Neden sırf Ata sporumuz yağlı güreş hakettiği değeri görsün diye.

Yalçın hoca, ekmek parası kazanmak hayatını idame ettirmek için mücadele ederken, eli öpülesi aziz güreş seyircisi gibi tribünde, televizyonda yağlı güreşimizi hayranlıkla izlerken kendisini radyoda, televizyonda, gazetede buldu. Yalçın hoca benim ağabeyimin okul arkadaşı, mahalle arkadaşı, çocukluk arkadaşıdır. Yani benimle alakalı bir durumu yoktur. Haliyle benden büyük olduğu için de, bir araya gelip hasbial etme şansım da yoktu. Fakat bu çok sevdiğimiz yağlı güreş bizi bir araya getirdi. Abi kardeş olduk, dost sırdaş olduk, yol yolcu yoldaş olduk. Yalçın hocanın o içindeki, sarıp sarmalayarak sakladığı cevheri hazineyi ortaya çıkartmasına vesile olduk. Yağlı güreş camiasının Yalçın hoca gibi bir değeri kazanmasından dolayı inanılmaz derecede mutlu ve gururluyum.

Şimdi neden böyle bir yazı yazdı Cemil Tekin diye merak edenler olacaktır. İnanın uzun zamandır köşe yazmıyorum, yazmak da zaten içimden gelmiyor. Az önce sabah ezanı ile birlikte uyandım. Uyanır uyanmaz da ezan bana Yalçın hocanın dün İstanbul yolculuğumuz sırasında bize anlattığı o yaşamış olduğu gerçek hikayesini aklıma getirdi. O ezan sesi Yalçın hocayı tekrar hayata sıkıca bağlamıştı çünkü. İyi ki de sıkıca bağlamış ki, şu anda Yalçın hoca aramızda, Yalçın hoca camiamız da...

İşte bahsettiğim gibi az önce duymuş olduğum o ezan sesi, bu yazıyı kaleme almama vesile oldu. İyi ki varsın Yalçın hoca, iyi ki bizimlesin Yalçın hoca.

Kalın sağlıcakla...

Cemil Tekin / Sadece Güreş Programı Yapımcısı ve Sunucusu

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.