KADINLARDAN BAŞKAN BABAOĞLU’NA TAM DESTEK
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 3571
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 13:26

Cumhur İttifakı Kadınlar Günü buluşması miting havasında geçti. AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan’ın da katıldığı programda konuşan Cumhur İttifakı Adayı Turgut Babaoğlu, “Vekilimiz, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız burada, ittifakın aslı burada. Cumhur İttifakı olarak, sizlerin de desteğiyle 31 Mart’ta sandıkları patlatacağız” dedi.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği programda; AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Hendek İlçe Başkanı Adem Öz, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, MHP Kaçep İlçe Başkanı Zübeyde Gürbüz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hülya Ekşi ile Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyesi adayları da yer aldı.

Başkan Babaoğlu, yaptığı konuşmasında Cumhur İttifakının başarısı için canla başla çalıştıklarını belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızla çok güzel bir sinerjiyle sahadayız ve vatandaşlarımızla her zaman olduğu gibi iç içeyiz. Burada olduğu, sahada da çok güzel bir tablo var. Dışarıda bazılarının anlattığı ittifak hikâyelerine vatandaşlarımızın itibar etmeyeceğine inanıyorum. Sizlerde buna müsaade etmeyin” dedi.

“AK PARTİ'NİN VE TÜM MENSUPLARININ DA BELEDİYE BAŞKANIYIM”

“İşte Cumhur İttifakı buradadır” diyen Başkan Babaoğlu, “Sayın vekilimizle, ilçe başkanlarımızla, kadın kollarımızla ittifakın aslı burada. Allah'ın izniyle de ittifakın bayrağını Türkiye'nin bütününde dalgalandırmak için burada yemin etmiş, karar vermiş bir topluluk görüyorum burada. Biz sizlerin ve buradaki teşkilatların emrindeyiz. Artık sadece Milliyetçi Hareket Partisi’nin değil, AK Parti’nin ve tüm mensuplarının da belediye başkanı olma sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Sizlerin ne işi varsa, vatandaşımızın bize ne emri varsa onları yapmak üzere elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bundan şüpheniz olmasın. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” ifadesini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Milletvekili Erdoğan ise, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AK Parti’ye sadece ev kadınlarının oy verdiği şeklindeki sözlerine tepki göstererek şöyle konuştu:

 “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü kutluyorum. Bakın bir televizyon programında ‘Kadınlar en çok AK Parti’ye, Cumhur İttifakına oy veriyor’ analizi üzerine ne diyor İmamoğlu, ‘Ev kadınları daha çok oy veriyor. Kadınlar statüsünde demeyelim’ diyor. İşte böyle bir zihniyet, 22 yıldır o ev kadınları diye ağız bükerek söylediği kadınlardan bu muhalefet oy alamıyor. Dolayısıyla 31 Mart‘ta da o ev kadınları dedikleri hanımefendiler, kimin arkasında durmaları gerektiğini çok iyi bilirler. Ayrıca bir kadın çalışmak zorunda değil ki, gönlü ister çalışır, gönlü ister çalışmaz. Zorda kalır çalışır, rahat olur çalışmaz. Dolayısıyla kadınları bu şekilde kategorize etmek doğru değil. Biz yıllardır bu zihniyet karşısında mücadele ediyoruz. İşte o ev hanımı dedikleri hanımefendiler bu salonda, ilçesinin geleceği için bu salonda. Ekrem İmamoğlu‘nun da annesi ev hanımıdır, acaba İmamoğlu‘nun annesi kendisine mi oy veriyor, bize mi birisi bence bunu ona sorsun.”  

“KADINLARIMIZ, SİYASETİN NESNESİ DEĞİL, ÖZDESİDİR”

“Kıymetli hanımefendiler, 22 yıldır mücadele ediyoruz, çalışıyoruz. Kadınlarımızın sesini daha çok doyurabilmek için, kadınlara hayatın her noktasında daha çok yer verebilmek için. Kadınlar daha rahat etsin istiyoruz. Kadınlar şiddet görmesin istiyoruz. Kadınlar ağlamasını istiyoruz. Kadınlar ekonomik sıkıntı çekmesinler istiyoruz. Belediye başkanlarımız kadınları anlasın, onlara göre hizmet etsin istiyoruz. Milletvekillerimiz kadınları anlasın, onlara uygun yasalar çıkarsın istiyoruz. Elhamdülillah bizim bir liderimiz var Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; Kadınlar toplumun yarısı, kadınların potansiyelini göz ardı etmek Türkiye’nin yarısını göz ardı etmek demektir. Kadınlar siyasetin nesnesi değildir, öznesidir merkezidir diyor.”

“CUMHUR İRADESİNİN, ADAYIMIZIN YANINDA DURACAĞIZ”

“Dolayısıyla 22 yıldır da kadınların hakları, kadınların ekonomik şartları, kadınların iş hayatı noktasında çok ciddi emekler veriyoruz.  Şimdi biz siyasi olarak gönül birliği yaptık,  Milliyetçi Hareket Partisi’yle. Bunun adı ittifaktan çok öte bir yol arkadaşlığı, bir kader arkadaşlığı, bir gönül birliği. Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bir yola çıktı dediler ki; bizim önceliğimiz siyaset değil, devletin, milletin vatandaşın bekası. Biz de onların teşkilatları olarak onların ekipleri olarak, onları sevenler olarak sapa sağlam duracağız. Burada bir irade var, Cumhur İttifakı iradesi ve adayı. Hendek Belediye Başkan Adayımız Turgut Babaoğlu’nun yanında sapa sağlam duracağız. Buna var mıyız? Allah hepinizden razı olsun

ÖZ: BU KALABALIK VE COŞKU İNANCIMI DAHA DA ARTTIRDI

Cumhur İttifakının topyekûn millet refleksiyle oluştuğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de bu yapıyı kurumsallaştırdığını anlatan AK Parti Hendek İlçe Başkanı Adem Öz ise şunları söyledi:

“Bizim İstanbul’da MHP’ye ihtiyacımız var. Ankara’da aday çıkarmıyor, bizim adayımızı şartsız destekliyor. Adana’da da aday çıkarmıyor. Türkiye’nin 30 Büyükşehrinden iki tanesinde Milliyetçi Hareket Partisi var, diğerlerinde biz varız. Sakarya’da 16 ilçe belediyesi var bir tane de Büyükşehirle beraber 17 belediyemiz var. Cumhur ittifakı olarak bunların 15’inde AK Partinin adayı var, ikisinde de Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı var. 24 Şubat Sakarya mitinginde Sayın Cumhurbaşkanımız Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimin elini kaldırdı, Yusuf Alemdar başkanımızın elini kaldırdı, Cumhurbaşkanımız aynı mitingde Hendek Belediye Başkan adayı olarak kimin elini kaldırdı, Turgut Babaoğlu’nun. 40 yıldır siyasetin içindeyim, çok seçim kazandık, Sizlere net bir şekilde söylüyorum, kadın kolları teşkilatı güçlü olan siyasi parti seçim kazanıyor.  Bugün burada bu kalabalık, bu coşku daha da inancımı arttırdı, inşallah sizlerin gayretiyle 1 Nisan sabahı Cumhur İttifakı adayımız Sayın Turgut Babaoğlu’nu o makama yerleştireceğiz. Benden bunu Cumhurbaşkanım istedi ve ben buradayım. Sefer bizden, zafer Allah’tan”

MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı’da konuşmasında “Burada şuan muazzam bir kalabalık, mükemmel bir tablo var. Salondan müthiş bir enerji yansıyor, katılımlarınızdan, desteklerinizden dolayı bende teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum” dedi.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Hendek Belediyesinde İşçi Kıyımı

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesinde İşçi Kıyımı

Durdurmuş; Erişilebilir Windows nedir, ne işe yarar, neden gereklidir

Hendek Gündemi

Durdurmuş; Erişilebilir Windows nedir, ne işe yarar, neden gereklidir

Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Hendek Gündemi

Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Hendek Belediyesi Güreş toplantısına ev sahipliği yaptı

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesi Güreş toplantısına ev sahipliği yaptı

Üst Geçitten Atlamak İstedi

Hendek Gündemi

Üst Geçitten Atlamak İstedi

Genç yaşta canına kıydı

Hendek Gündemi

Genç yaşta canına kıydı