Cemil Tekin

TEŞEKKÜRLER EKREM YÜCE

Yazar: Cemil Tekin
Tarih:
Okunma: 979
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Sevgili okurlarım; iki hafta önce kendi sosyal medya hesabımdan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce’ye teşekkür mesajı adı altında bir paylaşım yapmıştım. O paylaşımın daha geniş detayını sizlere aktarmak üzere bugünkü yazımla sizlerleyim.

Yaklaşık 23 yıl aradan sonra Sakarya’da Büyükşehir Belediye Güreş Kulübü kuruldu. En son profesyonel liglerde ilimizi temsil etmiş kulüp Pamukova Güreş İhtisas Kulübü’ydü oda 7 yıl önce yıldızlar ligindeydi.

Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin seçilmesiyle bu oluşum başladı. Sonrası Büyükşehir Belediye tekvando hocası Davut Cengiz’in Büyükşehir Belediye Spor İşleri Başkanı olması, akabinde Samsun’lu güreşçi ve güreş hocası Enes Kesler’in Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğüne atanması, onun gayretleri Oğuz Zor Ve Ömer Toyranlı hocalarımın destekleriyle Büyükşehir Belediye Güreş Kulübü kurulmuş oldu.

Kulübün kurulmasıyla yağlı güreş’te de kıpırdanmalar başladı. İlk olarak Antalya Kumluca Yağlı Güreşlerine, sonrasında İzmit İshakçılar Güreşlerine gitmek üzere araç tahsisi, yolluk, yiyecek içecek ve kalacak yer temini yapıldı.

İstikamet Ankara!

Artık Kulüp kurulmuştu profesyonel liglere katılmamızda engel yoktu, hemen Ankara’da yapılan 2. lige terfi maçlarına katılan kulübümüz birçok sıklette müsabakalara katıldı. Hatta üç kategoride eksik sporcularımız olmasına rağmen iki kategoride kulüp hocalarımız bu eksiği giderdi. Ağır sıklette 125 kg. da Oğuz Zor ve 74 kg. da Ömer Toyranlı mindere çıkarak Sakarya’mızı ve kulübümüzü temsil ettiler.

Bilgi alışverişinde bulunduğum iki pehlivan babası Cemil Huruzcu ve Kulüp Hocalarından Enes Kesler yakın bir zamanda yağlı güreş içinde sağlam adımların atılacağını belirttiler. Büyükşehir Belediye serbest güreş takımında şuan 25 sporcunun olduğunu, bu sayının yılbaşından sonra 60 olacağını da ekleyelim. Büyükşehir Belediye Güreş Kulübü; büyükler, yıldızlar ve minikler kategorisinden oluşmaktadır.

Darısı, Yağlı Güreş’te Hendek’in Başına!

Hendek’te minder güreşinin başarılarını bilmeyen, duymayan yok. Aynı birlikteliği sağlamak için aynı güçlü oluşumu Sakarya’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin yaptığı gibi Hendek’te de Hendek Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’dan da bekliyoruz.

Son olarak yazımın başında da ifade ettiğim gibi bu kulübün kurulmasında büyük pay sahibi olan başta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce olmak üzere tüm emeği geçen herkese şahsım ve Sakarya’lı güreş severler adına teşekkür ederim.

Saygılarımla

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.