Cemil Tekin

Ekrem Başkan Geldi, Ata Sporumuz Şenlendi

Yazar: Cemil Tekin
Tarih:
Okunma: 554
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Merhabalar efendim; Güreş’le alakalı yazmış olduğum bir önceki yazımda da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce’nin göreve gelmesiyle Sakarya güreşinde önemli adımların atılmasından sizlere bahsetmiştim. Bunun ilk adımı olarak 23 yıl sonra küçük dokunuşlar yapılarak lig terfi maçlarına kısıtlı sporcu grubu ile katılarak gençlerde 2. Lige çıkılmış, devamında ise geçen hafta Afyonkarahisar’da düzenlenen yıldızlar serbest güreş ligi 1. Lige terfi müsabakalarında yine aynı şekilde kısıtlı bir sporcu kafilesi ile katılınmış, 35 güreş kulübünün (aralarında bir çok büyükşehir belediye kulüplerinin olduğu) takımların arasından sıyrılarak 1. Lige çıkılmıştır.

Ekrem başkan göreve gelir gelmez ilk adımı Büyükşehir Belediye tekvando hocası Davut Cengiz’in Büyükşehir Belediye Spor İşleri Başkanı yapması, akabinde Samsun’lu güreşçi ve güreş hocası Enes Kesler’in Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğüne atanması, güreş hocalarımız Oğuz Zor ve Ömer Toyranlı’nın bu atamalar ile birlikte güzel bir oluşum yaparak, ekilen tohumların fidan olabilmesi yönünde önemli adımlar atılmış olundu.

Geçtiğimiz günlerde kulübümüzün değerli hocalarından Enes Kesler beni ziyarete gelerek atandığı günden bugüne yapılan çalışmaları anlattı. Yazımda da belirttiğim gibi gençlerde başarı yakalayarak 2. Lige, yıldızlarda da 1. Lige çıkarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’nin bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu, Ata sporumuz güreşe desteklerinin her zaman süreceğini söylemesi beni de ayrıca çok mutlu etti.

Yağlı Güreş Öksüz Kalmasın Yüce Başkan !

Geçmişten günümüze yağlı güreş’te Tarihi Edirne Kırkpınar’da ve piyasa tabir edilen çeşitli il ve ilçelerde yapılan güreşlerde Sakarya’mızı temsil eden ünlü güreşçilerimizin (Adil Atan, İrfan Atan, Sezai Kanmaz, Erol Kemah, Kenan Çınar, Mithat Bayrak, Kenan Çınar, Hakkı Başar, Behiç Atabek, Hafız Abdurrahman Kahveci) vb. devamının gelmesi adına yağlı güreş’e destek verip, yağlı güreş takımının bir an önce kurulması için gerekenleri yapacağınızdan en ufak bir kaygı duymuyorum sayın başkanım.

Geçmiş yıllarda Erenler Belediye Başkanlığı döneminizde de yağlı güreş’e verdiğiniz desteği en iyi bilenlerdenim. Yağlı güreşle alakalı güzel projelerinizin olduğunun duyumunu almaktayım, inşallah Sakarya ve ilçelerinde sizin vereceğiniz destekle yağlı güreş güzel bir ivme kazanır ve her bölgeden seçilecek bu işin içinde olan sporcularla gerekli oluşumundan ardın büyükşehir belediye yağlı güreş takımı kurulur, yeni Adil Atan’lar yetişir.

Son olarak diyorum ki; Güreş olsun, futbol olsun, karate olsun hiç fark etmiyor yeter ki çocuklarımız spor’un içinde olsun. Spor’la büyüsün. Çünkü spor’la büyüyen çocukta Ahlak olur, Saygı olur, sevgi olur. Kötü alışkanlık olmaz, kötü alışkanlık kazanmaz.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.