Öncelikle Sn. Başkan muhalefet partisinin başkanı olarak Belediyenin Hendek’te engelli vatandaşlarımıza yaptığı hizmetleri olumlu ve olumsuz yönlerini değerlendirir misiniz?
Baktığımız zaman Hendek Belediyesi’nin engelli vatandaşlarımızla alakalı çalışmalarına rastlıyoruz. Ancak ben açıkçası çokta samimi bulmuyorum. Engelli vatandaşlarımız ve ailelerini belediye birer oy deposu olarak gördükleri için onlara hizmet noktasında yapılanları pek samimi bulmuyorum. Çünkü onlar için hizmet yaparken onların ve ailelerinin düşünceleri alınmıyor. Hal böyle olunca yapmış olmak için bazı göstermelik hizmetler yapılıyor. Örneğin Hendeğin belirli bölgelerinde görme engelli bireylerimiz için kaldırımlarda yürüme yolu yaptılar. Ancak yola baktığınız zaman zikzaklar çizilmiş veya yolun önü kesilmiş devam etmiyor. Bunun yanı sıra tekerlekli sandalye kullanan ortopedik engelli bireylerimiz için kaldırımlarda yapılmış yolun önü belli bir mesafe sonra kesilmiş. Bu gibi icraatlerin doğru projelendirilip kesintiye uğramadan yapılabilmesi lazım. Çünkü öyle göstermelik projeler yapılıyor ki insan hayret ediyor. Görme engelli bireylerimiz için yapılan yollar nedense sadece şehir merkezinde var. Yani bu bireylerimizde merkezde engelli diğer yerlerde engelleri bitiyor mu?
Sizin çözüm stratejileriniz neler peki?
Biz öncelikle bu göreve geldiğimiz takdirde hangi türden engelli bireyimiz varsa onların ihtiyaçlarını, onları ve ailelerini dinleyerek belirleyip; onların ihtiyaçlarını göz önüne alarak projeler geliştireceğiz. Mesela geçmişte şöyle bir gelişme olmuştu. 2014 yerel seçimlerinde sonra 9 tane meclis üyesiyle MHP olarak halkımızı belediye meclisinde temsil etmeye başladık. Üyelerimizden biri ortopedik engelliydi. Toplantılar ise belediyenin ikinci katında yapılıyordu. Biz o zaman bu sıkıntıyı iletip dönemin belediye başkanından belediyeye bir asansör yapılmasını talep ettik ve o zaman çabalarımızla belediyeye bütün vatandaşların kullanabileceği bir asansör yaptırdık. Bu olayda ki gibi biz göreve geldiğimiz zaman sorunları belirleyip, bu sorunların çözülmesi için çalışmalar yapacağız.
Başkanım Hendekteki Engelli Dernekleri ile iletişim halinde misiniz? Ve sizce böyle dernekler olmalı mı?
Tabi ki de derneklerin olması lazım. Belediyelerin de derneklerle koordinasyon halinde hareket etmesi lazım. Belediyelerin bütün engelli vatandaşlar ile tek tek görüşüp, onların ihtiyaçlarını karşılama imkânı çok az. Bu noktada dernekler belediyelere bir aracı oluyorlar. Onlardan gelen talep ve verilere göre bizlerde vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Bu yüzden belediyeler ile koordinasyon halinde olan dernekler var olmalı ve bizlerin de bu derneklere ihtiyacımız vardır.
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Son olarak ben toplumumuza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Unutulmamalı ki her birey birer engelli adayıdır. Bunu bilerek toplumda farkındalık oluşturmak lazım. Mesela ben sporu çok severdim ama ayağımı bel fıtığından ötürü basamaz oldum. Bunu bilerek toplumda yaşamamız lazım. Bu gerçeği unutmamalıyız, hangi görev ve makamda olursa yapmamız gerekenleri yapmalıyız. Biz inşallah bunu yapacağız.