ARŞ. GÖR. AHMET FİDAN İLE “ÖZEL EĞİTİM ÜZERİNE SÖYLEŞİ
Kategori: Röportajlarımız
Tarih:
Okunma: 4588
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 15:07

Ben Arş. Gör. Ahmet Fidan, yaklaşık 7 yıldır Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde çalışıyorum. 4 yıldır da öğretim görevlisi olarak derslere giriyorum. Anadolu Üniversitesi’nde de doktora öğrencisiyim.

Öncelikli olarak; geçtiğimiz dönemlerde “Minik Sporcular SAÜ” adlı bir proje başlattınız. Bize bu projeyi ve bu projede bulunma nedeninizi anlatır mısınız?

Öncelikle projede bulunma nedenimi açıklayacak olursam; geçen sene Geyve Özel Eğitim Anaokulu’na Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bir kütüphane yapmıştık. O okulun Müdüre Hanımı ile tanışmıştık. Bu sene de onun vasıtasıyla böyle bir projeden haberdar oldum. Benim için uygun bir zamandı ve çocuklarla spor temelli bir şekilde çalışmak da benim için yeni bir konuydu. Bu nedenlerden dolayı projede bulunmuş oldum. Projeye dönecek olursak, Minik Sporcular Projesi Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından yürütülen, 9 üniversitede uygulanan bir proje, özel gereksinimi olan 2-7 yaş arası çocukların temel motor becerilerini geliştirme ve akranlarıyla kaynaşmasını amaçlayan spor, oyun ve aktivite temelli bir uygulamadır. Bu projenin uygulanma aşamasında gönüllü öğrencilerimizin de katılma istekleri bizi memnun etti ve onlarında desteğiyle projeyi yürüttük.

Peki bu projeyi yürütürken herhangi bir destek aldınız mı?

Projenin yürütülmesi konusunda, zaten projenin organize edilmesi Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından yapıldı. Projeyi üniversitelerde yürütecek bizlere İstanbul’da iki günlük teorik ve uygulamalı olarak eğitim verildi. Projede kullanılan malzemelerden, öğrencilere verilecek madalyalara ve katılımcılara verilen belgelere kadar Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından karşılandı. Biz de uygulanmasını sağladık.

Minik Sporcular SAÜ projesi nasıl sonlandırıldı?

Proje, hafta da bir gün olmak suretiyle toplamda 16 haftalık bir proje oldu. Fakat resmi tatiller vb. Durumlardan ötürü 14 oturumla Hendek Kapalı Spor Salonu’nda uygulamalarımızı yaptık. Projemizi, sağlık sorunları, kış şartları vb. istisnai durumlar dışında başarılı bir şekilde yürüttüğümüzü düşünüyorum. Kapanış etkinliğimizi ise farkındalık oluşturmak ve bu tür etkinlikleri diğer öğretmen adayları da görsünler diye Eğitim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirdik. Aynı zamanda madalya töreni yapıp öğrencilerimize ve katılımcılarımıza madalya ve belgelerini teslim ettik, bu şekilde de projemizi sonlandırmış olduk.

Bu hafta bildiğiniz üzere Engelliler Haftası, sizin bu hafta ile alakalı düşünceleriniz nelerdir?

Engelliler ile ilgili Otizm günü, Down Sendromlular günü spesifik günler mevcut. Engelliler haftası da bunlardan biri. Ben böyle günlerin bu çocuklarımızın toplumda farkındalık görmesi için bir vesile olduğunu düşünüyorum. Tabi bunların herhangi bir günde de farklılığı olan herkesi kapsayan, toplumun bir üyesi şeklinde görecek etkinliklerin, eğitim hizmetlerinin, yasal düzenlemelerin vs. olduğu günler olmasını temenni ediyorum.

Son olarak özel bir soru olacak ama, bölümümüzde ki diğer bütün akademisyen hocalarımızın birer sosyal medya hesapları var. Fakat sizin yoktur. Nedenini açıklar mısınız?

Aslında sosyal medyayı kullandığım zamanlar oldu. Ancak sosyal medya bana benim amaçlarımdan daha fazlasını teklif ediyordu. Çünkü orada daha çok insanla daha çok konuda iletişim isteniyor. Ben de işim, sosyal hayatım vb. yoğunluğumdan ötürü bu istekleri karşılayamadım. Yani özetlemek gerekirse, sosyal medyanın benden istedikleri benim ondan istediklerimden daha fazlaydı. Ama ben bunları karşılayamadım ve bu yüzden de şuan sosyal medya kullanmıyorum.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

MHP İlçe Başkanı Babaoğlu İle Özel Eğitim Üzerine

Röportajlarımız

MHP İlçe Başkanı Babaoğlu İle Özel Eğitim Üzerine

ARŞ. GÖR. AHMET FİDAN İLE “ÖZEL EĞİTİM ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Röportajlarımız

ARŞ. GÖR. AHMET FİDAN İLE “ÖZEL EĞİTİM ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Yrd. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç İle Özel Eğitim Üzerine Söyleşi

Röportajlarımız

Yrd. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç İle Özel Eğitim Üzerine Söyleşi

Dr. Metin Çengel İle Özel Eğitimde Teknolojik Gelişmeler Üzerine Söyleşi

Röportajlarımız

Dr. Metin Çengel İle Özel Eğitimde Teknolojik Gelişmeler Üzerine Söyleşi

Yard. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç İle Özel Eğitim üzerine söyleşi

Röportajlarımız

Yard. Doç. Dr. Canan Sola Özgüç İle Özel Eğitim üzerine söyleşi

Yıldırım’ın, Bölüm Başkanı Özbey ile Özel Röportajı

Röportajlarımız

Yıldırım’ın, Bölüm Başkanı Özbey ile Özel Röportajı