Cemil Tekin

Yemin ediyorum ki; Ekrem Başkanın haberi yoktur

Yazar: Cemil Tekin
Tarih:
Okunma: 5100
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Birkaç hafta önce kendisi güzel ilçemiz Hendek'e bizi ziyaret etmeye geldiğinde "Cemil Abi beni işten çıkaracaklar" diye söylemişti. Hatta, "abi sakın bir şey yazma" diye de eklemişti. Keşke, birkez de olsa seni dinlemeyipte, yazsaydım da demiri sıcağı sıcağına dövseydik daha iyi olmaz mıydı sevgili Mustafa...

Hemen ertesi gün küçük bir araştırma yaptığımda belediye yetkililerinden bu mevzunun doğru olduğunu öğrenmiştim. Ne yazık ki; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Kulübü'nün Antrenörlerinden Mustafa Çelik'in 01 Şubat 2024 tarihinde işine son verilecekti. Nitekim verildi de...

Yazımın başlığında da belirttiğim gibi yemin ediyorum bu durumdan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce Başkanımın kesinlikle haberi yoktur. Neden bu kadar iddialı konuşuyorum. Çünkü Başpehlivan Serdar Yıldırım kendi isteğiyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Takımı'ndan ayrılıp, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü'ne gittiğinde, taki geçen yıl Akyazı ilçesinde düzenlenen Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne kadar, "Aman Serdar'ın gittiğini Ekrem Başkan duymasın" diye kamuflaj görevi yapan ona en yakın isimler, ona en yakın yöneticiler değiller miydi? Zaten Ekrem Başkana zarar veren ve onun aday gösterilmemesine en büyük sebep de altındaki emrindeki yöneticiler ve birim amirleridir. Bu nedenle diyorum ki; Ekrem Başkanın kesinlikle bu olaylardan haberi yoktur.

Adam 28 yıldır bu camiaya hizmet veriyor. Adam yıllarca küçücük bir ilçe olan Karapürçek'te idol oldu ve çok büyük başarılara imzasını attı. Ne yaptıysa ne ettiyse bir türlü belediyeye giremedi. Tek istediği bir sigortasının olmasıydı. Maalesef yıllarca o da olmadı. Ama o olmadığı gibi bir taraftan da hayatını idame ettirmek zorundadı. Hayvancılık yaptı, kurbanlarda bıçak biledi, bıldırcın bakıp yumurtasını sattı, odun kesti, kestane ve mantar toplayıp geçimine katkı sağladı. Tam Ekrem Başkanın göreve gelmesiyle fark edildi, 28 yıl sonra rahat edeceğim derken işine son verildi.

Tabi bu süreç de güllük gülistanlık geçmedi. Başpehlivan Serdar Yıldırım Sakarya'dan ayrılıp Ankara'ya gidince, kısa zaman sonra tekrar ilimize geri dönmüş olsa da, tekrardan bazı o idari amirlerin talimatıyla Büyükşehir'in takım otobüsüne dahi sanki bu şehrin evladı değilmiş gibi güreşlere giderken alınmadı. Mustafa Çelik ne yaptı, yine adamlığı ile susmayı tercih etti. Neden çünkü çıraklarına bir zarar gelmesin, onlara dokunmasınlar diye. Aldı şahsi arabasına çırağı evladı Başpehlivan Serdar Yıldırım'ı yine birlikte gittiler, gidecekleri güreşlere.

Uzun lafın kısası bakın kardeşim; Aklınızı başınıza alın. Şu seçim arefesinde sevgili Sakarya'lıların sevgili güreş severlerin sabrını sınamayın. Bir an önce bu yaptığınız hatadan, bu yaptığınız yanlıştan dönün hem de hiç vakit kaybetmeden.

Kalın sağlıcakla...

Cemil Tekin / Sadece Güreş Programı Yapımcısı ve Sunucusu

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.