GAZETECİLER HENDEK SEÇİMİ İÇİN NE SÖYLEDİ
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 3331
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 00:34

“SİYASİ İSTİKRAR ŞART”


Sakarya’nın en hızlı gelişen ve gelişimini sürdürebilecek potansiyele sahip ilçelerin başında gelir.

Doğru planlama ile Hendek nüfusunu 100 binin üzerine çıkarabilecek, kendi kendine yetebilecek kent konumuna gelebilecek ivmeyi yakaladı.

Hendek’te yapılması gereken ilk iş, siyasi istikrarın sağlanması.

Hendek bir kişinin hırsına, egosuna teslim edilmeyecek kadar kıymetli.

Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları Hendek’te kümelenmiş durumda. Sanayileşme açısında çok ama çok önemli avantajlara sahip. Muhtemelen OSB ücret ortalaması baz alındığında Sakarya’nın en iyisi.

Ulaşım kolaylığı, doğal güzellikleri, yaylalarıyla Hendek turizmde hak ettiği payı ancak ve ancak siyasi istikrarla alabilir.

Eğitimde yapılan atılımlar, OSB bünyesinde kurulacak teknik eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikli endüstri meslek liseleriyle desteklenmeli.

Hendek’te siyasi istikrar sağlandığında eğitimde, turizmde, sporda ve sanayide farkını iyice hissettirecek ve ilçe olmanın çok ötesine geçecektir.

Mevcut Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu bir dönem daha Hendek’te görev almalı. Turgut Babaoğlu’nun eksik yanları yok mu?

Hepimizin eksikleri var. İlçenin gelişim hızını kesmemek için bir dönem daha kalmalı diyorum.

Birilerinin siyasi hırsına hizmet etmek, egosunu tatmin etmek, parti içi kısır çekişmesine çanak tutmak Hendek’in zararına olacaktır.

Hendek halkı 31 Mart günü yaşadığı kentin geleceğiyle alakalı karar verirken; kendisinden başkasını düşünmeyen, sinsice planlar yapan, yüze başka arkadan iş çevirenler arasında tercihini yapacak.

Adapazarı Akşam Haberleri ve Haberlisin.com Genel Yayın Yönetmeni GÜVEN HASBAŞ

 

“HENDEK OYUNA GELMEZ”

 

Hendek’in bağrına bastığı nam-ı diğer “Bizim Turgut”, yani Turgut Babaoğlu’na karşı adeta siyasi bir suikast düzenliyor denilse yeridir.

Turgut Babaoğlu BBP adayı olarak girdiği 2019 seçimlerinde karşısında Cumhur İttifakı olmasına rağmen seçimi kazanan isim oldu. Bugün ise Cumhur İttifakı’nın adayı olarak seçimi kazanıp kazanmayacağı tartışmaya açılıyor. Bu işte bir bit yeniği var!

Daha doğrusu bir kurgulama, bir senaryo var. Yazarı kim, başrol oyuncuları kimdir, figüranları kimdir onları yazmayacağım. Zaten bu isimleri ilçe halkı da biliyor. Cumhur İttifakı bileşenlerinin üst düzeydeki etkili ve yetkili isimleri de öyle sanıyorum biliyor.

Peki ne yapılmak isteniyor?

Turgut Babaoğlu’nun önlerine set koyduğu rant heveslileri bu seti ortadan kaydırmanın yollarını arıyorlar!

Peki; Hendek halkı bu rantçıları tanımıyor veya bilmiyor mu?

Elbette tanıyor ve biliyor.

Turgut Babaoğlu’nun Hendeklilere anlatacak değilim. Pırlanta gibi bir insan ve başarılı genç bir siyasetçi…

Neden yıpratılmak istenir?

Çalışkan ve dinamik.,

Neden çelme takılmak istenir?

Başarılı ve vizyonlu.

Neden kıskançlık duyulur?

Temsil kabiliyeti yüksek, oldukça da sosyal bir insan.

Neden kem gözle bakılır?

Yukarıda özetlemeye çalıştım. Bu rant işi var ya rant işi, gören gözleri kör eder, akılları baştan alır! Hendekliler sağduyulu vefalı insanlardır.

Kuşkum yok. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmeyeceklerdir.

31 Mart’ta sandığa gittiklerinde doğru olanı yanlıştan ayırt ederek mutlaka layık olan adayı seçeceklerdir.

Adagaste.com Genel Yayın Yönetmeni TURAN ÇATALBAŞ

 

“NE YAPTI, NE YAPMADI?”

 

Turgut Babaoğlu Hendek Belediye Başkanlığı sürecinde ne yaptı diye bakınca asıl eksikliğin bunları yeterince anlatamamakta olduğunu görüyoruz.

Babaoğlu bunları son 1 yıldır anlatamadı. Seçim kampanya döneminde sahaya çıktığında işler değişti. Bizim Turgut olarak vatandaşla tekrar buluştu. Ekipten yana büyük olumsuzlukları var ki; kendisi de hep söylüyordu!

Babaoğlu eskiden nasılsa öze dönüş yaptı. Elbette hataları var ama hepsi basit telafi edebilecek hatalar.

Ne yaptı peki?

Fen Lisesi var. Kütüphane var. 10 mahalleye yaşam ve spor merkezi yapmış. Yenimahalle gibi bir mahallenin alt yapısını SASKİ yerine kendisi yapmış. Su baskınlarını diğer mahallelerde çözmüş. Borç dengesini orantılamış.

Kültürde eğitimde sporda her alanda var. Yol çalışmalarında rekor kırmış, altyapıda rekor kırmış.

Bakın diğer ilçelerle kıyaslayın Babaoğlu’nun yaptıklarını tarafsız gözle değerlendirin inanın ilk üçte yer alır.

Babaoğlu bu kadar iş yaparken tam tersi operasyonlara maruz kaldı. Aylarca kendisi hakkında yıpratıcı söylemler yürütüldü.

Maalesef ekibinden kimse Babaoğlu’na sahip çıkmadı. Bugün öyle mi hayır. Artık güçlü bir isim.

Ankara sonuna kadar arkasında. Yeni dönemi çok güçlü olan bir Hendek görüyorum. Projelere baktım yapılanları inceledim.

Gerçekçi olmak gerekirse iktidar yoksa bu iş zor. Hendek halkı Babaoğlu’nu seviyor.

Seçim sonucunda ben sürpriz beklemiyorum. 

Sakarya’dan Taraf Yayın Yönetmeni RAİF UĞAN

 

 

“ÇOK NET, BABAOĞLU BÜYÜK İŞLER YAPTI”

 

TV264 ekranlarında yayınlanan Gazeteciler Soruyor programında her hafta Hendek gündeme geliyor. O programlarda konuşan Halk54.com Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı, “Turgut Başkan çok iyi çalışıyor. Sahada ayak bırakmadık yer bırakmıyor. Seçim kampanya süreci iyi geçiyor. Sahadan haberler geliyor. Sokağın sesi aslında çok net. Babaoğlu bundan birkaç ay önceye kadar yaşadığı sıkıntıları atlattı. Şuan iyi gidiyor. O öyle dedi, bu böyle dedi bilmem.

Ben sokağa bakıyorum, gelen bilgilere bakıyorum. Haberler geliyor. Her gün sahada çalışmaları var. Yapılanlara bakıyorum öyle kimsede keseden sallamasın. Yaptığı işler azımsanacak şeyler değil.

Büyük işleri yapmış. Yeni dönemde yola devam eder. AK Parti ve MHP arasında inanılmaz bir uyum var. Grup Başkanvekili Levent Bülbül Hendek’li. Bakanlar Hendek ile ilgili işlerde artık önem ve özen gösteriyor.  Yeni dönemde devletin tam gücü Hendek’in yanında olacak.

Halk54.com Yayın Yönetmeni HÜSEYİN CUMALI

 

“SAKARYA’NIN EN BAŞARILI BAŞKANLARINDAN”

 

Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Turgut Babaoğlu, benim eskiden bu yana duruşuyla ve vizyonuyla takdir ettiğim bir isim. 2019’da belediye başkanı olduktan sonra yakından takip ediyorum. Başkanlığı döneminde güzel işlere imza attı. Çok net söylüyorum. Sakarya’nın en başarılı belediye başkanlarından biridir kendisi.

Yapılan işleri inceliyorum. Projeleri ve hizmetleriyle bence 2 yılı pandemiyle geçen bir dönemde fark yarattı. Fen Lisesi, kütüphane, Yenimahalle alt yapısı, 10 mahalleye futbol, voleybol, basketbol sahası, muhtarlık binaları ve 112 aciller inşa etti. Her biri altın değerinde işler. İlçeler arasında bu kadar proje üretip hayata geçirmesi bence muazzam bir olay. Bunları yok saymak akıl karı değil.

Aralıksız bir şekilde çalışmadı yapmadı gibi söylemlere maruz kaldı.

Burada Hendek siyasetinin etkisi karşısında etkisiz kaldı. Tek eleştirim bu olur kendisine.

Bu kadar iş yap, ancak kendini koruyama. Olacak iş değil.

Diğer tüm adaylar da hepsi birbirinden kaliteli isimlerden oluşuyor. Babaoğlu’nun sandıktan çok rahat çıkacağını görüyorum. Öyle olması gerekiyor.

İnsan olarak güler yüzlü ve samimi oluşu, hizmetteki gösterdiği bu fark Hendek için avantaj.

Hendek bu fırsatı kaçırmaz.

Medyabar.com Yazarı EKREM ÜRDÜÇ

 

“HENDEK SAVAŞI”

 

2019 seçimlerinde Hendek’te Turgut Babaoğlu; çalışkan, başarılı, temsil kabiliyeti yüksek, genç bir siyasetçi olarak “Bizim Turgut” sloganıyla seçmenlerin teveccühlerini alarak seçimi kazanmıştı.

O günlerde Babaoğlu’nun arkasında olanlar şimdi tam karşısında.

Başta Ali İnci. 2019 seçimlerinde de cumhur ittifakının seçimi kaybetmesinde büyük rol sahibi olduğu o günün siyasi kulislerinde konuşulan konulardandı.

2023 milletvekilliği seçimlerinde, Ali İhsan Yavuz’un muhalefetine rağmen listelere girmeyi başararak cumhur ittifakından milletvekili seçildi.

2024 seçimlerinde de çanla başla Cumhur ittifakının Hendek’te seçim kaybetmesi için mücadele edenler maalesef yine Ak Partili bazı önde gelenler siyasileri.

Hendek seçimi için Ali İnci’nin yazdığı senaryoda, İrfan Püsküllü başrolü, Ak Parti Hendek teşkilatından istifa edip BBP kuranlar ise figüranları oynuyor.

Bu filimi vizyona girdirmemesi gerekenler benim gibi hala filmi izliyorlar.

Hendek’te Turgut Babaoğlu’na karşı gizli eller tarafından planlı bilinçli bir saldırı yapılıyor.

Bunu nereden anlıyoruz? İlçede herkes şunu konuşuyor. Turgut ne yaptı?

Sakarya’daki Ak Partili ilçe belediyeleri, beldelerini iktidar nimetleriyle abat etmiş, dört tarafı mahmur olmuş, sanayi yatırımları yapılmış, ilçede herkes iş bulmuş, evine aş götürmüşte Hendek’te Babaoğlu yan gelip yatmış havasını estirmeye çalışıyorlar.

Hendekli seçmenler en yakın ilçe olan Ak Partili Akyazı Belediyesi ile Hendek Belediyesini bütçe, yatırım ve hizmet acısından karşılaştırdıklarında gerçekleri daha net göreceklerdir diye düşünüyorum.

Ali İnci'nin, Ali İhsan Yavuz ile arasındaki meselelerin faturasını Turgut Babaoğlu’nu karalayarak kesmeye çalışılması hiç de adil değil.

Tüm olumsuz politikalara rağmen azimli ve kararlı çalışmasıyla ilçedeki estirilmeye çalışılan olumsuz havayı lehine döndürerek, son yapılan anketlerde kendini birinci çıkartmayı başaran Turgut Babaoğlu’nun 31 Mart’ta ipi göğüsleyeceğine inananlardanım.

Medyabar.com Yazarı KENAN ÇATALBAŞ

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Hendek Belediyesinde İşçi Kıyımı

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesinde İşçi Kıyımı

Durdurmuş; Erişilebilir Windows nedir, ne işe yarar, neden gereklidir

Hendek Gündemi

Durdurmuş; Erişilebilir Windows nedir, ne işe yarar, neden gereklidir

Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Hendek Gündemi

Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Hendek Belediyesi Güreş toplantısına ev sahipliği yaptı

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesi Güreş toplantısına ev sahipliği yaptı

Üst Geçitten Atlamak İstedi

Hendek Gündemi

Üst Geçitten Atlamak İstedi

Genç yaşta canına kıydı

Hendek Gündemi

Genç yaşta canına kıydı