Hasan Hüseyin Yıldırım
“Dünyanın Bittiği Yer” Bir Otizm Hikayesi
“2014 yılında Sakarya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümünü okumaya karar verdiğimde sosyal tutumların sadece engelliler için değil normal insanlar için de çok büyük sorunlara yol açtığını fark ettim. Bunun üzerine özel eğitim alanında bir seri yazmaya karar verdim ve tema olarak da sosyal tutumları seçtim”, diyerek kitabın çıkış hikayesini belirtiyor yazarımız ve ekliyor: tek amacım “farkındalık”...
Ben de Özel Eğitim bölümünde okumanın vermiş olduğu merak ve heyecan duyguları ile ilk özel eğitim romanım olarak, eğitim fakültemiz öğrencilerinin “Gökhan Abisi” Özel Eğitim bölümümüzün yazarı Gökhan ULAY abimin kitabını sınavlar biter bitmez okuma fırsatı buldum...
Dünyanın Bittiği Yer’den Notlar:
*Öncelikle içeriğe uygun olarak pastel boya ile çizilmiş olan kapak, yazarımızın kendisine aittir, kendi çizimidir.
*Kitabın hikayesinin temel dayanağı gerçek hayatın yaşanmışlıklarıdır.Ve amaç olarak da sosyal tutumların değiştirilmesi adına yazılmış bir kitap niteliği taşımaktadır.
*136 sayfa olup hikayede ki o tadı yakaladığınız zaman bir çırpıda okuyup bitirebileceğiniz türden sade ve akıcıdır.
*33 bölümden oluşmasından mütevellit kitabı okumaya başladığınızda gerçek manada bir serüvene çıkıyorsunuz.Ve o serüvene çıkmanızla birlikte bir bölüm bile atlamak ve ya kaçırmak sizi serüvenden biraz uzaklaştıracaktır.
*Her bölümde yeni bir kitaba başlıyor hissiyatına kapılabirsiniz.Ancak siz kitabı okumaya devam ettikçe bölümler kendiliğinden birleşiyor zaten.Bu yönüyle de hikaye biraz fantastik bir yapıya bürünmüş diyebiliriz.
*Hikayemize dönecek olursak olaylar kahramanımız otizmli bir birey olan Nadir’in başından geçen yaşadığı ve yaşamak istediği hayalleri etrafında şekilleniyor.
*Hikayede Nadir’in etrafında ki her karakter bi duyguyu temsil ediyor. Öyle ki biz bu hikayede aşkı Nadir ve Zehra da, gerçek arkadaşlığı öncesinde yaşadığı kavga ve tartışmalara rağmen Nadir ve Hulki de buluyuruz.
* İnsanı düştüğü yerden her daim kaldıracak bir öncüsü olur. Bu hikayedede bu yeri Nadir’in Ahmet Hocası dolduruyor.
*Ve bu hikayede benim en çok etkilendiğim husus ise bitmek ve tükenmek bilmeden devam eden onun olağanüstü düşünmesini sağlayan Nadirin hayalleri olmuştur.
Velhasıl:
Kitabın isminin de konusu olan Dünyanın biteceği yeri aramak için çabalayan, en sonunda dünyanın düz bir yer olduğuna, bisikletiyle bu yeri bulacağına, dünyanın bittiği yere gideceğine inanan ve hayallerini kuran Nadirin bu güzel hikayesine tanıklık ettiğimden dolayı fazlasıyla memnun oldum. Ve sizlerinde okuduğunuzda ne kadar memnun olacağınızı bilmeniz için bu yazıyı kaleme aldım.
Böyle bir kitabı bizlere ve özel eğtim camiasına kazandırdığı için, bana da bu güzel kitap hakkında duygu ve düşüncelerimi yazmam adına sağladığı destek ve anlayışından dolayı yazarımız Gökhan ULAY abime teşekkür ediyorum.
Son olarak küçük bir hatırlatıcı not düşecek olursam; kitap seri halinde yoluna kaldığı yerden devam edicek. Yani kitabın ikinci serisi de en kısa zamanda raflarda yerini alacak. Hatta yazarımız Gökhan ULAY’dan aldığım bilgiye göre,ikinci serinin gelecek yıl “21 Mart Down Sendromu” gününe yetişeceğinin müjdesini de vererek yazımı noktalıyorum.
Gelecek hafta bir diğer özel eğitim yazısına kadar hoşça kalın, özel eğitimin “farkında” kalın..!