Sakarya Üniversitesinin koordinatörlüğünde Türkiye, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz, Letonya, Romanya olmak üzere 7 farklı ülkeden üniversitenin ve kuruluşun yer aldığı bir konsorsiyum tarafından yürütülen proje toplantılarına tüm ortaklardan en az bir katılımcı koordinatör katıldı. Proje işleyişi, ihtiyaç analizi uygulaması, e-book bölümlerinin geliştirilmesi ve program geliştirme çalışmaları ile ilgili çıktıların durumları ve daha etkili uygulama seçenekleri tartışıldı.
Aynı hafta içerisinde projenin yaygınlaştırma etkinliği olan ICLEL 2022 konferansları da hibrid metodu kullanılarak başarı ile ortakların iş birliğinde gerçekleştirildi. Bu faaliyete yaklaşık 20 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcı yüz yüze ve online olarak katılım sağladı. Amerika Birleşik Devletleri Yale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jonathan Feinstein ve South Georgia Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mark Runco da çevrim içi olarak çağrılı konuşmalarını yaptı. Ayrıca Bosna-Hersek’ten Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mirzana Pasic Kodric, İngiltere’den Prof. Dr. David Rae, Portekiz’den Prof. Dr. Carlos Sousa de Reis, Granada Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jose Puen Guerta ve Romanya’dan Dr. Felix Angel Popescu yüz yüze çağrılı konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmalar “iclel_conferences” instagram hesabından canlı olarak yayınlandı.
Ayrıca percussion-ritm workshopu, Flamenco kültür etkinliği, ünlü Al Hambra gezisi ve gala yemeği ile İspanya kültürü de aktif katılımcılar tarafından öğrenilmeye çalışıldı. Ayrıca Granada Türkiye Fahri Konsolosu Omer Fernandez Sanfransisco ve ekibi de konsoloslukta ziyaret edildi. Granada Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi arasındaki mevcut iş birliğinin nasıl daha üst seviyelere çıkarılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Sakarya Üniversitesi Erasmus ofisi ile bağ kuruldu ve tüm iletişim bilgileri Sakarya Üniversitesi Erasmus ofisi ile paylaşıldı.
Proje Koordinatörü ve ICLEL Konferansları Başkanı Prof. Dr. Osman Titrek, “Proje çıktıları ve aktiviteleri hem ülkemiz hem de Avrupa çapında gençlerin üniversite öğrencilerinin yaratıcılık ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesinde son derece yararlı olacak. Bu beceriler 21. yüzyıl becerileri olarak kabul ediliyor. Buna rağmen birçok ülkede müfredat entegrasyonu ve pratik eğitim materyallerinin eksikliğinden dolayı becerilerin kazandırılmasında sorunlar yaşanıyor. Bu zor zamanlarda desteğini esirgemeyerek ICLEL 2022’nin başarı ile gerçekleştirilmesine katkı sağlayan başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’a, Granada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pilar Aranda’ya, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüştü Yeşil’e ve Granada Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Javier Viloria Prieto’ya şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Granada Üniversitesi proje koordinatörleri ve tüm proje ortaklarına, organizasyon komitesi üyelerine, editörler kuruluna, hakem kuruluna, emeği geçenlere ve tüm katılımcılarına teşekkür ediyorum. AB Beyond the Limits Projesi ile söz konusu sorunları en aza indirmeye çalışacağız. ” dedi.