Basın toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Meclis Başkanı Avni Uçar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nizamettin Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kayınova, Vedat Aslan, Ayhan Akman ve Serdar Koç katılım sağladı.
Sözlerine Basına katılımları için teşekkür ederek başlayan Adem Sarı Yönetim Kurulunun dört yıllık icraatlarını anlattı.
Lisanslı Depocuyu hayata geçirdik hedefimiz tarım okulu
Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; “Göreve geldiğimiz 2018 yılından beri tarımda sürdürülebilir kalkınma, sosyal etkinlik verimlilik odaklı projelere imza attık. Bu bir hizmet yarışı bizde borsanın çıtasını yükselttik. Dört yıl borsa için önemli kazanımlar yılı olmuştur. İlk geldiğimiz günden beri her platformda tarım ve tarımın önemini anlattık. “Tarım yoksa ekmek yok”sloganıyla yola koyulduk. Pandemi tarımın önemini bir kere daha anlamamıza vesile oldu. İlk önceliğimiz 280 dönümlük araziyi borsamızın tarım okulu ve lisanlı depoculuk faaliyetleri için tahsisini hazine den tahsis ettik. Lisanslı Depoyu hayata geçirdik. İnşallah Uygulamalı Tarım Okulu ile gençlerimizi hem dünya vatandaşı olarak hem sorgulayan hem de tarımda uzman gençler olarak yetiştireceğiz” dedi.
Fındık Arge Projesi önceliğimiz
Uluslararası ticareti geliştirme amacıyla Tanzanya, Çin Nijerya ile geniş kapsamlı ticari diyologların kurulduğunu belirten Adem Sarı “ 45-50 yıllık firmalarımız var. İhracata yönelik alternatif pazarlarda uluslararası firmalarla rekabet etsinler. Birkaç firma biraraya gelerek güç birliği oluştursun. Hem alalım hem satalım istedik. İyi niyetle girişimlerde bulunduk. Kendi sektörümün de fındık sektörü olması nedeniyle fındıkta Arge faaliyetleri için doku kültürü laboratuvarında en verimli fındık çeşidinin geliştirilmesi için çalışma başlattık. Şu anda borsamız kampüsünün hemen yanında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine tahsis ettiğimiz arazide ilimize uygun fındık türünün üretilmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Eğer bu projemiz hayata geçerse dönüm başı üretim de 600 kilolara ulaşılacak” dedi.
Borsa tarafından bir çok sosyal sorumluluk projesinin de hayata geçirildiğini söyleyen Adem Sarı İçişleri Bakanlığı, Sakarya Valiliği ve Odalar Birliği tarafından başlatılan gerek Nefes Kredisi gerekse diğer sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini belirterek pandemi zamanında üyelerimizin yanında olmaya çalıştık dedi.
Tarım Fuarı Kasımda Sakarya ‘ya donanımlı bir fuar alanı kazandıralım
Adem Sarı 4 yıl önce hayata geçirilen ve her yıl 100.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarın bu yılda kasım ayı içinde kapılarını açacağını, Sakarya’ya tarım fuarı alanı kazandırma arzusu içinde olduklarını belirterek “Gelin birlikte Sakarya ‘ya donanımlı bir fuar alanı kazandıralım. Buna tek başına gücüm yetmez. Bunu hep birlikte yapabiliriz. Birlikten kuvvet doğar mottasıyla hareket edelim” dedi.
Tarımın konuşulmasını sağladık.
Tarım yoksa hayatın olmayacağını belirten Adem Sarı “Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı, Sakarya Süpürgesi ve “Geyve Ayvası”nın coğrafi işaret tescilleri, örnek aronya bahçesi, modern tarım uygulamaları kapsamında dronla ilaçlama, yerli mısır tohumu kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere ücretsiz yerli tohum dağıtımı yaptık. Tarım Teknokent’i kurulmasına yönelik çalışmalar başlattık. Meclis Başkanım ve Yönetim kurulum ile birlikte her daim karar alıcılara şehrimizin üyelerimizin sorunlarını iletmek için lobicilik faaliyetleri yürüttük. Göreve geldiğimiz ilk günden beri insanlık ve benim için önemi büyük tarımı şehrimizin gündemine soktuk ve tarımın konuşulmasını sağladık. ”dedi.
Konuşmasının sonunda yapılan bu hizmetlerle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 5 yıldızlı A Sınıfı Borsa olmaya hak kazandıklarını belirten Adem Sarı tüm basın mensuplarına katılımları için teşekkür etti. Basın mensuplarının soru ve cevaplarının ardından lisanslı depo basın gezisi ile program sona erdi.