Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Çocuklar için hayatı olabildiğince normalleştirmek, onların sağlıklı bir şekilde ruhsal ve bedensel gelişimlerine destek sağlamak için dayanışma içinde olmaya devam etmeliyiz.
Depremi yaşamış çocuklar ve aileler Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesindeki Psikologdan danışmanlık ve destek alabilirler.
Depremzede çocuklar ile olumlu iletişim kurmak açısından bazı iletişim yöntemlerini toplumumuza bilgi notu olarak sunuyoruz.
Depremi birebir yaşamış afetzede çocuklarla iletişim Yöntemleri; Afetzede çocukla ilk temasımız nerede ve nasıl olursa olsun tavrımız sakin, şefkatli ve tamamen ona odaklı olduğumuzu ona hissettirir şekilde olmalıdır.
Kendi üzüntümüz ya da şahsi kaygılarımızı çocuğa yansıtmamaya dikkat etmeliyiz.
Yaşadığı olumsuz anları ona hatırlatmamak adına kendisi anlatmayı tercih etmedikçe kişisel meraklarımız doğrultusunda onu yaşadıklarını anlattırmaya zorlamamalıyız. Çocukta kafa karışıklığı yaratmamak adına net bir şekilde kim olduğunuzu ve neden orada onunla iletişimde olduğunuzu ona açıklayın.
Fiziksel olarak iyi olup olmadığını netleştirdikten sonra onunla diyalog kurarken muhakkak aynı seviyeye inin ve göz teması kurarak bir ihtiyacı olup olmadığını sorun.
Çocukla iletişim kurarken fiziksel aurayı gözeterek sınırlarına saygı duymalı onunla bedensel temas kurmamalıyız.
Çocuk bizlere yanıtını bilmediğimiz bir soru yönelttiğinde onu geçiştirmek yerine ''bilmiyorum'' da bir cevaptır düşüncesiyle bu hakkımızı kullanarak bilmiyorum fakat bunu araştırıp ya da öğrenip sana söyleyebilirim ifadesini kullanmamız ona daha güvende hissettirecektir.
Fiziksel imkanlarınız doğrultusunda duygularını aktarabilmesi adına oyun, yazı, resim gibi faaliyetlere yönelebilmesi için alan açmalıyız çünkü çocuklar duygularını bunlar ve benzeri faaliyetlerle karşı tarafa aktarabilirler.