Sakarya genelinde turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısı nedeniyle 15 Ekim Perşembe günü okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilik, idari izin kapsamını da açıkladı.
Sakarya Valiliği, kent genelinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 15 Ekim 2026 Perşembe günü resmî ve özel tüm okul ve kurumlarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Üniversiteler ise kararın dışında tutuldu.
Valiliğin duyurusunda, meteorolojik veriler doğrultusunda Sakarya için turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısı yapıldığı belirtildi.
İl genelinde etkili olması beklenen yağışın günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği değerlendirilerek tedbir alındığı bildirildi.
EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ
Alınan karar doğrultusunda, Sakarya genelindeki resmî ve özel okullarda 15 Ekim Perşembe günü eğitim yapılmayacak. Bir günlük ara, üniversiteleri kapsamayacak.
Valilik kararın hava koşullarının neden olabileceği olumsuzlukları önlemek amacıyla alındığını açıkladı.
KİMLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK?
Eğitime ara verilen gün, anaokuluna veya ilkokula devam eden çocuğu bulunan kadın kamu personeli idari izinli sayılacak. Malul, engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunan ve hamile kamu çalışanları da aynı gün idari izin kapsamında olacak.