HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları
Uzun; Uludere Çayı’nın hesabı sorulmalı
Son Güncelleme: 28.02.2026 10:10
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 275
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Uludere Çayı, yıllardır hemşehrilerimizin buluşma noktası, doğa yürüyüşü yaptığı, ailesiyle vakit geçirdiği ve özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullandığı önemli bir doğal yaşam alanıdır. İlçemizin nefes aldığı, çocuklarımızın oyun oynadığı, vatandaşlarımızın huzur bulduğu bu kıymetli alan ne yazık ki bugün ciddi bir çevre felaketiyle gündemdedir.


Dün itibarıyla Uludere Çayı’nda meydana gelen kirlilik sonucu balık ölümleri yaşanmıştır. Olayın ardından DSİ ve su ürünleri yetkilileri bölgede incelemelerde bulunmuştur. Ancak hepimizin bildiği gibi “Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye” sözü tam da bu durumu anlatmaktadır. Olan olmuş, çay kirlenmiş, balıklar çoktan ölmüştür.


İddialara göre bakır eritimi yaptığı belirlenen ruhsatsız bir işletmenin bu kirliliğe sebebiyet verdiği konuşulmaktadır. Eğer denetimler zamanında ve etkin şekilde yapılmış olsaydı, bu işletme önceden tespit edilir ve Uludere Çayı bu acı tabloyla karşı karşıya kalmazdı.

Yetkililere açık çağrımdır;

Kafanızı betondan ve demirden kaldırın. İlçede neler oluyor, hangi işletmeler faaliyet gösteriyor, çevreye ne zarar veriliyor daha dikkatli takip edin. Hendek sadece inşaattan, projeden ibaret değildir. Hendek; doğasıyla, suyuyla, havasıyla, insanıyla bir bütündür.

Güzelim ilçemizi daha vahim çevre felaketlerine sürüklemeyin. Uludere Çayı’nın hesabı sorulmalı, sorumlular tespit edilmeli ve gerekli yaptırımlar gecikmeksizin uygulanmalıdır. Ayrıca benzer olayların bir daha yaşanmaması için düzenli ve şeffaf denetim mekanizmaları oluşturulmalıdır.


Yunus Emre Uzun

Zafer Partisi Hendek İlçe Başkanı

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Uludere Çayı'nda Balık Ölümleri tedirgin etti

Hendek Gündemi

Uludere Çayı'nda Balık Ölümleri tedirgin etti

Kamyon dolusu makaron ele geçirildi

Hendek Gündemi

Kamyon dolusu makaron ele geçirildi

Hayat Arama Kurtarma ve Hendek İtfaiyesi'nden Ortak Sahur, O Anlar TRT Haber'de

Hendek Gündemi

Hayat Arama Kurtarma ve Hendek İtfaiyesi'nden Ortak Sahur, O Anlar TRT Haber'de

Hendek'te Cuma, Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Cuma, Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

SAKARYA VALİLİĞİ İDDİALARI HAKKINDA MHP SAKARYA'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Hendek Gündemi

SAKARYA VALİLİĞİ İDDİALARI HAKKINDA MHP SAKARYA'DAN BASIN AÇIKLAMASI

ADANIR; DOĞAMIZA SAHİP ÇIKMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZ

Hendek Gündemi

ADANIR; DOĞAMIZA SAHİP ÇIKMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZ