Yaşar Aygüneş

YALAN RÜZGARLARI-5 (ÜNİVERSİTE)

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 3193
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)

Diye buyuruyor yüce mevlam. Bilmek için okumak, okumak için okul gerekli. Yine 2014 seçim beyannamesinde iki adet üniversite ile ilgili vaat verilmiş. Bunları tek-tek inceleyelim.

DOĞU MARMARA ÜNİVERSİTESİ

“Eğitim şehri Hendek’e bir üniversite daha…

Yeni Hendek Devlet Hastanesi yanında 17 hektarlık bir alanda hayat bulacak olan Doğu Marmara Üniversitesi isimli projemizin ismi, Hendek Belediyemizce tescil edilmiştir. Üniversitemiz çağdaş eğitimin adresi olarak Hendek’e kazandırılmaktadır. 17 hektarlık bir alanda hayat bulacak olan üniversite fakülteleri içerisinde barındıracak şekilde inşa edilecektir.”

Şimdi şöyle bir bakalım. İsim hakkını aldığınız üniversitenin internet sitesine girmek istediğinizde şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorsunuz:

 “Bu siteye ulaşılamıyor

www.dogumarmarauniversitesi.com ana makinesinin sunucu DNS adresi bulunamadı.”

Allah Allah… uzantısını com. yazıyorum çıkmıyor. net. ,biz. ,edu. , yazıyorum çıkmıyor. Koskoca belediye başkanı yalan söylememiştir ya, yoksa…

Neyse sitesi olmasa da 4 yıl önceki projeye başlanılmıştır, belki de bitmek üzeredir düşüncesi ile okulun yapıldığı yeri ziyarete gittim. Öyle ya daha kitapçığın birinci sayfasında “Dünya ile yarışan bir HENDEK” dememişlermiydi. Almanya 1945 yılında yerle bir olmuş fakat kendilerini o kadar hızlı toparlamışlar ki 1960 yılında bizden işçi almaya başlamışlar. Bizim efsane(!) başkanımızda baya yol kat etmiştir diye düşündüm. Bahsi geçen yere gittiğimde “Doğu Marmara Üniversitesi” diye bir tabela ve ormanla karşılaştım. Yeşile kıyamadığı için vaz geçmiştir diye düşündüm, amma Bayraktepe ’de ki orman katliamını düşününce vaz geçtim. Gene kandırıldık dedim. Oysa ne güzel hayallerimiz vardı. Çocuklarımız evimizin dibinde ki okula gidecek, masraflarımız azalacak diye. Hepimiz olmayacak duaya âmin demişiz ve bizleri yalanları ile kandıranlara oy vermişiz.

“İlim öğrenmek her Müslümana farzdır. Allah, ilim öğrenmek amacıyla yola çıkan kimseye cennetin yolunu kolaylaştırır. (İbni Mace, Mukaddime, 17.)” diye buyurmuş peygamber efendimiz. İnsan ne kadar eğitim seviyesi yüksek olur ise o kadar yalandan uzak olur. Eğitim seviyesi yüksek gelişmiş ülkelere bakın, kimse böyle yalanlarla halkını kandıramaz. O yüzden iyi insan, iyi Müslüman, iyi birey olmak için eğitim şart diyoruz.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SABRİ ÜLKER HENDEK MYO

Bu ise sizlerin daha büyük ayıbı. Seçim beyannamenize boy boy resimlerini koyduğunuz bu projenin parasını siz ödemediğiniz halde bitiremediniz. Küçücük bir okulu yapamayanlar koca üniversiteyi nasıl yapacak. Hani yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorsunuz ya. Affedin biz yanlış anlamışız, yaptıklarınız 18 uygulaması ile insanların alın terine ortak olmak, kaldırım yıkıp yapmak.  Siz kim büyük projeler kim.

Kıymetli okurlarım, bu yazı dizimizin sizlere de ufak bir katkısının olmasını görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. “GÖLET” başlıklı yazımızdan sonra Hendek belediyesi bayan vatandaşlarımızı ücretsiz denize getirmeye başladı.

Şimdi istermisiniz “ÜNİVERSİTE” başlıklı yazımızdan sonra, çocuklarımızı Kıbrıs’ta ki özel üniversitelere kayıt yaptırsınlar. Ne güzel olur dimi. Tüm masraflar belediyeden. Üniversite yapamadık ama her çocuğumuzu üniversiteye kaydettiriyoruz. Derler mi? Desinler valla.

Bizde buradan alkışlayalım…

Haydi Hendek belediyesi, haydi AKP İlçe teşkilatı. Üniversiteye giremeyen çocuğumuz kalmasın. Göreyim sizi…

Çok mu şey istedim, bilmem. Sizin yalanlarla süslenmiş vaatleriniz beni de büyük düşünmeye sevk etti.

“yalancının mumu yatsıya kadar yanar” der büyüklerimiz.

Yalanlarınızla yüzleşmenize az kaldı…

Ben diyeyim de…

Gayrısını varın siz düşünün…

Kalın sağlıcakla…

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.