Yaşar Aygüneş

YALAN RÜZGARLARI-1

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 2445
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

11.Sure (Hûd Suresi), 93. Ayet

"Ey Kavmim! Elinizden geleni yapın. Şüphesiz ben de (elimden geleni) yapacağım. Rezil edici azabın kime geleceğini ve kimin yalancı olduğunu yakında bileceksiniz. Gözleyin. Şüphesiz ben de sizinle beraber gözlüyorum."

Diye buyuruyor yüce yaradan. Müslümansak ki elhamdülillah müslümanız o halde tek ölçümüz yüce Allah’ın ayetleri olmalıdır. Seçtiğimiz idarecilerin verdikleri sözlerin takipçisi olmalıyız. Yani gözlem yapmalıyız. Yukarıdaki ayette öyle buyurmuyor mu yaradan. Peki bizler bunu tam manası ile yerine getiriyormuyuz; hayır. Yalancıya pirim veriyormuyuz; evet.

Nasıl mı?

Anlatayım….

2014 yerel seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının seçim beyannamelerini incelemeliyiz. Hadi kazanamayanlara diyecek bir şeyimiz yok. Yani ellerinde imkan yok. Ya kazananlar ne demişler, neleri yapmamışlar bi incelemek lazım. Hangi yalanlarla bizlerin kutsal oylarına ipotek koymuşlar. Bizleri kandırmışlar.

AVM Kültür Merkezi ve Belediye Binası, başlığı altında aynen şöyle yazıyor: “Hendeğimize yakışan modern imkânlarla donatılmış yeni belediye binası projemiz ile tüm mülki idarenin tek elde toplanması sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın hizmetlerden rahat yararlanması için çağımızın tüm teknolojik imkânlarından yararlanılarak, binamız AKILLI BİNA modeli ile inşa edilecektir. Beşbin metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek olan belediye binası, bölgemizde bir ilk olacaktır. Çok amaçlı binamızın içerisinde AVM, sinema salonları, toplantı salonları ve kültür merkezide yer alacaktır.”

Peki geçen 3,5 sene zarfında böyle bir bina yapımı için gösterilen bir çaba varmıdır? En azından temeli atılmışmıdır, zemin etüdü yapılmışmıdır? Tabiî ki hayır. Yani düpe düz yalan beyanda bulunulmuştur. Hendek halkı kandırılmışdır. Kimlerin vebali vardır bunda.

1-Belediye başkan adayının

2- AKP ilçe başkanı ve yönetim kurulunun

3- AKP belediye meclis üyesi adaylarının

Bu vebali olanlardan herhangi birtanesi neden sesini çikarmaz. Neden halkı niye kandırıyorsunuz diye sormaz. Neden halkımızı yok sayarlar. Neden….

Yoksa bunların suçlusu bizmiyiz. Yarın yeni yalanlarla kapımıza gelenlere her defasında oy vererek destek olarak bizlermi suçluyuz. Beklide…

Kapımıza gelip oy istediklerinde, yeni belediye binamızın önüne sandık koyun size orada oy vermek istiyorum diyebilecekmiyiz…

Ne diyor peygamber efendimiz:” Kişiye, şerrinden korkulduğu için ikramda bulunulacak. Görünüşte dost fakat esasında düşman insan sayısı artacak, sözler hep yalan ve birbirine muhalif olacak, amir ve memur çok, doğru iş yapan az olacak.”

Yalansız bir dünyada yaşamak istiyorsak; yalana ve yalancıya aynı tepkiyi vermeliyiz.

Yalan rüzgarlarına kapılmamalıyız. Nasip olursa yazımız diğer yalan vaatlerle devam edecek.

Tekrar görüşünceye dek Allah’a emanetsiniz.

Kalın sağlıcakla...

KONU İLE İLGİLİ GÖRSELİMİZ ALTTA YER ALMAKTADIR.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Cemil Babaoglu - 2017-08-07 19:00:33
Yalanlar baştan aşağıya doğru gidiyor yani ön teker nasıl gidiyorsa arka tekerde Mecburiyetten aynı şekilde gidiyor Şöyle ki AK Parti'nin yöneticileri iktidarda olanlar bizi yönetenler nasıl Yalan konuşuyorlar ise ki o yalanlar hayalleri bile zorlarken bizim Hendek'te böyle şeyin olması Artık diyecek bir şey yok maalesef insanlar bile bile inanıyorlar yalanları Allah bunların şerrinden korusun