HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Halil Hakan Oturak

Halil Hakan Oturak

YAHUDİ VE HRİSTİYANLAR CENNETE GİDECEK Mİ?

Yazar: Halil Hakan Oturak
Tarih:
Okunma: 6565
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:

Kuran’ı Kerim’de birçok yerde Yahudi ve Hristiyanların kendilerinden başkasının cennete giremeyeceklerini iddia ettikleri yazıyor.

 

Bir an bu iddialarının doğru olduğunu düşünelim, acaba Yahudi ve Hristiyanlar ne yaparsa yapsınlar kime ne zulüm işlerlerse işlesinler hiçbir elemeye maruz kalmadan topyekün cennete girecekler mi?

 

Din ayırt etmeksizin, temel bir ifade ile “bir yaratıcının varlığına inanların” bu soruya vereceği cevap elbette hayır olmalıdır.

 

Bu durumu şöyle örnekleyebiliriz; her bir tohumunu kendi ellerinizle ektiğiniz bir bahçeyi, içlerinden bir bitkinin sarıp sarmaladığını, bütün suyu çekmek için kimisini öldürüp kimisinin ise gelişmesine engel olduğunu hatta kendinden başka hiçbir bitkiye yaşam hakkı tanımadığını düşünün, siz böyle bir bitkiyi alıp evinizin en güzel köşesine koyar mısınız?

 

Olsa olsa evinizin en güzel köşesine alıp koyacağınız bitkiler, ya daha narin bakıma muhtaç olanlar ya da daha güzel olanlar olacaktır.

 

Narin ve bakıma muhtaç olan çiçekleri dünya nimetlerinden en az seviyede yararlanmış ancak haddini aşmamış fakir fukaralar ile fiziki olarak özel durumdaki kişiler; güzel çiçekleri ise her şeyi yerli yerinde olup iyi ahlak üzere olan insanlar olarak açıklarsak sanırım yanlış olmaz.

 

İmam Maturidi’nin Tevilatü’l Kuran isimli eserinde geçtiği üzere “Yahudi ve Hristiyanlardan başkası cennete giremez” beyanında, onların cennete gireceğinin açık ispatı bulunmamakla birlikte sadece başkalarının giremeyeceğinin açık iddiası bulunmaktadır.

 

Onların bu iddiasına göre başkası zaten cennete giremiyor, kendileri de Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Afganistan’da, Suriye’de, Ukrayna’da yaptıkları zulümden kaynaklı cennete girme ihtimalleri söz konusu değil. Öyleyse en iyisi bu dünyanın sona ermesini engellemeye çalışmak daha gerçekçi bir yaklaşım olmaz mı?

 

Kendileri de bu gerçeği anlamış olacaklar ki hedeflerini değiştirmiş gözüküyorlar.  

 

Onlara tavsiyem insan öldürmek için silahlanmaya ayırdıkları miktarlar dahil bütün bütçelerini ölüme çare bulma konusuna ayırmalarıdır.


Peki ölüme çare var mıdır?

 

Cevabı şairimiz versin:

 

Anladık ölüme çare yok;

Kazaya, belaya çare yok!

Açlığa da mı yok!

                  Melih Cevdet Anday

 

 

 

 

                                                                        

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.