Kemal Aslan

Vatanseverliği Suriye’lilerden Öğrenecekmişiz

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 1423
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Mertcan Gönen'in yazısı

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabataş Lisesi´nde yaptığı konuşmada, ´´Vatan sevgisini, Suriyeli çocuğun gözlerinden öğreneceksiniz.´´ diyerek, vatanseverliği ile dünyaya örnek olan Türk Milletini hüzne boğdu. Ben de, vatan sevgisini Suriyeli çocuktan öğrenmemiş bir vatansever olarak, şahsım ve vatan sevgisini Suriyelilerden öğrenmeyen şerefli Türk Milleti adına cevap verme gereği hissettim:

Öncelikle, -ceksiniz, -caksınız ekleri, gelecek zaman sidasıdır. Türk Milletine, ´Vatan sevgisini öğreneceksiniz´ demek, komiktir fakat bunu söyleyen bir Cumhurbaşkanı olursa, komediliğini yitirir, acı ve hüsran verici olur. ´Öğreneceksin´ kelimesi, bir durumu veya bilgiyi bilmeyenlere söylenecek kelimedir. Hangi millet vatanı uğrunda ölmeyi, ölümlerin en şereflisi saymış, hangi millet vatanı uğrunda Türk Milleti kadar can vermiş ve hangi milletin toprakları Türk´ün toprağı gibi kanla yoğurulmuş! Hangi millet, vatanını sevmeyi Türk Milleti kadar öğrenmiş!

Öğrenmek, ömür boyu süren bir gelişim halidir ve Türk Milleti olarak gelişime daima açığız. Fakat öğreneceklerimizin arasında kesinlikle vatan sevgisi yoktur. Vatanı sevmek, Türk´ün ustalık alanıdır. Her Millet, en vatansever millet olduğunu iddia edebilir fakat tarih, en vatansever millet, Türk Milleti´dir.´´ der.

´´Vatanseverliği, Suriyelilerden öğrenmedik.´´ dedik. Bu durumda, Suriyelileri vatanseverlikte timsal kabul edenler, şaşıracaklardır. Şaşkınlıklarını geçirmek adına, nereden öğrendiğimizden bahsetmek istiyorum:

Biz vatanseverliği; 40 çerisiyle birlikte, öleceğini bile bile Çin Sarayına saldıran Kürşad´dan öğrendik. ´´Benden her şeyimi isteyin fakat toprağımı istemeyin, vermem, veremem.´´ diyen, Mete Han´dan öğrendik. Yaralandı diye eve döndüğünde, annesi tarafından cepheye geri gönderilen asker anasından öğrendik. Osman Gazi´den, Timur´dan, Fatih Sultan Mehmet Han´dan öğrendik. ´´Ya İstiklal Ya Ölüm´´ diyen ve vatanı için 7 düvelle savaşan Mustafa Kemal Paşa´dan ve kahraman mehmetçikten öğrendik. Çanakkale Harbinde savaşan ve şehit düşen 15´liklerden öğrendik. İhtiyarlıklarına ve dermansız bedenlerine aldırmadan cephane taşıyan, savaşan ve şehit olan analarımızdan öğrendik.

Ziya Gökalp´ten, Gaspıralı´dan, Akçuraoğlu´ndan, Nihal Atsız´dan öğrendik. Biz vatan sevmeyi; şehitlerden ve şehit olmaya her an hazır olanlardan öğrendik! Eğer ki birileri vatanseverlik dersi verecekse, onlar Türkler´dir. Vatanseverlik, Türk´ün yalnızca gözünde değil; aklında, kalbinde, yüreğinde ve her zerresinde saklıdır.

Vatanseverlik, Türk´ün tarifidir. Biz, "Ya Vatan Ya ölüm" diyenleriz. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun; kaçmaktansa, ölmeyi tercih edenler, Türkiye Cumhuriyeti´ni kuranlar ve Turan´ı kuracak olanlarız. Vatanseverliği, savaşmaktan kaçıp da başka topraklara sığınan Suriyelilerden öğrenecek değiliz. Böyle bilinsin!

MERTCAN GÖNEN YAZDI...

http://www.59haber.com/kose-yazilari/vatanseverligi-suriyelilerden-ogrenecekmisiz-5745.html

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.