Kartal Türk

ülkücülerden neden rahatsizlar

Yazar: Kartal Türk
Tarih:
Okunma: 1943
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Ülkücü; İçi alev alev İslam kokan, dışı pırıl pırıl Türklük parlayan, içi dışına hâkim, dışı içine köle alperenlerdir…



Türk Milliyetçiliği, Türk Milletine karşı beslenen derin sevgi, bağlılık duygusunun, müşterek bir tarih ve müşterek hedeflere yönelme şuurunun ifadesidir. Türk Milliyetçiliği insanî duygularla beslenen bir anlayıştır. Türk Milliyetçiliği kin ve garazı esas almayan, sevgiyi esas alan bir düşünce tarzıdır. Milliyetçilik; milletini sevmek, vatanını sevmek ve milletinin tehlikelere karşı korunması için her fedakârlığı göze almak duygusu ve düşüncesidir. Türk Milliyetçiliği bütün Türkleri kardeş sayan bir düşüncedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan ve kendisini Türk milletinin bir mensubu kabul eden herkesi kardeş sayan bir düşünce ve görünüştür.



Milliyetçilik duygusunun yaşatılıp hayata geçirilmesi için, ideallerin, hedeflerin olması gerekmektedir. Kısacası milliyetçilik tanımı içerisinde yer alan duygu ve düşünceleri hayata geçirmek, bunun mücadelesini vermek ÜLKÜCÜLÜK olarak tanımlanabilir



Ülkücülüğümüz nedir? Ülkücülüğümüz; Türk milletini en kısa yoldan en kısa zamanda modern uygarlığın en üst seviyesine çıkarmak; mutlu, müreffeh hale getirmek; bağımsız, özgür, kendi haklarına sahip bir hayata kavuşturmaktır.



Kendisini ülkücü Türk milliyetçisi olarak tanımlayan insanlar içerisinde elbette hatası olan yanlış yapan toplum tarafından sevilmeyen insanlar olacaktır.



Bu kişilerin yanlışını ülkücülere, Türk milliyetçilerine yansıtmak ,mal etmek doğru değildir ve insafsızlıktır.



Ülkücüler ile MHP\'li olmayı karıştırmayınız.Ülkücülerin adresi partisi MHP dir.Ancak her MHP\' li ülkücü değildir.Her siyasi parti gibi MHP içinde de farklı farklı insanlar olabilir.Kendisini MHP yakın hisseden insanlar parti içinde görev alabilir.Bu insanların her biri ülkücü fikriyatı yaşamıyor olabilir.



Ülkücüler serttir,inandığı değerlerden taviz vermezler,başkalarına yaranmak ve şirin gözükmek için inançlarından, fikirlerinden taviz vermezler.Bu duruş nedeniyle zaman zaman çevresindeki insanlarla iletişim sorunu yaşarlar.Lakin bu onların adaletini, merhametini, yardımlaşma ve çevresine duyarlılığına engel olamaz.



Onlar devlet ,millet, ezan ,din, mazlum ve yetime saldırı odlumu dağ gibi dururlar.Kafirleri zalimlerin karşısında, Zor günlerin fedaileridir.



Ezana ,bayrağa saldırı oldumu bütün gözler onları arar.Ama iyi günde hep eleştirilirler ve topluma yaranamazlar.Ne acı kaderdir.



Onlar taktir için, şan, şöhret, mevki, hatta oy için bunu yapmazlar.



Türkiye’de açılım adı altında Devlete ,Millete, anayasaya ,Üniter yapıya saldırı ve tehdit başlayınca gözler yine onları aradı.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.