HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Yunus Emre Kurt

Yunus Emre Kurt

TÜRKİYE’DE FUTBOL AĞACI NEDEN MEYVE VERMİYOR

Yazar: Yunus Emre Kurt
Tarih:
Okunma: 7178
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
Ülkemizde en yaygın oynanan ve takip edilen spor dalı olan futboldaki başarısızlığımıza gelin hep beraber bakalım:
   85 milyonluk ülkemizin güzide liginin Dünyadaki beş büyük lig arasına girememe nedeni nelerdir mesela?  Ya da bu denli futbola aşık bir ülkenin neden hiçbir uluslararası başarısı yoktur? Aslında cevap çok basit geçmişi tozlu önü puslu malum kurum. Ülkemizde federasyonun uyguladığı çifte standartlar, altyapılardaki denetimsizlik, küçük kulüplerin arkasında durmamak, bahis oyunları ve daha fazlası başarısızlığın temel sorunları arasında aslında. Mesela 4 milyon nüfuslu Hırvatistan’ın dünya futboluna kazandırdığı onlarca isim, uluslararası turnuvalarda kazandığı başarıları neden Hırvatistan’dan milyonlarca fazla nüfusu olan biz başaramayalım. TFF altyapılarda uygulanan mobinglere, denetimsizliğe ne zaman dur diyecek ya da üst liglerde uygulanan çifte standart ne zaman son bulacak?
   Ülkemizin her alanında bulunan torpil adı altında adam kayırmalar tabii ki burada da bulunuyor. Her konuda cebini doldurmak için her türlü işe bulaşan kravatlılar ne zaman yakamızı bırakacak? Adı Türkiye Kupası olan bir kupanın finali neden Suudi Arabistan’da oynanmak istedi mesela. Ya da her türlü konuda hiçbir şekilde taviz vermediğimiz değerlerimizi ezmek isteyen Suudi Arabistan’a yaptıkları yüzünden hesap sorabildik mi? Hesap sormayı geçelim ezilmediğimiz için ceplerini doldurduk mu? Evet bunların hepsini Türkiye'de bir kurum yaptı. Bu ve bunun gibi birçok skandal gelişme bizi futboldan uzaklaştırıyor. Neyse ki bu denli skandal gelişmelerin olduğu kurumun başkanı değişti umarım yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu kendini yeniler ve daha iyi adımlar atmaya başlar. Bizler de çok sevdiğimiz futbolumuzun başarılardan başarılara koştuğu günleri görürüz.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.