Kartal Türk

TURAN

Yazar: Kartal Türk
Tarih:
Okunma: 2073
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

İnsanların, toplumların, milletlerin ve devletlerin stratejik planları, hedefleri, ülküleri olmak zorundadır.

Eğer bir planlama içerisinde değilseniz ve ekonomide, eğitimde, hukukta ve milletinizin geleceğinde çok ciddi sorunlar yaşarsınız.

Günlük iç politika ve oy kaygısı ile siyaset yapar ve ülke yönetirseniz sonunuz hüsrandır.

Özelliklede bütün dünyanın stratejik konumunuz nedeni ile gözünün üzerinizde olduğu Türkiye’de günlük düşünmeye hakkınız yoktur.

Birgün ABD’ci, bir gün AB’ci, bir gün Ruscu, bir gün İran’cı , bir gün Suudi ve Katar’cı, olursunuz. Konjonktüre göre şekil alırsanız bir gün yapayalnız kalırsınız.

Oysa,

Biz Türk milleti olarak 4 bin yıllık tarihimiz boyunca Kızıl Elma ülküsüne inanmışız bu ülkü güneşin doğduğu ve battığı coğrafyaya Türkün adaleti ile hükmetmek ve milleti tok ve Adalet üzere yaşatma ülküsüdür.

Daha sonra bu ülkü Türk milletinin İslam’ı tanıması ile Nizam-ı Alem davasına dönüşmüştür. Yine tüm dünyaya türkün adaleti ile hükmetmek Allah’ın buyruğunu hakim kılma ülküsüdür. Selçukluda Osmanlıda bu ülkü ile viyana kapılarına kadar yürümüştür.

Bu iki ülkü var olurken biz Türk milletinin tüm dünyada birleşmesi ülkü sünede inanmışız.

Bu ülkü TURAN ülküsüdür. Turan,esir Türklerin bağımsızlığını kazandığı, tüm dünyada Türk'ün ayak bastığı her coğrafyada Türklerin dilde, işte ve fikirde birlik için de hareket ettiği  Ülkünün adıdır.

Bu gün ise bağımsız Türk devletleri ile ekonomik, siyasi, kültürel iş birliği içerisinde hareket edilmesi talebidir.

TÜRKÇE DÜŞÜNÜP ,TÜRKÇE YAŞAMANIN ADIDIR.

Bu ülküyü anlamak için milletimizin nerelerde ve nasıl yerleştiğini bilmek zorundayız.Onaların derdi ile dertlenip sevinci ile sevinmeliyiz.

Milletimizin dünyadaki dağılımı ise;

Bağımsız devletler, özerk devletler, yarı özerk bölgeler ve Türk halklarının yaşadığı bölgeler olarak ayrılabilir. Bağımsız devletler: Türkiye, KKTC, Azerbaycan,Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kırgızistan devletlerinden oluşmaktadır. Özerk devletler olarak Doğu Türkistan, Tataristan, Çuvaş, Başkurdistan, Saha-Yakutistan, Altay, Karaçay, Balkar ve diğer bölgelerden oluşmaktadır.İranda 40 milyonluk Güney Azarbaycan Türklüğü unutulmamalıdır.

Türkiye ,Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan ,KKTC, Doğu Türkistan, Tataristan, Kırım, Dünya enerji kaynaklarının %40 ile %60 ına sahiptir. Türk dünyasının elinde petrol, doğalgaz kömür, uranyum, bor ,bakır, altın, tarım kaynakları bulunmaktadır.

Bağımsız Türk devletlerinde yer altı ve yer üstü kaynaklar var iken onların sermaye ,sanayileşme ve üretilen ürünleri pazarlama sorunu vardır.

Öncelikle enerji boru hatları kurularak Özbek, Kırgız, Kazak, Azeri enerjisi ülkemizde işlenerek dünyaya pazarlanmalıdır.

Bunu yapacak olan ülke ise Türkiye’dir.

 

Turan ortak üretip, sınırların açıldığı, vergilerin kaldırıldığı sermaye ve insanların serbest dolaştığı ortak para biriminin kullanıldığı bir sistemdir.

Türkçe konuşup yazılan ve Türk kültürünün hakim olduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz.

Tabi ki bu birliktelik laf ile sloganlar ile olmaz.

Devlet başkanları bir araya gelip ekonomik siyasal hukuksal çalışma organları oluşturup birlikte ticaretin ve ortak savunmanın stratejilerini belirlemelidirler.

EY BÜYÜK TÜRK MİLLETİ UYAN VE TURAN ÜLKÜSÜNE SAHİP ÇIK

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

SELAM SAYGI DUA İLE

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.