Nurullah Akçay

Sporun Efendisi Hendek

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 6282
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Uzun yıllara dayanan alt yapı çalışmalarından sonra güzide ilçemiz Hendek sporun neredeyse bütün branşların da Sakarya ilinin sporda hamisi olmuştur. Bunu yazarken göğsüm kabarmıyor da değil bir kaç gün önce İlçe spor müdürü ve Hendek güreş ihtisas kulübü başkanı Sayın Feyzullah Köstereli  ve çok kıymetli güreş hocası Sayın Sefer Sarı Sakarya güreş camiasını Hendekte ağırladı. Bu tür resepsiyonlar camialarda çok önemlidir bir nevi toparlayan bir araya getiren ve gücün kendinde olduğunu bilen tarafından organize edilir. Sakarya da son zamanlarda hem ülke çapında hem ulusal anlamda güreşe ağırlığını koyan Hendek Güreş İhtisas Kulübü bu gücün farkında ve güreş sporuna Sakarya merkez ilçede dahil olmak üzere önlerinde hamilik yapan bir ilçe konumunda. Bu başarının sırrı çok bilinmeyenli bir denklem de değil bilakis çok basit sporu çok iyi bilen bir başkan ve sporcuyu çok iyi bilen, analiz eden bir hoca. Yunusları, Ümitleri, Ensarları mindere yetiştirirken Ahmet Kavakçı Süleyman Aykırı Mahmut Kavakçıda çimenlerde Hendeğimizi en şekilde temsil ediyor. Ben yine organize edilen geceye döneceğim, davet edilmeme rağmen cenazemiz olduğu için katılamadığım gecenin protokolü de Sakarya da güreşin lideri Hendekti r fikrinde birleşiyor. Ben emeği geçen tüm yönetici ve sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum.

      Sakarya da sporun hamisi Hendektir derken Nurkan Kayacık hocanın başarısından söz etmeden geçmek nankörlük olur. Ufacık salondan Avrupa ve dünya şampiyonları çıkaran Nurkan hocamız ve karate kulüp başkanı Sayın Aykut Duman’ın Hendek in Sakarya da spor başarılarında merkez ilçede dahil herkesin arkasından geldiği örnek aldığı bir ilçe olmasında çok büyük pay sahipleri.

     Elbette Sakarya’nın Türkiye 2. liglerindeki tek takımı olan Hendek spor bayan voleybol takımı… İdris Demir hocanın voleybola ve önce Hendek’e sonra tüm Sakarya’ya yaşattıklarını hepimiz alkışlıyoruz. Merkez ilçeye aktarılan maddi kaynaklar Hendekteki spor kulüplerine aktarılırsa Sakarya’yı fevkalade temsil edecek her branşta büyük başarılar elde edilecek sporcular çok daha sağlıklı ortamlarda hazırlanacaktır.

    Bunun yanında amatör olarak kendi maddi imkanlarıyla kurulmuş bir bisiklet takımımız var yine kano milli takımında Sümeyye Kılıç Hendek’i en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor.  Muay thai takımımızın çalışmaları çok yakında ses getirmeye başlayacaktır..

     İşte bu yüzden Hendek ilçemiz Sakarya da sporun hamisidir, Hendek önden gider Sakarya arkasından gelir.

     Tüm başarılı sporcu ve yöneticilerimizi kutluyorum, alıştığımız başarıların devamı dileğiyle.

     Kalın sağlıcakla..,

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.