Nurullah Akçay

Spor, Sanat, Siyaset

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 5197
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Hendekte sporun her branşta en düzeye ulaşabilmesi için ilk önce tesisleşip alt yapıya önem verilmeli. Bireysel sporlarda milli takımlar düzeyinde büyük başarılara imza atmamıza rağmen takım oyunlarında aynı başarıyı gösteremiyoruz. Elimizdeki ekip sporları tesislerine bakınca daha uzun yıllar profesyonellik bize hayal gibi duruyor.  İlçemizin değerli siyasileri her seferinde müthiş projeler sunsa da icraatta hiçbir şey olmadığı için bu konuda söyleyecek bir şeyde bulamıyorum. Geçmiş yıllarda çok önemli isimler Hendekte spora sponsor oldular, son derece ciddi rakamlarla yatırımlar yaptılar. Bu değerli insanların yatırımları da yanlarında dolaşan sporu onlar adına idare etmeye çalışan güvendiği insanların kendilerine itibar kazandırmak için kullanınca spor anlamındaki yatırımlarda kişilerin ceplerine girmiş oldu.  Nüfus olarak her gün büyüyen gelişen Hendekte spor anlamındaki tesisler aynı paralelde gelişme göstermiyor, sadece spor mu sanat anlamında da yeterli bir salon amfi tiyatro ya da gerçek anlamda görsel gösterilerin yapılabilecek bir gösteri merkezide yok. Bayrak tepede ki amfi merkeze uzaklığı yüzünden ulaşım anlamında sorunlar yaşanmasına sebep oluyor, ticaret merkezinde sinema olarak düşünülmüş bina kirişleri alçak olduğu için daha sonra kongre merkezi olarak değiştirilmiş 270 kişilik bir salonla elli binden fazla nüfuslu Hendek’e hizmet vermeye çalışılıyor. Bu yatırımlar artık Hendek’in sorunlarını karşılamıyor. Hendekte acilen bir spor ve sanat kampüsü kurulmalı, gençler sokak köşelerinden kurtarılmalı sanata yeteneği olan sanata spora yeteneği olan spora ya da mesleki bir eğilimi olan yetenekli olduğu alana yönlendirilmeli.  Belediye bünyesinde ve halk eğitim bünyesinde bazı kurslar açılsa da bunlar dönemlik olduğu için ve eğitmen sayısı yetersiz olduğu için sayıları belli rakamlarda tutmak zorunda kalıyor. Çok fazla duyuru yapılamıyor ve insanlar yönlendirilemiyor.

      Hendek eğer tesisleşme sorununu halledemezse bazı şeyleri konuşmanın da bir anlamı yok. Güreş sporu için yapılan bir binadan çok kısa sürede çok değerli başarılar elde edildi. Aynı şekilde diğer spor branşları için gerekli yatırımlar yapılmak zorunda, eğer bu konuda siyasiler ve Sivil Toplum Kuruluşları bir girişim de bulunmazsa bizde bundan sonraki yazılarımızda bu konularda hatırlatmalar yapmaya devam ederiz.

 Herkese kolay gelsin saygılarımla…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.