Kemal Aslan

SİYASETTE RACON

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 1230
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Her şey yaşayarak öğrenilir derler büyüklerimiz. Tecrübe kelimesi çok önemlidir yaşamda. Son yıllarda ülkemizde yaşanan siyasi işleyişin neyin eseri olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Her zaman yaşamın her alanında ahlakın çok önemli olduğunu söylemişimdir.

Biraz araştırdım ve sorguladım. Eski yeraltı dünyasının babası diye adlandırılan kişilerin hayatını okudum. Sonra eski siyasilerin hayatlarını inceledim. Bu yazımda bu okuduklarım ile günümüzde siyasetten gelinen noktanın ve ahlak yozlaşmasının küçük bir analizini kaleme aldım.

Yeraltı dünyası denilen gayri meşru diye adlandırılan yaşamın kurallarının var olduğunu okudum. Adına RACON denilen kendi anayasaları var. Okuduklarımdan anladığım, hayata yansımasında bu kurallara uymayanlar kendi ceza sisteminde cezalandırılıyor.

Bu sokak kanunlarının yazılı bir kitabı yok. Büyüklerden küçüklere Yaşayarak devam eden kurallar bunlar.

Bir yazılı emir olmamasına rağmen bu âlemin mensupları, bu RACON içerisinde yaşıyordular. Şimdi bunu yazdım diye düşüneceksiniz. İşte asıl mesele bu.

Eskiden Siyasetinde bir raconu varmış. Eski liderler daha öncekilerden aldıkları siyasi dersleri, siyasetin raconu ile günümüze kadar kendi dönemlerini tamamladılar. Günümüz siyasetine bakınca, ne kural kalmış, nede RACON. Herkes kendi kurallarını, kendi şehevi duyguları ile doğruyu yaşamak ve yaşatmak için siyaset yapmak yerine, kendi menfaatleri için yaşamayı siyasi kural yapma çabasına düşmüşler.

Ne kural tanıyorlar, ne yazılı olan Anayasayı tanıyorlar, neden siyasetin raconunu! Bu ahval içerisinde ülkeyi yönetenler, yazılı Anayasa varken, hukuk varken şu gelinen noktayı esefle izliyor halk.

Sokakta işlenen suçların adaletini, cezaevinden bekliyor insanlar. Suçlular kanun yapıcılarının inisiyatifin de hareket ederken, kendi halinde yaşayan vatandaşa sahip çıkan bir devlet mekanizması yok. Siyasetin vahameti halk içerisinde büyük bir infiale yol açmaz İnşallah. Cezaevlerinde yatan o gayri meşru âlemin mensupları diye adlandırılan kişiler, yaşadıkları yer neresi olursa olsun RACON diye adlandırttıkları kendi kuralları içerisinde yaşıyorlar.

Demem o ki; Günümüz siyasileri ne RACON tanıyor, ne kanun nede nizam. Ve değerli halkımız kendi öz değerleri ile ayakta durmaya çabalıyor.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.