Halil Hakan Oturak

Siyaset yapma!

Yazar: Halil Hakan Oturak
Tarih:
Okunma: 3570
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

19 Ekim 2009 Habur’da teröristler kahraman gibi karşılandı, yargılandı, affedildi, bahar gelecek piknik yapacağız sakın ha siyaset yapma!

17 / 25 Aralık 2013 yolsuzluk iddiaları ortaya çıktı, devlete operasyon yapıyorlar aman ha siyaset yapma!

13 Mayıs 2014 Soma 301 madenci göçük altında kaldı, istifa eden, görevden alınan olmadı, ülkede öyle bir adet yok sakın ha siyaset yapma!

11 Haziran 2014 Musul başkonsolosluğumuz basıldı, günler öncesi mecliste uyarılmasına rağmen engel olamadılar milli meseledir dur ha siyaset yapma!

28 Ekim 2014 Ermenek’te maden faciası yaşandı 18 maden işçisi yaşamını kaybetti, çok daha fazlasını kaybettiğimiz günler oldu bu nedir ki siyaset yapma!

29 Ekim 2014 Barzani’ye ait Peşmerge güçleri ülkemizden geçerek PKK uzantısı PYD’ye yardıma gitti, siyaset yapma!

21 Şubat 2015 Süleyman Şah türbesini taşıdılar vatan toprağını terk ettiler, kahramanlar gibi taşındık çaktırma ha siyaset yapma!

28 Şubat 2015 Dolmabahçe sarayında PKK uzantısı siyasi partinin vekilleri ile katil başının 10 maddesi hükümet yetkilileri ile birlikte okundu, her şey kontrol altında tedirgin olmaya gerek yok siyaset yapma!

21 Mart 2015 sözde nevruz kutlamasında, özgürlük savaşçısıymış gibi katil başının mesajı okundu, bitti artık bu sondu ayranın kabarmasın siyaset yapma!

20 Temmuz 2015 ne olduğu belli olmayan ama ülkemiz vatandaşı olan 34 kişi Suruç’ta bombalı saldırı da öldü, siyaset yapma!

10 Ekim 2015 Ankara Garı önünde patlama oldu yine ne olduğu belli olmayan ama bizim vatandaşımız olan 103 kişi hayatını kaybetti siyaset yapma!

17 Şubat 2016 Ankara’da TBMM’nin ve kuvvet komutanlıklarının çok yakınında bomba patladı 28 kişi öldü, ülkeyi bölmeye çalışıyorlar herhangi bir güvenlik zafiyeti yok siyaset yapma!

13 Mart 2016 yine Ankara’da bu sefer Kızılay’da yine bombalı araç patladı 37 Kişi hayatını kaybetti, tek yürek olmalıyız siyaset yapma!

Siyaset yapmayın diyenler kim?

Devlet yönetmeyi bir ticari şirket yönetmekle bir tutup yıl içinde olanlara değil yılsonunda olan ciroya bakanlar,

Siyasetin içine, siyasetçilerin yakınına girip bir ihale bizde koparır mıyız diye çırpınanlar,

Otobüs duraklarında patlayan bombalarla ölen garibanları düşünmeyen tuzu kurular,

Ülkemizin içine çekilmek istenen tüm tehlikelerin çıplak gözle görülmesine rağmen, vatandaşa pembe tablo çizip sonra ekran başında bu olanlara alışmalıyız diye açıklama yapan sözde aydınlar,

Ve çok üzücüdür ki, Peygamber efendimiz (s.a.v)’in, bir yanlışlık gördüğünüzde elinizle, dilinizle tepki verin hiç olmadı kalbinizle buğzedin de imanın en zayıf derecesinden bari geri kalmayın sözünü kulak arkası edenlerdir.

Biz siyaset için yapmıyoruz bütün bu eleştirileri, bizim içimiz acıyor. Ülkemizin karışıklık içinde olmasına, vatandaşlarımızın can kaybına uğramasına yüreğimiz el vermiyor. Yetkili makamlarda da değiliz malum oraların sahipleri belli ne yapalım o zaman susalım mı? İyi niyet dilekleri tutup bekleyelim mi?

 

Bizim yaptığımız eleştirilerin devleti yıpratmaya yönelik olduğunu sanan kişilere şunu sormak isterim, Kandil’e gidiyoruz dediler de gitmedik mi? Katil başını asıyoruz dediler de darağacını kurmadık mı?

Dokunulmazlıkları kaldırıyoruz dediler de destekleme dik mi?

Biz başımızla beraber devletimizin ve milletimizin hizmetindeyiz, ancak bu demek değildir ki, devleti yönetmekle sorumlu olan başta siyasi partiye mensup olan hükümet yetkililerine ve diğer kurum ve kuruluşlara karşı sessiz kalırız.

Köprü yapınca hükümet yaptıysa, yol yapınca hükümet yaptıysa, yardım yapınca hükümet yaptıysa, o zaman ülkede bir kargaşa ortamı oluyorsa bununla ilgili sorumluluk makamında olan yine aynı hükümettir ve acil sıra dışı önlemler alması gereklidir. Buna da birilerini görevden almakla başlayabilir, zira diğer görevde kalanlara iyi bir örnek olacak işlerini daha iyi takip edeceklerdir.

 

Devletin bekasıyla, hükümetin bekasını aynıymış gibi bize yutturmaya çalışanlar var, bu işleri bir an önce bırakmaları hepimizin daha güzel bir ülkeye kavuşmasına yardımcı olacaktır.

Milletimizin başı sağ olsun!

Sonsuza kadar var ol TÜRKİYE!

Allah’a emanet olun.

Kalın sağlıcakla

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.