Öznur Salkım

SAKE BUNU HAKETMEDİ

Yazar: Öznur Salkım
Tarih:
Okunma: 1345
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Böyle yardımlaşma da yapılacak en son şeyi yapmışlar.

Biliyorsunuz ki geçtiğimiz haftalarda Düzce de meydana gelen sel afeti sonrası büyük çapta yardım kampanyaları başlatıldı. Hendek Belediyesi de bu felakette komşu ili yalnız bırakmadı.

Belediye başkanı sayın Turgut Babaoğlu bizzat ziyaretlerde bulunurken ihtiyaç duyulabilicek yardımları da temin etmek için yardım kampanyaları başlattı.

Sadece belediye değil Hendek ten seçilmiş milletvekillerimiz de afet bölgesine gelip tespitlerde bulunmayı ihmal etmedi.

Tabi ki arama kurtarma konusunda da güzel başarılara imza atmış SAKE ekibi de ilk günden beri arama kurtarma çalışmalarında ellerinden geleni yaparak vatandaşların mağduriyetini gidermeye çalıştılar.

Fakat bu sabah bir yazı ilişti gözüme. Arama kurtarma çalışmalarının 6. gününde SAKE ve SAKDER derneği bu çalışmalara alınmamışlar.

Geçtiğimiz haftalarda kendilerinde yaptığımız bir röportajda bazı sıkıntılardan bahsetmişlerdi.

Haberi okur okumaz SAKE derneği üyeleriyle irtibata geçtim. Kendilerinden haberin doğruluğu konusunda bilgi aldım. Bu yüzden okuduğum yazının içeriğini aynen paylaşıyorum ve yorumu siz okuyucularımıza bırakıyorum.

Gönülden gelen ve bu zor günlerinde kendilerinden desteğini esirgemeyen bir derneğe yapılan bu haksızlığa umarız Sakarya valiliğinden bir müdahale gelir.

Bir kez daha kendi adıma SAKE derneği ekibi arkadaşlarımı abilerimi dik duruşlarıdan dolayı ve her zorluğa rağmen yardım elini uzatmak için verdikleri mücadelen dolayı tebrik ediyorum.

BÖLGEYE ALINMAK İSTENMEDİLER

Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (SAKDER) ile Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği (SAKE), Düzce’ye bağlı Akçakoca İlçesi ile Sakarya’ya bağlı Kocaali ve Karasu İlçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye gitti. 10 dalgıçla birlikte 6 gün boyunca arama ve kurtarma çalışmalarına katılan 2 dernekte, ilçelere bağlı mahalle ve köylere ekmek, su ve çeşitli yardımlar ulaştırmak için yola çıktı. Melenağzı’nda kurulan Afet Kriz Koordinasyon Merkezine uğrayarak bilgi veren ekipler, AFAD Yetkilileri tarafından ‘Personel fazlalığı’ sebebiyle bölgeye alınmak istenmedi.

 “PROTOKOLÜNÜZ YOK”

Yetkililerle tartışan SAKE ekipleri, yanlarındaki 1 kamyon su ve bin adet ekmekle köylere gittiğinde, bölgeye yardım ulaşmadığını fark ederek durumu tekrar yetkililere bildirdi. Kendilerine bölgeden çıkması talimatı veren yetkililerle tartışan ekipler vatandaşlar tarafından temin edilen gıda malzemelerini dağıtmadan gitmeyeceklerini belirterek malzeme dağıtmaya devam etti. Personellerin gönüllü olarak bu işi yaptığını ve bu uygulamanın yersiz olduğunu belirten SAKE Dernek Başkanı Erdal Aydın, “Durumu Sakarya Valisi ile görüşeceğiz” diyince, Düzce AFAD yetkilileri protokolünüz yok, çalışma yapamazsınız diyerek ekibi ilçeden çıkardı.

 

DİLEKÇE YAZDILAR

Yaşanan tartışma üzerine Sakarya’ya gelen SAKE Dernek Başkanı Erdal Aydın, daha önce hazırlanan protokolleri alarak Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan Başkan Erdal Aydın, “AFAD ekipleri, Sakarya AFAD’tan gelen talimat sonrası protokolünüz yok diyerek bizleri bölgeye almak istemedi. 6 gün boyunca 10’u dalgıç çok sayıda personeli oraya götürdük. Böyle bir bahaneyle bölgeye alınmak istenmemiz hiç hoş değil. Konuyla ilgili Sakarya Valimizle görüştük, gerekli dilekçeleri yazdık” dedi.

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.