Öznur Salkım

Öfkeler, Kinler,  Tartışmalar

Yazar: Öznur Salkım
Tarih:
Okunma: 1864
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Artık hayatımızın her günü bunlara tanıklık etmekle geçiyor. Bırakın günlük hayatımızı, aile ve etrafımızı tv programlarının bile işlediği tek konular bunlar artık. Öyle ki hangi kanalı açsak, cinayetler, kaybolan çocuklar, ihanet uğruna yok edilmiş hayatlar...

       Gün geçmiyor ki her birine bir yenisi eklenmeyi versin. Okurken, izlerken kendi başımıza gelmez gibi birçoğunu da eleştiri yağmuruna tutuyoruz üstelik. Hatta öyle zamanlar oluyor ki duyarsız kalmayı tercih ediyoruz. Bir düşünsenize!! Evladınız nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybetsin. Evladınız, kardeşiniz, babanız ya da eşiniz de olabilir bu kişi. Ne yapardınız? Ne yapardık? Ölen öldü deyip devam edebilir miydik hayatımıza. Kim bilir belki de bizimde son çaremiz o programlar olacaktı. Bugün umursuzca duyarsızca bakmayı tercih etmediğimiz o hayatların içinde bulacağız kendimizi. Kabul ediyorum izlerken beyni yoran bu olaylar hepimizin hayatının içinde olabilecek gerçeklerle karşımızda olduğundan kızıyoruz. Bu kadar da değil deyip öfkeleniyoruz ve artık bu yüzdendir ki toplum olarak eğlenemiyoruz.

              Eğlenceler, hayat dolu bakışlar, o umutlar hep geçmişte kalmış birer anı gibi. Anlayış göstermek, insanları alttan almak zor geliyor hepimize. Aşılması zor egolar, hep bir üstünlük kurma savaşı ve hırslar.

     Kayıplarımız kazançlarımızdan hep bir adım önde bu yüzden. Nereye gidiyoruz bir. Daha düzelir miyiz bilinmez ama hayatımızın rolleri başkalarının oyununda. Acılarına tanıklık ettiğimiz bu yılın geride kalması ve umutların ve yeni heyecanların yeni yılla hayatımıza girmesi umuduyla.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Neslihan seyhan - 2017-12-26 21:53:34
Biz insanlarımızın gözü aç artık doyumsuz bir millet olduk hep bir fazlası okucak başkalarıyla kıyaslama onda var ben de niye yok kavgası mücadele değil kolayca ulaşmak emeline o yuzden hırsızlıklar kavgalar ölümler bir anne öz evledına kiyabiliyorsa bir hiç uğruna dahası yok artık cezalar hafif eskisi gibi idam gelsin bakalım tecavüzcüye çocuk katillerine neler olacak devir değişti artık siz eski kafalisiniz cahil kalmissiniz diyen kesim ve bu kesim e katılan milletimiz varken çok izleriz böyle haberleri önceden ev alma komşu al atasözü bir değer kazanırdı şimdi biz komsuyu bırakın amca oğluna annesine babasına ailesine güven duymayan kesim olduk hep gözü aç nefsine hakim olamayan Allah korkusu inancı olamayan ciğeri 5 para etmez millet yüzünden ilahi adalet diyelim rabbim büyük sınavdan geçiriyor biz milletimizi. Yeni yılımiz hayırlı olur inşallah