Kemal Aslan

Ne Getirir, Ne Götürür

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 1309
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bizler bu şehrin çocuklarıyız. Hendek’te doğduk, burada büyüdük ve burada yaşıyoruz.

Şunu hatırlatmak isterim. Bir kısım arkadaşlarımız, dostlarımız, kardeşlerimiz, çocuklarımız okul ve iş hayatı dolayısıyla bu şehrin dışına çıktılar. Ama er veya geç, bir şekilde dönülecek yer bu güzel şehrimiz. Biliyorum ki onlarda bunun farkındalar.

Uzun zamandır Şehrimizin gelişmesini ve yatırımlarını takip ediyorum. Güzel şeyler oluyor. Dikkatlerden kaçan en önemli şey, bu değişimler şehrimize ne getiriyor, ne götürüyor?

Siyasiler şehrimizi geliştirelim derken bu şehrin havasını, suyunu, kültürünü ve yapısını dikkate almıyorlar. Buda çok acı ve üzücü bir durum.

İlçemizde Eğitimde başarı seviyesi çok düşük. Bu istatistikler ile belli. Eğitim öncelikli olması gerekirken, öncelikler farklı mecralarda yürüyor. Geçtiğimiz yıllarda Eğitimin elzem olduğu şehrimizde Fen Lisesi beklerken Hendek’e Cezaevi getirildi.

Umarım şehre bunu getirenler, ilçemizden nelerin götürüldüğünün hesabını da yapmışlardır.

Bugüne kadar sanayi getirelim diyenler, bu şehrin hava kirliliğini, dönüşüm ve kimyasal fabrikalarının, doğaya, suya, havaya olan olumsuz etkilerini herhalde hesap etmediler. Bunu bedelini Hendek halkı ödüyor ve ödemeye devam ediyor.

Şimdi buradan bir Hendek’li olarak sesleniyorum.

Mevcut Belediye Yetkilileri, Kamu kurumları ve Siyasiler. Şehrimizi geliştirelim derken, olayın sadece Ekonomik boyutuna bakmayın. Sosyal, Kültürel ve Yaşamsal boyutuna, Alt yapısına, Neleri götürdüğüne de bakın.

Şimdi gelelim asıl konuya.

Kapatılan Cezaevini el birliği ile bir eğitim yuvasına dönüşmesi için bir hamle yapında geçmişte yapılan hatalı projelerin telafisi anlamında ve bundan sonraki oluşumlar hakkında en azından götüren değil getiren bir proje olarak şehrimize kazandırın.

Eğitim ne kadar kaliteli ve seviyesi yüksek olursa, Cezaevleri o kadar az olur. Sahip olmak değil, sahip çıkmak adına el ele, gönül gönüle şehrimiz için en güzeline adımlar atalım. Bu şehir bizim

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.