Yaşar Aygüneş

Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyoruz

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 2329
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Siyaset ısınmaya başladı. Öyle ya şunun şurasında yerel seçimlere 4 ay var. Yani 120 gün. Sayılı gün çabuk geçer misali bir bakmışsınız sandık başındayız. Sokakta konuştuğumuz insanlar ve sosyal medyada yazı yazan arkadaşlar şimdiden nasıl bir başkan istediklerini dillendirmeye başladı. Ufakta olsa onların bu duygularına tercüman olmak istiyorum.

Herkesin ortak arzusu güler yüzlü ve halden anlayan bir model. Yani kimseye tepeden bakmayan kimseyi hor görmeyen…

Var mı? Var tabi…

Şehrin otopark sorunundan bahsediyor bir arkadaş. Bunun için ufku geniş akıllı bir belediye başkanı lazım. Mesela Atatürk parkının altına katlı otopark yapıla bilirdi. Ama vizyonsuz yöneticiler 18 milyona şehre yakışmayan bir park yaptılar. (gerçi oranın o paraya yapıldığına kimse beni inandıramaz.)Şimdi o vizyonda biri lazım ilçemize.

Var mı? Var elbette…

Her yıl bir çok vatandaşımızı kaybettiğimiz Durak fındığın olduğu E5 üzerinde ki yaya geçiş noktasına çözümünüz nedir? Haksız mı vatandaş değil tabi. Bunu yapacak dirayette bir başkan lazım Hendek’e.

Var mı? Var var…

Öğrenci ve emeklilerden ulaşımda indirimi ciddiye alıp bu konu hakkında daha önce Ücretsiz öğrenci taşıyan bir belediye olarak çalışmanız olacak mı? Tabi sadece para kazanmaya veya emlakçi zihniyete sahip birinin yapacağı bir şey olmadığını daha önceki başkanlardan biliyoruz. Bunu düşünen bir başkan gelmeli. Böyle halkı düşünen başkan lazım.

Var mı? Var kardeşim…

Başkana rahat ulaşıp ilk ağızdan derdinizi anlatabiliyormusunuz? Şimdiye kadar olanlara ulaşılamadığına ben şahidim ve biliyorum. Kıymetli Hendek’li ağabeylerimden,ablalarımdan, ve kardeşlerimden de başkanların ulaşılmaz olduğunu çok duyuyorum. Kibir dağlarıyla karşı karşıya kalmış vatandaşlar. Ne dağı delebiliyorlar ne makama gelebiliyorlar. Bizim diyebileceğimiz, bizden diyebileceğimiz bir başkan lazım ilçemize.

Var mı? Bizim diyeceğimiz de bizden diyeceğimiz de var…

Mahallelerimiz pislik içinde, başıboş hayvanlar tehlike saçıyor. Kaldırımlar işgal altında, engelli bireyler hiç düşünülmemiş. Sosyal belediyecilikten yüz yıl gerideyiz. Sadece inşaata ve imara endeksli çalışmalar. Hele yağmur yağmaya görsün her yer gölet, su birikintisi. Tüm bu sıkıntıları aşacak makus talihimizi değiştirecek başkan lazım bize.

Böyle biri var mı? Hem de çok yakınımızda. “ BİZİM TURGUT” dediğimiz bizim ve bizden biri. Mutlu ve güzel günleri yakalamak bir oy pusulası kadar yakınımızda. Hani derler ya “köprüden önceki son çıkış” aynen öyle. Bu çıkışı kaçırırsak ilçemize evlatlarımıza geleceğimize ihanet etmiş oluruz. Lütfen bu çıkışı kaçırmayalım.

Hendek’in geleceğini Hendek’li birine, can bildiğiniz birine, “BİZİM TURGUT” dediğiniz birine emanet etme zamanıdır. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun bu sefer doğruyu seçmek zorundayız.

Turgut BABAOĞLU başkanlığındaki güzel günlerde buluşmak dileği ile,

Sağ kalın sağlıcakla kalın…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.