Halil Hakan Oturak

Mezhep savaşları!

Yazar: Halil Hakan Oturak
Tarih:
Okunma: 2543
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ocak Cumartesi günü aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu.

47 Kişi içinde Sünni olan vatandaşlarda vardı.

İran halkı bu duruma isyan etti ve İran’da Suudi elçiliği basıldı, karşılıklı diplomatik ilişkiler sıfıra indirildi, çeşitli ülkelerde Şii’ler gösteriler yaptı. Bazı İslam ülkeleri de olaya karışıp safını belli etti.

Suudi Arabistan’ın tarafındakiler;

Bahreyn, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Ürdün

İran’ın yanındakiler;

Lübnan Hizbullah’ı, Suriye, Iraklı Şii liderler

 

İdam gerekçesi nedir, doğru mudur değil midir benim konum değil.

Benim derdim zaten karışık olan İslam dünyasının git gide daha da çok karışmasıdır.

 

Bu arada sapıklık içinde Müslümanlara ve gayrimüslimlere her türlü kötülüğü yapan terörist gurupların yaptıklarını, Rusya, Çin, İran, Suriye ilişkilerini buna karşılık Türkiye, Arabistan, Amerika, İsrail cepheleşmesini, Irakta Türk bayrağının yakılması gibi bir sürü üzücü haberler..

Bu olayların üzerine canım sıkılıp geçenlerde sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladım.

“Şu tepenin ardında düşman ordusu var dediğinde onu tanıyan herkesi inandıracak olan bir Peygamberin ümmeti düşman ordularıyla birbirine saldırıyor. Yere batsın, renginiz diliniz, mezhebiniz. Biz sizden değiliz.”

Ertesi sabah Kur’an tefsiri okurken karşıma çıkan ayetler şöyle idi;

Mü'minun Süresi

52. Muhakkak ki bu sizin ümmetiniz (dininiz), bir tek ümmet (bir tek din/İslâm’)dır. Ben de sizin Rabbinizim. O halde emirlerime uygun yaşayıp azabımdan sakının.

53. Ancak onlar (saparak din) işlerinde, gruplar halinde aralarında parçalandılar. Her grup ellerinde bulunanla (kendilerine pay çıkararak) övünüp sevinmektedir.

54. Sen onları, bir vakte kadar cehâlet ve sapıklıkları içinde bırak.

55-56. Kendilerine mal ve evlat verirken, onların iyiliklerine koştuğumuzu mu sanıyorlar? Hayır! Onlar (işin) farkına varamıyorlar.

Kuranı okuyup anlamaktan korkmayan ve geri durmayan bir insan bu ayetlerden açık bir şekilde şunları anlamalıdır;

Geçmiş dönemlerde insanlar Allah’ın indirdiği emirlerden saparak gruplar halinde batıl olan yollara saptılar ve kendi yollarının doğru olduğu iddiasında bulundular.

Bu ayetler bize öyle okuyup geçmek için gelmedi değil mi? Sizde bu duruma düşebilirsiniz dikkatli olun demek için geldi.

Öyle ise gelin Kuran yolundan, Peygamber efendimiz (sav) yolundan, sahabesinin yolundan, Ehl-i sünnet ve’l-cemaat denilen dört mezhep alimlerinin yolundan ayrılmayalım.

İngiliz, Fransız, Amerikan oyunlarıyla kurulan uydurma mezheplere, ticarethaneye dönmüş cemaatlere karşı Hak yolunda Allah yolunda birleşelim. Bu savaşlara alet olmayalım.

(Resûlüm!) Allah, sizden iman edip de sâlih amel işleyenlere vaadetti ki: Kendilerinden öncekileri (kâfirlerin yerine) hükümran kıldığı gibi, elbette onları da (dinlerini ve kitaplarını tahrif edenlerin yerine) yeryüzünde hükümran yapacak (devlet-hilâfet verecek), onlar için beğendiği dinlerini (İslâm’ı) mutlaka kendileri için iktidar yapıp sağlam temellere oturtacak ve korkularının ardından onları kesinlikle tam bir güvene erdirecektir. (Çünkü onlar) hiçbir şeyi bana ortak koşmadan kulluk ederler. Artık kim bundan sonra nankörlük ederse işte onlar, yoldan çıkan (fâsık)ların ta kendileridir.

(NUR SÜRESİ 55)

İşte bizim hazırlığımız bugünler içindir.

Kalın sağlıcakla 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.