Kartal Türk

KONGRE VE MHP

Yazar: Kartal Türk
Tarih:
Okunma: 3660
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bu süreç ile ilgili hiçbir şey yazmayacağıma kendime söz vermiştim.

Fakat bir şeyler yazmasam kendimi kötü hissedecektim.

Partiler siyasi yapılardır ve amacı iktidar olmak ve kendi fikir ve ideolojileri doğrultusunda ülkeyi yönetmek ve ülkesine milletine hizmet etmektir.

Her parti kendi proje fikirlerini topluma anlatarak oy almak ister ve iktidara sahip olmak ister.

MHP bu süreci 99 seçimlerinde elde etti. Biraz kadroların genç olması ,biraz bu kadar çok oy alacağı ihtimali üzerine ciddi hazırlıklar yapılmaması nedeniyle bu süreç iyi yönetilemedi. Fikir ve kadrolar hazırdı fakat siyasetin entrikaları ve siyasi dış aktörlerin etkisi tahmin edilemedi.

Refah ve DYP ye siz dinlenin diyerek. DSP ve ANAP ile koalisyon tercih edildi. Oysa tek başına azınlık hükümeti kurması teklif edilmişti. Refah partisine güvenilmez denildi. Desteğinin arkasında durmazdı denildi Oysa siz kurun hükümeti onlar sözünde durmaz ise toplum gerçek yüzlerini görür ve siz büyürdünüz.

Rahşan’ın Tüm Hakaretlerine rağmen hükümete girdik. Deprem, ekonomik krizlere rağmen MHP elindeki bakanlıklarda çok başarılı işler ortaya koydu. Fakat teşkilat tabanındaki işsiz, ekonomik sorunları olan gençlerine sahip çıkamadı. Kimseye de kadro ,iş ,aş vermedi. Efendim dava adamı iş ,aş, ister mi? Tuzu kuru olan beyler hep iş ve işçi bulma kurumumu burası dedi. Kendileri için her şey mubah davadaki neferler ise çocuğuna mama alamaz, hala teşkilat kiraları dergi ve aidatlar ile toplanır.

Bunlarda sineye çekildi.

Özelliklede ulaştırma bakanlığı bu günkü büyük proje denilen hızlı teren tüneler, tüp geçit projelerini yaptı, kredilerini buldu. Şov ve açılış AKP 'yekaldı.

Birden DSP'yi bölme girişimi  ve MHP siz iktidar Senoryası küresel güçler tarafınadan ortaya atıldı. Bunu gören Genel başkanımız Devlet bey ani bir seçim kararı aldı. Tavrı, hamlesi doğrudur. Fakat topluma neden seçime gidiyoruzu anlatma gereği bile duymadı.Olanlar ve arka plan anlatılmadı.

Birde meşhur apoyu kim asmadı meselesi var? Bu konuda MHP yüzde yüz haklıdır.

İdamı DSP ,ANAP ve  Refah partisi millet vekilleri kaldırmıştır. MHP bunu da topluma anlatamadı ve suçlu kendisiymiş gibi hep savunmada kaldı. Oysa onlar apoyu affederken seçim kararı alıp bunların maskeleri düşmeliydi.

Toplum kendiliğinden anlamalıydı. Bilgilendirmeye gerek bile görülmedi.Sonuç baraj altında kaldık ve AKP bizim eserimizdir.

Arkasından AKP'li yıllar ve MHP güçlü hiç muhalefet oluşturamadı. Çok doğru tespitler yapıldı. Fakat milletin desteği ardımıza alınamadı. Açılım rezaleti olurken milleti demokratik tepki süreci içerisinde sokağa dökemedik. Üniversitede pkk itler FIRAT CAKIROĞLU ülküdaşımızı şehit etti ,seçim büromuz taranıp CENĞİZ Bşk. şehit edilirken  cılız bir tepki ile sustular. AKP’li vekiller bile genel başkanımıza ağıza alınmayacak hakaretler ederken sustular. Milletvekilleri mecliste oturup, sıkıştığı her yerde AKP ye destek verdi. Yine küçük olsun bizim olsuncular, tuzları kuru olanlar hiç sorun yokmuş gibi partinin erimesine hiç ses çıkarmadılar.

Aday tespitlerinde çok hatalar yapıldı. Genel merkezdeki lobi Devlet beyi çok yanlış yönlendirip tabanın sesine hep kulak tıkatdılar.

Taban olarak hep şunu bekledik. Devlet bey her şeyi görüp, bu çıkar, menfaatve  rant hesabı ile genel merkezi saran asalakları temizler.

Ülkücüye tepeden bakan ,samimiyetsiz bu kadrolar sandılar ki biz büyüğüz. Oysa oturdukları koltuklar büyüktü.

Bardağı taşıran ise yine Haziran seçimleri sonucunda yürütülen koalisyon süreci oldu.

Genel başkan burada yine haklı iken haksız konumuna düştü.

AKP asla koalisyon için MHP gelmedi. ama onların foyasını doğru hamle ile ortaya çıkaramadı. yanındaki padişahım çok yaşasıncılar medya üzerinden yürütmeye çalışıp beceremediği kampanya ile ihale yine MHP çıktı hayırcı olup çıktık.

Oysa hazırlıkları yapıp o meşhur çanta AKP temsilcileri gelmeden açıklanmadaydı.Halk AKP'nin  gerçek yüzünü anlayacaktı.

İş bitti hayırcı damgası vuruldu. Ey millet bu çanta var ya bunda ne var biliyor musunuz?

İş işten geçti .AKP algıyı oluşturdu.

Sonuç vatan, millet ,din sevdalısı MHP ;bölücü partinin sayısal olarak gerisinde kalarak bütün ülkücülerin boynunu bükük bıraktı.

Ve kongre

Siz bu kadar hata yapar partiyi eritirseniz tabii ki samimi duygular ile yada siyasi hırsları ile birileri kongre ister ve sizi oradan indirmek için mücadele başlatır. Bu kaçınılmazdır.

Peki siz ne yapmalıydınız? Bu şahıslara inanmıyor, güvenmiyorsanız, kadrolarınızı yenileyerek, hatalarınızla yüzleşerek yeni bir yapı kurardınız.

Yapmadınız.

Herkese hain damgası vurup tabanı kendinizden uzaklaştırdınız.

Elbette hırs, intikam duygusu ile yola çıkan adaylar olabilir, yada adayların yanında oluşmuş kadrolar oluşabilir ama toptan hain ,toptan satılık yada onun bunun adamı damgası vurulamaz. Muhalif adayların yanında binlerce ülkücü, bu teşkilatlarda görev yapmış ,ömrünü vermiş insan var.

Tıpkı genel başkanın yanında koltuk ve maddi çıkar amaçlı bulunanlar var olduğu gibi samimi çilekeş, vefalı, dava adamları da mevcut olduğu gibi ,onlarda davsına ,teşkilatına smimiyet ile bağlı ve teşkilatların korunması gerekliliğine inanıyorlar.

Kimse samimi dava insanımıza tercihi ne olursa olsun hakaret edip, yok sayamaz.

Ülkücü ülkücünün kardeşidir. Bu sözle olmaz kongre salonunda da bu kardeşliği göstermeliyiz.

Fikirler kadrolar yarışsın ve birlik beraberlik yeniden tahsis edilsin. Bir birimizi saygı çizgisinde eleştirelim ve eleştiriler fikirsel olsun.Projeler ortaya konulsun.Ocak ruhu ile kadrolar seçilsin. Kimin samimi ,kimin hırs ve kişisel heveslerinin peşinde oldugunu, kime hizmet ettiğini  ortaya çıkan kadrolar ile göreceğiz.

Bizler kişilerin değil ,davanın adamıyız. Yaşasın ülkücüler, yaşasın ülkü ocakları

Selam Saygı Dua ile

 

 

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.