Yaşar Aygüneş

KİMİ TÜRK'Ü SÖYLER - KİMİ TÜRKÜ SÖYLER

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 3305
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Hayatta en korktuğum insan tipi günlük yaşayan ve herhangi bir ideali olmayan insanlardır...

Ne memleket kaygısı ne insan sevgisi... Bu tür insanlar için varsa-yoksa günü kurtarma günü yaşama kavgası vardır.. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” sözü de kesin bunların atalarından çıkmadır...

Neyse...

Bizim konumuz bunlar değil... Biz “Turan Ülküsü”nde bir araya gelmiş, bu davaya gönül vermiş, bu davaya iman etmiş güzel insanlardan bahsedelim. “Turan” davası Türk milletinin tarihi kadar eskiye dayanır, Türk'ün yaşadığı her dönemde bu davanın izlerine rastlamak mümkündür. Bunları uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Daha çok bu günümüzden bahsetmek istiyorum. Bu davaya gönül vermiş kıymetli kardeşlerimden ülküdaşlarımdan bahsetmek istiyorum... Vatan ve millet mevzubahis olduğu zaman anadan-serden geçen bu yiğit gönüllülerden. Bu koca yüreklilerin günümüzde ki eksiklerinden, eksiklerimizden... Yapmamamız gerekenlerden...

“Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir” diyen mekan-ı cennet Alparslan TÜRKEŞ'in bizden istediklerinden, bizden beklediklerinden bahsedelim. Bir kere ülkücü davasını hakkıyla yaşamak-yaşamaya çalışmak zorundadır. Kendisi gibi bu davaya mensup olan fikirdaşlarını öz kardeşi olarak kabullenmelidir. Kendisi için istemediği hiç bir şeyi kardeşi içinde istememelidir. Yine cennet mekan Başbuğun “dedikodu, fitne Türk'lere Bizanstan geçen huydur” sözünü asla unutmamalıdır. Ülküdaşının arkasından asla eleştiri yapmamalı dedikoduya Müsaade etmemelidir. Ülkücü ülkücüyü sevmek zorundamıdır? Kesinlikle evet.... Varsa kardeşinin bir eksiği veya hatası onu gizlice uyarmalı düzelmesi için yardımcı olmalıdır. Aksi taktirde bu davanın zafere gidişine vereceği en ufak sektede, mesuliyet ve sorumluluk sahibidir.

Bu davanın muzaffer olmasını bekleyen Doğu Türkistan'lı, Kırım'lı, Kerkük'lü müslüman Türk'ün sorumluluğunu omuzlarımızda hissetmeli ona göre kendimize çekidüzen verip daha çok çalışmalıyız. Türk'ün bağımsız ve güçlü olduğu dünyada müslüman kanının akmayacağına inanmalıyız. Çocuklarımızı ilim ve iffet abidesi olarak yetiştirmeli “Türk-islam davasını” hazmettirmeliyiz. Bu gün Ortadoğuda akan kanın verilen canın tek sebebi her alandaki güçsüzlüğümüzdür. Türk'ün güçlü olduğu dünyada kızıl Çin bu denli kan dökebilirmiydi...? Türk'ün güçlü olduğu dünyada İsrail ortadoğuda cirit atabilirmiydi...? Hayır! Dediğinizi duyar gibiyim.

O halde bu günden tezi yok... Kendimize dönmenin fitneden, dedikodudan kurtulmanın tam zamanıdır... Bismillah diyip ülküdaşımıza sarılalım, kenetlenelim... Bir olalım iri olalım diri olalım... Milliyetçi Türkiye'ye oradan da “Turan”a giden kutsal yoldaki yerimizi alalım.... Çok değerli bir abimin ilk yazımdan sonra bana dediği gibi:” Kimi Türk'ü söyler, kimi türkü söyler.” Ben şahsım adına hep Türk'ü söyleyeceğim... Gelin birlikte söyleyelim...

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
E.KANAR - 2015-08-10 15:41:49
YÜREĞÌNE SAĞLIK GÖNÜL DOSTUM...
hendekli - 2015-08-10 15:59:54
kalemine saglık abi.son günlerde bazı ülkücüyüm diyip türkücü gibi hareket edenlerin okuması gereken harika biryazı. yazılarının devamını ve başarılar diliyorum.
ali - 2015-08-11 11:10:22
güzel bi yazı.hendekte bide içinizdeki fesadçılık hasetçilik ve mikserlik yapan bir elin parmak sayısı kadar bile olmayan kişileri temizleseniz.bu mikserler heryerde ülkücüyüm diyip gezdikçe güzellik beklemek saçma.önce kirliliği gidermek lazımki güzellik meydana çıksın..