Nurullah Akçay

Katrandan Şerbet Olmaz

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 5431
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Yılardır Hendek’te sporun içerisindeyim , beni bu camiada tutan ,hem sporu sevmem hem gençlere bildiklerimden bir şeyler aktararak  onları bir nebzede olsa geleceğe hazırlamaktır , bunu bazen aktif olarak bazen de dışardan destekleyerek yapmışlığımda çoktur.

Biz büyük, küçük tüm Hendek’li spor severler, sporu bilhassa futbolu bilerek seyrederiz, yıllardır kahve köşelerinde spor eleştirmenliği yapan değerler hiçbir müsabakayı kaçırmadan izler. Kişi hak ve özgürlüğüne dokunmadan sadece sportif anlamda eleştirir. Bir sonraki müsabakada daha iyi nasıl olur bunu tartışırdı. Gelişen teknoloji ve internet haberciliği bu sohbetleri internet köşelerine taşıdı. Yüz yüze  sözlü olarak konuşulan her şey  yazılarla karşılıklı olarak atışmalar şekline dönüştü. Takdir buyurursunuz ki  yazının ruhu yok ve sizin asıl yazmak istediğinizi yansıtmayabilir.

  Şimdi bütün bunları neden anlatıyorum? Haber Hendek editörü Hendek sporun hazırlık maçı sonucunu yazarken haber başlığında bir çok spor gazetesinin ve haber organın kullanabileceği bir üslup kullandı. Yanlıştır, doğrudur onu tartışmıyorum, hemen akabinde Sami hocamın Bizim Hendek haber sitesine verdiği demeci okudum, konu başlığı korkunçtu ve asla Sami hocanın üslubuna yakışır bir tarz değildi. Sami hocayı neredeyse 30 senedir tanırım eğer diyecek bir şeyi varsa kişiyi  arar bulur. Bir çay ısmarlar ve ne söyleyecekse söyler. Bunun için hiçbir basın organını kullanma ihtiyacı duymaz. Hele konu Hendek sporsa muhakkak bir açıklaması vardır. Nedense site editörü sanki kendi söyleyemediklerini Sami hocanın ağzıyla deklare ediyormuş gibi geldi bana. Yok eğer Sami hoca böyle bir şey dedi ise ki demez biliyorum bu bir ayrımcılık olur ki buda hocanın tarzı değil.

     Hendek sporun yanlışlarını yazmak veya eleştirmek sizi Hendek spor düşmanı yapmaz. Dost acı konuşur sözünü hatırlatmak isterim. Hendek spor kişilerin veya kurumların takımı da değildir. Adı üstünde Hendek spordur ve bu dünyanın her yerindeki Hendek’lilerin bu takımda hakkı olduğunu gösterir. Spora siyaset karıştırmayın demeyi çok isterdim ama mesleki çıkarlarını sadece siyasi amaçlara hizmet için kullanan bir editörün, toplumda kin ve nefret uyandıracak türden bir başlığını da hoş görecek değilim . Lütfen pis emellerinize sporu alet etmeye çalışmayın. Hendek’te spor zaten çok zor şartlar altında yapılıyor. Önüne kişisel egolarınız için engel koymaya kalkmayın. Kavganız ve derdiniz  ne ise gidin köşelerinizde halledin. Bu yazıyı yazmadan önce Sami hocayı telefonla aramak gibi bir lüksüm olduğunu söyleyebilirim ama  aramadım.  Makalemi “ nedir bu Hendek düşmanlığı” başlıklı haberden yola çıkarak yazıyorum.  Yine söylüyorum Sami hoca Hendek’ten haber yapan bir haber sitesini ve muhabirini Hendek spor maçlarına gelmeyin diyecek kadar düşüncesiz bencil ve ego sahibi özgüvensiz bir insan değildir. Tarafsız bir haber sitesinden yayımlanmak üzere Sami hocadan  bu konu ile ilgili bir açıklama bekliyorum ve yapacaktır. Yanlış anlaşılan bir şey varsa düzeltilecektir.  Benim bildiğim Sami hoca hiç kimsenin kuklası olmamıştır olmayacaktır da.

      Şu an Hendek’te faaliyet gösteren tüm spor kulüplerimizin ne sıkıntılar içerisinde olduğunu çok iyi biliyorum. Hangi insanların ne fedakarlıklar  yaparak bu işlere vakit ayırdığının  farkındayım. İnsanların bu uğraş ve çabalarını hiçe sayarak , sırf siyasi fikir ayrılığı yüzünden kin ve nefret  kusan, haber yapmak yerine spora nasıl destek olurumun düşüncelerine girmenizi tavsiye ederim…

     Kalın sağlıcakla

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Bir dost - 2015-09-04 09:53:27
Diğer haberi de okudum sizin haberinizi de siyasette bahseden diğer sitenin editörü sana hiç sormazlar mı bir şenay sakal için ali inciyi vuruyorsun Birden ali inciyi yerlere göklere sığdıramıyorsun ondan sonra ali inci milli vekili olduğu partiyi kendi facebook ta yerde yere vuruyorsunn ve hendekte eleştiri yapan gazetecileri de siyasetci olarak suçluyorsun sen siyasetin ağa babasını yapıyorsun da sokak lambası gibisin senin kime yandığında belli değil sayın köşe yazarı size teşkkür ederim konuyu çok güzel açıklama getiemişsiniz sami bağdatlıyı herkes tanır diğer yazıda yazılanlar editör hayel dünyasıdır eğer sami hocanın biri sorunu varsa yazılar değil gidip kendini konuşabilecek bir kişidir ey diğer sitenin editörü hayatın bir kez dik dur da ne olduğunu anlayamadım