Nurullah Akçay

İşimiz Zor

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 1952
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bugün oynanan Erenlerspor maçının ufak bir analizini yapalım. Evvela gereğinden çok fazla heyecan hissettim. Bu hem teknik heyette hemde sporcularımızda vardı. Belki evimizde oynamamın vermiş olduğu baskı, belki de az müsabaka oynayarak telafisi olmayacak maçlar oynuyor olmamız. Doksan dakika boyunca dişlerimizi sıkarak maç izledik. Güzel olan tek şey maçı kazandık. Kazandıkta ilerisi için umut varmı diyede sormak lazım. Bu soruya cevap vermeyeceğim bu sıkıştırılmış ligde olumsuz hiç bir konu yazmak kaleme almak istemiyorum.
Oyuna gelirsek. Kaptan Hakan sakat olduğu için oynamadı. Böylesi önemli bir maçta olmaması sonuca giderken zorlanma sebeplerimizden sadece bir tanesi. Bunun yanında Emrah sağ kanatta çok verimli işler yaparken oyunda kaldığı sürece sadece solda oynadı. Oysa rakibin sol beki sahanın en ağır adamıydı. Emrah oyundan alınacağına kanat değştirilseydi çok daha farkı bir tablo oluşurdu. Defansta oynayan sağ ve sol bek bir kez bile bindirme yapma gereği görmedi hal böyle olunca da ağır dediğimiz rakip sol beki önündeki boş koridoru çok daha rahat kullandı. Oyunu kanatlara alamadık ceza sahası içine orta yapamadık, ortadan Onur kesici olan özelliği ile çok iyi mücadele etti ama topu oyuna gerektiği gibi sokmadı. Evet kazandık ama hasbelkader maç kazanarak lig çıkamayız. Oyun karakterimizi anlamadım. Top rakibe geçtiği anlarda manasız geri çekilerek alan bırakarak kendimizi sıkıntıya soktuk. Kaleci Bülent gününde olduğu için çok kıymetli bir galibiyet aldık. Muhakkaktır hocam ve teknik ekipde benim yaptığım analizleri yapmıştır. Sahada en azından onsekizde olması gereken sporcuların tribünde olması kimseye fayda sağlamaz. Bu ilçenin bu takımdan beklentisi bugün sahaya konulan futboldan çok daha fazlasıdır. Biz sporculara da, teknik ekibede, yönetimede sonuna kadar güveniyoruz. İki sene üst üste uğradığımız hayal kırıklığından ders çıkarmış olmamız gerek. Önümüzde Karasuspor maçı var ilk maçta yaşananları orada bırakıp bizim için önemli olan üç puanı alarak işimize bakmalıyız. Eğer bu oyunun üzerine koyamazsak pres yapan, ayağa pas yapan ve oynayarak kazanan takım kişiliğine geçemezsek bu yılda hayal kırıklığına uğrarız. Yol yakınken tedbirleri alalım sonra eyvah para etmez
Kalın sağlıcakla.....

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Oğuzhan Selim - 2021-06-17 11:11:31
Sayın Akçay, sizi severek takip ediyoruz. Yapmış olduğunuz isabetli tespitlerden dolayı da tebrik ediyorum. Böyle olumlu ve yapıcı görüşlerin Hendek Spora büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hendek Spor ilçemizin gençleri için büyük bir nimet ve dahi gençlerimiz sizin gibi hayatını spora adamış büyüklerine sahip olduğu için çok şanslı. Bundan sonrası için takımımıza sahada size de saha dışında başarılar dilerim.