HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Nurullah Akçay

Nurullah Akçay

HERKES SAKİN OLSUN

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 2351
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bu hafta kendi sahamızda Bursa Yıldırım sporu konuk ettik.

Seyirci sezonun ilk maçında beklenenin çok altında kaldı buradan çıkarılması gereken dersler var. Evvela bunun bir tepki olduğu fikrine kapıldım. Daha sonrada kupadan elenmemiz ve Kütahya mağlubiyetleri seyircinin beklentisinin kalmadığını ve heyecanını yitirdiğini düşündüm. Kendilerine göre de haklı sebepleri de olabilir. Ama iyi günde herkes bu takımın yanında olur, şimdi işler kötü gidiyor gibi görünüyor ve nedense çığırtkanlar sosyal medyada veryansın ediyor.

Bu takımı sezon başında bir çok kıymetli Hendek’li spor sever iş adamı istedi. Birçok hoca çalıştırmak istedi fakat Adil Karabulut başkanlığında Sami Bağdatlı hocalığında sezona başlandı ve henüz ikinci haftada kelleler isteniyor. Hendek’imizin bu değerli insanlarına hiç şans tanımadan dehşet senaryoları yazılıp takımı küme düşürdüler.

Ben Sami Bağdatlı hocamı yakından tanırım her şeyden önce iyi bir Hendek Spor taraftarıdır. Takıma zararı dokunduğunu gördüğü anda hiç tereddüt etmeden takımın önünü açacağına kefilim. Şimdi herkes soracak kupa ve iki lig maçı Sami hocaya kefilsen hoca ne bekliyor. Bunu sadece zamana bırakalım cevaplar zaman içerisinde verilecektir.

Biraz maçın kritiğini yapalım. Oyuna iyi başladık. Belli ki hafta içinde bu maçın önemi anlatılmış. Takım konsantre noktasında fevkalâde iyi durumda.  Gökhan Ünver klasını ortaya koyuyor. Ama tek başına bu çok işe yaramaz. Evet ikinci golden sonra Sami hoca oyuna müdahale ederken İsmail Hakkı’yı sol tarafa koydu ve sağ taraftan Emrah’ı çıkardı ve sağ kanat tamamen iş göremez hal aldı. Oysa rakip takımın zayıf noktası sağ kanattı. İlk yarı Gökhan üç tane ortayı sağ kanattan yaptı. Emrah o tarafı çok iyi kullanıyordu. Emrah oyundan alındıktan sonra Gökhan sol tarafa kaydı ve oyun kuracak bir orta saha kalmadı. Hal böyle olunca da bir türlü olgunlaşamayan cılız ataklarla gol aradık. İnşallah zamanla bu hatalar minimize edilir ve takım beklenen seviyeye gelir.

Ben sevgili Mustafa’ya bir iki tavsiyede bulunmak istiyorum. Kaleci Muhammet çabukluk, karşı karşıya ve uzak şutlarda oldukça iyi, teknik olarak da çok az eksiği var. Ama taktik olarak özel bir çalışmaya alınması lazım. Bilhassa oyunun temposunu ayarlama ve takımı yönlendirme noktasında. Oyuna daha çok dahil olup defansını yönetme konusunda eksik kalması taktik yönündeki bu noksanlardan kaynaklanıyor. Son müsabakada benim gördüğüm üç pozisyonda kontra degaj yaparak hızlı atak yaptırması gerekirken oyunu elle yandan kurdu. Oyunu daha iyi okuyabilse isabetli bir yada iki degajla gol pası vermesi içten bile değil. Sevgili Mustafa kulübeden takıma yönlendirme yapmak yerine bir tek kaleciye yönlendirme yapmanı tavsiye ediyorum.

Saygılar.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Hakan dinar
#3636 Hakan dinar - 2019-09-30 23:17:43
Bu hocayla olmaz abi. Bu ligi tanıyan biri olmalı. Her geçen gün geç kalıyoruz. Bunun hesabını kimse veremez.