Öznur Salkım

HER ŞEYİ BİRLİKTE BAŞARDIK

Yazar: Öznur Salkım
Tarih:
Okunma: 5716
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Zaman bir su misali akıp gidiyor gerçekten. Baksanıza daha dün gibi 2019 yerel seçimleri. Hangi ara 5 yılı doldurdukta, yeniden seçim hazırlıklarını konuşur olduk. Velhasıl kelam gelelim konularımıza.

Malumunuz üzerine şöyle kısa bir özet geçip, kafama takılanları da yazıma eklemek istiyorum.

Yıl 2019!

Yerel seçimlerde aday adaylığına oturan Turgut Babaoğlu ittifak adayı olarak göreve getirilmemiştir. Kesin aday gözüyle bakılan Hendeğin en güçlü adayı yeni bir atağa geçerek Büyük Birlik Partisi'nden adaylığını açıklar. Çok çekişmeli geçen seçim süreci ardından, halkın istikrarlı duruşuyla sandıktan Turgut Babaoğlu kazanarak çıkar.

En umutsuz anlardan itibaren başlayarak, büyük bir zafere imza atan Babaoğlu herkesin gönlüne taht kurar ve Hendek için yeni bir dönem başlar.

Halk tarafından tebrikler günlerce sürer.

Her kesimden insanlar hemen hemen her gün başkana hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak birlikte başardık sloganını gerçek anlamda ortaya çıkartır ve seçim gecesinin başarısı Hendek sokaklarını süsleyen bilbordlarda yaşatılır.

Ve artık görev başlamıştır.

Her ne kadar başkan Turgut Babaoğlu olsada, karşısında meclis üyesinin fazlalığını rakip parti almış ve istenilen şeylerin yetersiz kaldığı durumlar yaşanacağının sinyalini vermiştir.

Seçimden bir kaç ay sonra büyük bir karar vererek aday olduğu partiden tekrar ittifak partisine geçiş yapan başkan için ikinci kez zorlu bir dönem başlar.

Çünkü sevgiyle onu seçen halkın bir kısmı bu duruma büyük tepki gösterir ve kulislerde konuşulan bir durum haline gelir.

Duyacağı her şeye rağmen yolunda ilerleyen Babaoğlu için zorlu süreçleri devam eder.

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 un ülkemize gelmesiyle başlayan pandemi dönemi, yapılması planlanan projelerini de etkiler ve görselde eksik aranmaya başlar ve söylentiler boy gösterir. Kim ne derse desin herkese samimiyet ve açık yüreklilikle sarılan başkan için bir kötü sınav daha vardır.

İlçemizde faaliyet gösteren Havai fişek fabrikasında çıkan patlama sonucunda önce işçilerin hayatını kaybetmesi, ardından gelen ikinci patlamada şehit olan askerler ve ağır yaralanan belediye çalışanının durumu zor günlerin devam ettiğini gösterir.

Başlatılan projelerde önlerine çıkan her zorluğu tek tek aşarak, insanların isteklerini yerine getirmeye çalışan Turgut Babaoğlu herkesin derdini dinler, yapılan eleştirileri açık yüreklilikle kabul eder ve her konuşulan şeye belediye sayfasından açıklama yaparak halka sunar.

Halk tarafından büyük bir coşkuyla seçilen Babaoğlu çağrıldığı her cemiyete gitmeye özen gösterir. İnsanların mutlu günlerinde olduğu kadar acılı günlerinde de yanlarında olmaya çalışsa da bu kez de eleştirmelere doymayanlar sadece düğünlerde cenazelerde diye konuşarak algılara devam eder.

Milli bayramlarda tüm halkı ayrıştırmadan meydanlara çağırır ve 7’den 70’e herkesin özlediği o bayram havasını yaşatarak halkıyla birlik olur ve yüzünde her zaman ki gülümsemesiyle bu sevinci paylaşır.

2023 yılının başlarında tüm ülkeyi büyük üzüntüye boğan deprem yaşandığında gece gündüz demeden her kesimden insanlar ile birlikte el ele vererek yardım kolileri hazırlanır. Bu süreci bizzat kendisi takip eder ve ihtiyaç duyulan her neyse temin ettirecek koca yürekli insanlara çağrılarda bulunur. Ve Babaoğlu bir kez daha halkıyla el ele vererek bu sürecin de üstesinden gelir. Tabi ki geçen bu süreçte anlatılamayan daha nice durumlar söz konusudur.

Şimdi yeni bir seçim dönemi başladı.

2019’da ittifak adayı gösterilmeyen Babaoğlu, 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı gösterilerek yeniden seçime hazırlanıyor.

Bakın Allah'ın işine ki bir önceki dönem Turgut Babaoğlu'nun aday olarak çıktığı parti bu kez rakip adayın kendi partilerinde seçime girdiğini açıklar ve sahalarda boy göstermeye başlar.

Bu bir strateji mi, yoksa Turgut Babaoğlu'na karşı yapılan bir hamle mi bunu seçim sonuçları gösterecek.

Şu bir gerçek ki taklitler aslını yaşatır.

Eksikleriyle, yanlışlarıyla tüm eleştirilere rağmen, yüzünden gülümsemesi eksik olmayan Turgut Babaoğlu'na çıktığı bu yolda başarılar dileriz.

Adil bir seçim, adil bir karar olması hepimizin temennisi...

Bir kez daha birlikte başarmak umuduyla...

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.