HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Yunus Emre Kurt

Yunus Emre Kurt

HENDEKSPOR'UN FUTBOL YOLCULUĞU

Yazar: Yunus Emre Kurt
Tarih:
Okunma: 4227
Yorum: 3
Yazı Boyutu:
Paylaş:
Hendekspor aslına bakarsak yeni filizlenmiş bir ağaçtan ziyade köklerini salmış bir çam ağacı gibidir. Hendekspor 1949 yılında Hendek'te Hendek Gençlik Kulübü adıyla kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren Sakarya'da çeşitli bölgesel liglerde mücadele etmiş ve 90'lı yıllara kadar bu liglerde varlığını sürdürmüştür. Hendekspor'un bilinen Hendekspor adına geçişi de şu şekilde olmuştur. 
   Hendek Belediyesi 90'lı yıllarda Hendek'te bulunan üç ayrı kulübü tek bir bünyede toplama kararı almıştır. Bu kararla birlikte bilinen adıyla Hendekspor o dönemki adıyla Hendek Gençlik Spor, Hendek Esnafspor ve Tepecik İdmanyurdu birleşerek ilk aşamada Hendek Beldespor adını almıştır. Daha sonra bu ad yine 90'lı yıllarda günümüz halini almış yani Hendekspor olmuştur.
   Hendekspor'un logosunun hikayesi de işte tam olarak bu birleşimden sonra oluşmuştur. Üç kulübün birleşiminden sonra logo için çeşitli şeyler düşünülmüş ancak sonunda fındık çotanağı, Hendek tütünü ve Çam Dağına istinaden koyulan Çam ile birlikte logo günümüzdeki halini almıştır.
   Hendekspor kuruluşundan itibaren 69 yıl Amatör Liglerde mücadele etmiştir. 2018 yılında Bölgesel Amatör Lig'e çıkan Hendekspor o günden 2021 yılına kadar bu ligde mücadele etmiştir. 2021 yılında 3.Lig'e çıkan Hendekspor 1 senelik 3.Lig serüveni ardından tekrar Bölgesel Amatör Lig'e düşmüştür. Hendekspor günümüzde de bu ligde mücadele etmektedir. Hendekspor maçlarını 2240 kapasiteli Hendek Atatürk Stadyumu'nda oynamaktadır. 
   Bu sene parolası yine şampiyonluk olan Hendekspor tekrardan 3.Lig'e çıkmak için mücadele edecek. Kadrosunu birçok yeni isimle güçlendiren ve aynı zamandan bu gücün yanına tecrübeyle harmanlayan Hendekspor'a yeni sezon yolculuğunda başarılar diliyor ve bu yolculuğun sonunun 3.Lig olmasını canı gönülden istiyorum. Yeni sezon Hendekspor için başarılarla dolu bir sezon olsun.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#5376 Edanur Aydın - 2024-09-24 17:00:40
Emeğine sağlık başarılarını dilerim😊😊
#5370 Busenur - 2024-08-27 15:14:16
Beğenerek takip ediyoruz.
#5369 ONUR ÇAKIR - 2024-08-27 13:42:35
Kalemine sağlık kardeşim yazılarını beğenerek takip ediyorum yolun açık olsun