Kemal Aslan

Hendekli Olmak

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 5444
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bu Güzelim Şehrimiz İnsanlarına Ne Oldu Böyle.. Bir Kaç Analizimi Paylaşmak İstedim...

 

Eskilerden hatırlayanlar yaşayanlar bilir bu şehrin ayrı bir tutkunluğu vardı ruhu vardı  bir birlerine sahiplenmişliği vardı ve Türkiye’nin neresine giderseniz gidin HENDEK ilçesinin bu bir birine tutkunluğu bilinirdi.. Peki Ne oldu da bu durum değişti. Bir kaç örnek ve son yaşananlar ile alakalı kendi gözlemlerimi kaleme almak istedim. Büyüklerim bu örnekleri çoğalta bilirler ben bir kaç tanesini yazacağım.. Örnek olması açısından...

Bu ilçenin Eskiden ileri gelenleri diye adlandırılan sözleri keskin ve konuşulanın kanun sayıldığı büyükleri vardı. Bu Büyüklerimiz Bir Problem olduğunda bir araya gelir ve karar alırlardı. Bu kararların en büyük özelliği de siyasi asla olmazdı. Öncelik ilçemizin kişilerinin huzuru ve ilçenin menfaatleri idi. Kişisel değil toplum menfaatleri konuşulurdu. İlçemizde yaşanan gerginlikler yada kırgınlıklar bu büyüklerimizin kararları ile neticelenirdi. Her Aileden Katılan Sözü özü bir insanlardı bu insanlar. Ve ilçemiz halkıda bu büyüklerimize itaat eder üzerine bir söz yada davranış asla yapmazdı. Sporda  ilçemizdeki ticarette ilçe halkının resmi daireler dahil yaşadığı sorunlarda bu büyüklerimiz devreye girer ve kesin çözüm bulunurdu. Ve bu sonuçlar ilçemiz halkını menfaatlerine sonuçlanırdı. Bunu eskiler çok iyi bilirler.

Şimdi Gelelim günümüze. Son Günlerde yaşanan covit_19 dahil ve son patlama olayından sonra izliyorum. O eskiler zaten yok mekanları cennet olsun. Yenilerde de o Hendek’lilik ruhuna bir şey olmuş siyaset o ruhu zedelemiş sanki. Her olayda bir siyası suskunluk, bu suskunluk sonucu heba olan canlar insanlar ve hiçe sayılan Hendek halkı..

Bu dönemin Turgut Babaoğlu’na denk gelmesi de Başkanın şansızlığı bence. Önce adaylıktan alınması sonra partiden ayrılması, başka bir partiden seçilmesi sonrasında Başkan olduktan sonra önü kesilerek hizmetlerinin engellenmesi sonrasında tekrar ayrıldığı partisine geri dönerek daha fazla hizmet almak adına yaptığı bu hamle ve sonrasında yaşananlar. Tüm bunlar bence sayın başkanın şansızlığı ve yapacaklarının önünün kesilmesi. Bunu da bu Hendek halkı izliyor. Tabiki takdir de Hendek halkının. Ama yukarıda yazdığım gibi siyasetin kirliliği Turgut Babaoğlu’nu da içine çekiyor bence.

Sayın başkan ülkü ocaklarında yetişmiş o kültürü alarak büyümüş milliyetçi bir kardeşimiz ve geldiği bu noktada aldığı o kültür ve terbiye ile hizmet etmeye mücadele ediyor. Ve çok zor şartlarda bunu yapmaya uğraşıyor. Çünkü O da tıpkı Hendek halkı gibi siyasi oyunlara kurban edilmek istenmiş fakat Hendek halkı evladını kurban etmemiştir. Şimdi de bu halk kendi şehrini ve Hendek’te yaşayan tüm halkını siyasi menfaatlere teslim etmemek adına iradesini ortaya koyacaktır.

Pandemi sürecinde fabrikalarda çıkan vakalarda siyasilerin o bizden diyerek sahiplenilerek açıklama yapmaması. Hatta bu salgının ölümlere sebep olduğunu bilerek sadece bizden diye sessiz kalması Hendek’e yapılmış bir ihanettir... Ahh Eskiler Hani O büyüklerimiz... Demeden edemeyeceğim.. Öyle konuşmalara şahit oldum ki günü gelince bunları paylaşacağım hayretle dinledim ve bu sohbetleri yapanların gelecekte Hendek’i yönetmek için sahalara çıkacağını biliyorum.. Ve o gün soracağım Hendek halkımı yoksa sizlerin yakın arkadaşlarımı diye.....

Üzüldüğüm şey aslında bu anlattığım büyüklerimizden kalan bu nesil mi yoksa bizi bozan bu siyasetin kirli menfaatlerimi..

Son yaşanana bakıyorum da patlama oluyor, insanlar ölüyor, o kirli siyaset yine sahnede ve bakanların gelmelerine rağmen olay hiç olmamış gibi tekrarı yaşanıyor ve yine insanlar ölüyor. Bu arada fabrika sahibinin de akla ziyan açıklamaları devam ediyor. Peki Hendek’in siyasileri ne yapıyor. Muhalefet konuşuyor anlatıyor durumun vehamiyetini dile getiriyor. İktidar ittifak adı altında duygularına gem vurmak zorunda kalan Hendekli siyasiler ise bence vicdanlarına veremedikleri hesapla zor zamanlardan geçiyor. Bu yozlaşmış ve kirlenmiş siyasetin çok kahraman bir geçmişi olan büyüklerinden aldıkları bu şehre susturularak izlemek zorunda bırakılmaları da o dostlarımızı ömürleri boyunca rahatsız edecek bunu tahmin edebiliyorum.

Bu zor şartlarda bu şehir için çırpınan cesaret gösterip bu olayları dile getiren her mecrada şehrinin ali menfaatlerini ön planda tutan tüm dostlarımıza kardeşlerimize büyüklerimize bir Hendekli olarak teşekkür ediyorum.

Susan, ses çıkarmayan, kişisel ilişkileri yada siyasi bağları yüzünden susan tepkisiz kalan şahsi menfaatlerini bu şehrin insanlarının üzerinde tutan herkesi de vicdanları ve Hendek halkının takdirine bırakıyorum..

Tüm Bu yaşananları bu halk unutmaz ve yapılan haksızlıklar gün gelir karşılığını görür..

Buradan birde uyarım olsun siyasilere...

Hendek Halkı Turgut Babaoğlu’na yapılanın karşılığını verdi. Şimdi Hendek Üzerine Siyasi Hesap yapanlar iki kez düşünsün..

Geçmişinden Ders Almayanların Gelecekleri Olmaz..

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.