Yaşar Aygüneş

Hendek Belediyesinin ENGELLİ Şovu

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 2841
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

3 Aralık Dünya Engelliler günü…

Senede bir gün…

Şarkı gibi…

Senede bir gün, senede bir gün…

Neyse buna da şükür mü desek bilemedim.

Ben senede bir gün diyorum ya Adapazarı belediyesi engelli Meclis üyesi kardeşim Selim Özen 10-16 Mayıs engelliler haftasını hatırlatıyor sağ olsun. Senede 8 günmüş. Buna da şükür ya hiç hatırlanmasak.

Hendek Belediyesi bir organizasyon düzenliyor. 3 Aralık engelliler günü münasebetiyle. Sn. İrfan Püsküllü ne kadar engelli sevici olduğunun şovunu yapıyor. “ENGELSİZ BİR DÜNYA” sloganıyla engelli kardeşlerim oraya davet ediliyor. Eminim boş muhabbetler ve bir iki ikramla engellilerin sesi olduklarını ve yaptığı çalışmaları anlatıyor. Amma Hendek Belediyesinin engelli bir meclis üyesi olan şahsım o organizasyona ne hikmetse çağırılmıyor. Tıpkı geçen yıl ve önceki yıllarda çağrılmadığım gibi. Sayın PÜSKÜLLÜ AKP’li olmayan engelliyi Engelli saymıyormusunuz? Yadaengelliye bakış açınız partizanlık boyutunda mı? Her işinizde olduğu gibi bunda da yandaşçılık mı yapıyorsunuz.

Lütfedip yaptığınız engelli otoparklarına engelsizlerin park etmesine göz yummanız sizin engelliye bakış açınızı gösteriyor. Hoş o parkların yapılması için verdiğimiz mücadeleyi de Hendek kamuoyu iyi biliyor. Prestij caddeniz olan üniversite yolunda ki görme engelli yürüyüş yolunda ki basiretsizliğiniz sizin bu işlerdeki kalitenizi gösterir. Kaldırım başlarında ki rampalardan hiç bahsetmiyorum. Bence özellikle ENGELLİ işlerine pek bulaşmayın elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz. Sosyal medyada ki paylaşımım haber olunca bu işte evrak dağıtımını yapan arkadaşlara ihale yıkıldı. evrak dağıtan arkadaşlar bu işte en temizi ve günahsızıdır. Velev ki evrağı ulaştıramamış olsunlar. İki tane meclis üyesine telefon açmak çok mu zordu.

1 Aralık günü MHP Genel Başkanı sayın Devlet BAHÇELİ beyin davetlisi olarak Ankara’ya gittim. Konu Engelliler günü. Sayın genel başkanımın bu konuyu ne kadar ciddiye aldığını inanın gözlerim yaşararak gördüm. Muhteşem bir organizasyon. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Engelli bireylerin tüm sorunlarına vakıflar. Ve çok mantıklı çözüm yolları üretmişler. O gün bir ozanımızın şu sözleri aklıma geldi:” Sorarlarsa bana yiğidin erin harmanı Ülkücü hareket derim. Yurdumun çektiği cümle dertlerin dermanı ülkücü hareket derim.”

İki farklı organizasyon. Biri yandaşçı biri çözüm odaklı. Varın siz karar verin.

Ve son olarak 2014 mahalli seçimlerde Engelli birini seçilecek noktadan belediye meclis üyeliğine layık görüp yazan “BİZİM TURGUT” Turgut BABAOĞLU’na bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir nebzede olsa Engelli kardeşlerimin sesi olabildiysem ne mutlu bana. Elbette yapılacak çok şeyler vardı fakat engelliye bakış açısı sadece şovdan ibaret olanlarla anca bu kadar.

Engelsiz bir dünyanın olamayacağını, bir nebze olsun destekçi bir dünyanın olabileceği inancıyla tüm engelli kardeşlerime selam ve saygılarımı iletiyorum.

Sağ kalın sağlıcakla kalın….

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.