Kemal Aslan

Hayatınız Seçtiğiniz İnsandır

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 2816
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Yaşamımız boyunca seçimler ve tercihler arasında kalıyoruz. Hayat Yolculuğumuzda bu seçimler bizlerin bu yolculuğu yaparken manzarasını oluşturuyor.

Her seçim aslında bir vazgeçişin ifadesini taşır. Eleştiriler, memnuniyetler, yaşam yolculuğunda seçimlerimizin bize sonuç olarak yansımasıdır.

Bugün dünyada ve ülkemizde yaşanan tüm olaylar seçimlerimizin bize yansımasıdır. Hep düşünmüşümdür. İnsanlar seçim sandığına oy vermeye giderken ne düşünüp hayal ederek giderler ve seçimlerini yaparlar. Ama emin olduğum tek şey var. Bir müddet sonra seçimleri ile vazgeçtikleri arasında kalmaları ve buda bence çok tehlikeli bir sonuç.

Hayatımız aslında seçtiğimiz insandır. Eğer zevkli birini seçtiğiyseniz, zevkinizi, bilgili bir insanı seçtiyseniz bilginizi, zeki bir insanı seçtiyseniz zekanızı gösterir. Tabi ki bunun aksi durumları tercih ettiyseniz, buda o yüzünüzü ortaya çıkarır.

Bu yaşam yolculuğunda seçtiklerinizin de önemli bir durumu var. Bir ülkenin ve insanlarının yaşamında verdikleri kararlar ile söz konusu olduğu seçimleri yapacaklarsa, işte burada sorun bir milletin var oluşu yada yok oluşu ile noktalanabiliyor.

Eğer seçtiğiniz şefkatli ise vicdanınız gelişir. Aslında hayatımız seçtiğimiz eşimizdir. Bu yazımda Hendek’imizin tüm siyasilerinin seçtiklerini ve vazgeçtiklerini etüt etmelerini arzu ediyorum.

Eğer seçtiğiniz insan alıcı ise vazgeçtiklerimiz verici ise tembelliğimiz artar. Seçtiğimiz değerli bir insansa mutluluğumuz artar. Dengesiz bir insansa o zamanda filozof olursunuz.

Seçimler diyorum. Ve buradan sayın Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na bir iki satırla bu seçimlerini analiz etmesini tavsiye ediyorum.  Belki de bu yazının satır aralarını iyi okuyarak seçtiklerinin hangi kategoride olduğunu anlaması ve fark etmesi adına yol gösterici olacağı düşüncesindeyim. Bunu bir örnekle belirtiyim.

Seçildikten sonra seçtikleri ile çıktığı yolda kendisini acaba seçtiklerimi onore ediyor. Yoksa o seçimi yaparken, yakınında olan yol arkadaşlarından vazgeçtiklerimi? Umarım bu soruyu kendisine sorup cevabı da verebiliyordur.

Evet bir şeyi gözden kaçırıyor sanki. Projeler sayın Başkan Projeler. Ve bu projelerin akıbeti. Bunu önemsemesini ve iyi etüt etmesini tavsiye ediyorum sayın Başkana.

Ve devam ediyorum. Hayat kat kattır. Babil2in asma bahçeleri gibi katmanlar halinde yükselir. Bir katmandan bir katmana sizi yanınızdaki insan götürür. Bugün bulunduğumuz yerde seyrettiğimiz manzara aslında seçtiğimiz ve yanınızdaki insanın bulunduğu katmanın manzarasıdır.

Okuduğum bir kitaptan etkilendiğim bir söz ile sonlandırıyorum yazımı.

(Söz İnsana, İnsanda sevdiği söze yakışmalı. Kimsenin karanlığında kaybolma, kendin için aydınlık ol) Sağlıcakla kalın

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.