Nurullah Akçay

Gaffar Okkan

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 3542
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bir Ali Gaffar Okkan vardı. Yeni nesil birçok genç Hendek’li onu suikast’e uğramış Diyarbakır emniyet müdürü olarak bilir. Oysa çok daha fazladır Hendek için ülke için, bir bürokrattan bir siyasi den çok daha farklı bakar hayata, her şeyden önce halkçıdır mütevazıdir içimizde yaşar.

Yıllar önce Eskişehir Demirspor ile anlaşmak için oraya gittiğimde tanıdım Ali Gaffar Okkan’ı o zaman bana göre onu tanıyarak birçok insanın ulaşamadığı bir hayale ulaştım, abilik yaptı bana misafir etti hatta yaptığım profesyonel anlaşmada bana kendi aracını tahsis ederek yöneticilere incede bir mesaj gönderdi.

Hendek ve Hendek’liye çok kıymet verirdi gerçi böyle bir söylem kendisine haksızlık olur o her yöreden her kesimden insanı bir baba şefkatiyle kucaklar gücü kabilinde derdine destek olur sahip çıkardı. Bu duruma ziyaret için yanına gittiğimde birçok kez şahit oldum. Yine birçok kez şahit olduğum bir gerçekte spora ve sporcuya verdiği önemdi. Birçok farklı branştan sporcuyla onun makamında tanıştım. Bu tanışmalarda beni en çok gururlandıran beni tanıtırken yeğenim demesiydi.

Bugün aramızda olmasa bile ülkenin her yanında adı bilinen bir Ali Gaffar Okkan abimiz var. Şehit edilmesinin üzerinden geçen onca sene ona dair hiçbir anımızı bize unutturmadı. Elimiz yazdığınca dilimiz döndüğünce seni anlatacağız ve yazacağız Gaffar abim.

Ruhun şad olsun mekanın cennet.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Ali SEVİM - 2018-09-06 13:41:50
senede bir gün sadece anıt mezarı başında anılan böyle bir değeri bize sahir günde hatırlattığın içi çok teşekkürlerkıymetini bilmeli yılın her günüde böylesi değerleri anımsamalı yad etmeliyiz..
Canan ender - 2018-09-07 16:54:14
Allah rahmet eylesın her zaman hatırlamak ve hatırlatmak gereken bir büyüğümüz teşekkürler...