Yaşar Aygüneş

ENGEL SİZSİNİZ

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 3726
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Sosyal devlet olmanın en önemli özelliklerinden biride “engelli” vatandaşına sağladığı imkan ve olanaklardır. Üstüne-üstelik yaşlısına, yetimine ve sakatına çok önem veren bir dinin mensubuysak varın siz hesaplayın bizlerin rahatını(!)

 Eski başkan “Hendek” ilçemizin “Engelsiz kent Hendek” ödülünü aldığını ballandıra-ballandıra anlatırdı. Merak ettiğim o ödülü hangi “beyin özürlü” vermişti. Hendek'imiz “engelli” bir vatandaşın yaşamasına çok mu müsait? Hadi kaldırımlara iki çizgi çizip üç beş rampa yaptınız yeterli mi? Şehir merkezinde kaç tane “engelli park” var? Bir engelli vatandaş aracını nereye park edecek?

Kamu binalarının hangisinin önünde “engelli park” var?

İkibin ondört Eylül ayı meclis toplantısında talebimiz olan “engelli cep parklar” ne zaman yapılacak? -Geçiştirildik mi yoksa?

Devlette devamlılık esasken belediyelerde bu kural geçerli değilmidir?

Engelli vatandaş belediyenin yaptırdığı “bayraktepe tesisleri”nde, aracıyla içeri girip kahvaltı yapamıyorsa, aracınızı derhal dışarı alın diye tepki alıyorsa bu mudur “engelsiz kent Hendek”?

Bizim teklifimizden sonra lütfedip yapılan belediye otoparkındaki engelli parkında kamyonetler minibüsler duruyorsa ve kimse gerekeni yapmıyorsa sorun çözülmüş demekmidir?

Hastahanenin önündeki engelli parkında resmi araçlar yada personelin araçları park yapıyor ve kimse uyarmıyorsa sebeb nedir.

Marmara bölgesinin en büyük kapalı pazaryeri diye övündüğümüz pazaryerimizin çevresinde bir tane bile “engelli parkı” yoksa biz nasıl engelsiz kentiz?

Devlet dairelerinin toplandığı (pazaryeri karşısı) alanda birtane “engelli” parkı yapılmamışsa bunun sorumlusu kimdir? -Hadi bunlar siyasi, sadece oy'a endeksli çalışıyorlar diyelim...

Ya siz....

Size ne demeli...

Siz ki yarının yöneticilerini, bilim adamlarını, eğitmenlerini yetiştiriyorsunuz.

Koskoca üniversitesiniz,eğitim yuvasısınız...

Yedibin küsür öğrencinizde diyelim “engelli”yok.

Ailesinde de mi yok? Evladını ziyarete gelen aile arabasını nereye park edecek?

Hiç mi “engelli” kadrosundan çalışanınız yok? Hepsininde arabası yokmu?

Gelişmiş ülkelerin hangisinde üniversite önünde “engelli parkı” yok?

Elbette tüm bu sorunlar giderilmiş olsa da “engelli”lerin sorunu çözülmüş olmaz. Her vatandaşımızın “engelli bireyleri” de bir insan olarak görmesi ve onun haklarına saygılı olması gerekir. Türkiye nüfusunun %12,5 engelli bireylerden oluşmaktadır. Geri kalan %87,5 te birer engelli adayıdır. Hepimiz bu bilinçle hareket etmeli engelli kardeşlerimizin haklarına saygı duymalı hürmet göstermeliyiz. Yarın o saygıya bizimde ihtiyacımız olur ihtimalini düşünmeliyiz...

Demek ki engelleri ortadan kaldırma makamını işgal edenler; siz sadece bizlere engel olmak için o makamlardasınız. Benim sizlerden beklentim yok. Rabbim yardımcımız olsun...

Engelsiz bir Türkiye'de yaşamak umuduyla, kalın sağlıcakla....

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
erdinç arslanoğlu - 2015-08-31 18:05:30
Riv riv riv başka neolacaktı.Adam kendi kendine ödül topluyor,engelli vakıflardan alsaydı Önem arz ederdi böyle reklamcılık olurmu be kardeşim yapacak da fazla bişey yok riv riv riv
Hendekli - 2015-09-02 21:34:56
Eline sağlık bizim sesimiz olduğun için. Belediye makamına gelenler parayla reklam peşindedir. Allah rızası için gezin ilçe merkezinde yapılan çalışmalar bile hizmetten çok reklam kokuyor.ayıp ya hakkımı helal etmiyorum kaç defa engelli aracimla zorluklar yaşadım. Asıl engelli bunu reklam için yapanlar.