Yaşar Aygüneş

EMANETÇİ BAŞKAN

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 3812
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

3 Aralık dünya engelliler günü...

Engellilerin sorunlarının dile getirildiği, daha duyarlı olunması gerektiği, daha empati kurulması gerektiği bir gün. Peki bu işler ülkemizde hatta ilçemizde böylemi?

 Hayır...

Tabi ki hayır!

2 aralık günü...

Yani engelliler gününden sadece bir gün önce.

 Aralık ayı Hendek belediye meclis toplantısı yapılıyor. Hendek'in belediye başkanı “Engelliler gününü” kutlamayı, konu ile alakalı bir açıklama yapmayı unutuyor, yada yapmıyor...

Her iki durumda da içler acısı. Sn. Başkan bizleri yok sayıyor. En iyi ihtimalle unutuyor...

Oysa bu köşeden defalarca kez hatırlatıyoruz, varlığımızdan bahsediyoruz, sorunlarımızı dile getirmeye çalışıyoruz. Tabi duyana, anlayana...

Belediye otoparkında para almayı biliyorsunuz da “engelli parkına” engelsizlerin park etmesine niye Müsaade ediyorsunuz. Hendek'te ki hangi engelli rampası engelliye uygun? Hepsinin önü “engelsizler” tarafından engelleniyor. Prestij caddenizdeki “görme engelliler yürüyüş yolu” hala düzenlenmedi.

Defalarca yazmama rağmen “engelli cep parklar” hala yapılmadı.

3 Aralık'tan 2 gün sonra, yani 5 aralık cumartesi...

Hendek belediyesi engelliler günü dolayısı ile bir program organize ediyor...

Kimler var kimler...

Vay vay vay...

Öncelikle ilçemizin mülkü amiri; kaymakam bey. Ne diyor sayın kaymakam bey: “Engellilerimiz bizlerin gözbebeğidir. Gerek Anayasamızda gerek kanunlarımızda gerekse tüm yaşantımızda, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sizlere en güzel hizmeti vermek için her zaman çalışıyoruz.”

Doğrumu evet söylem olarak doğru, peki eylemde varmı icraat; elbette hayır. Ben bir engelli olarak sizi ziyarete gelsem aracımı nereye park edeceğim. Hangi kamu binasının önünde “engelli parkı” mevcut.

Sonra sayın Ali İnci mikrofona geliyor bildiğimiz reklam kokan hareketler, ben şunu yaptım ben bunu yaptım. Sanırsın ki tüm sorunlarımız çözülmüş. Gene de bir engelli olarak yapmış olduğu tüm hizmetlere teşekkür ediyorum.

Aslın da final konuşmasını mevcut başkanın yapması gerekirdi, ama emanetçilik böyle bir şey galiba ilk konuşmayı yapmış. Ne demiş başkan: “Belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hepimiz bir engelli adayıyız. Eskiden engellilerimiz sokağa çıkamazdı. Son on yılda hem devletimizin hem belediyelerimizin verdiği önemle artık engellilerimiz sokağa çıkabiliyor. Özellikle Hendek Belediyemiz bu konuda çok önemli adımlar attı. Tüm cadde ve sokaklarımız engelli vatandaşlarımıza göre yapılırken görme engelli vatandaşlarımız için de ilk olarak Hendek’te görme engelli yolları yapıldı. Bu çalışmaların mimarı eski Hendek Belediye Başkanımız, 25. Dönem Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci’dir. Kendilerine bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yapılan çalışmaları daha üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımız devam edecek.”

 Ayıptır günahtır arkadaş daha 2 gün önce meclis toplantısında hatırlamadığın “engellileri” bir anda can bellemişsin, “engelli sever” oluvermişsin. Hem sn. İnci'nin senin yapacağın reklama ihtiyacı yok.  

Ha unutmadan “görme engelli yürüyüş yolu” Türkiye'de mi ilk Hendek'te yapıldı? Yoksa Hendek'te ilk Ali İnci'mi yaptı demek istedin anlaşılmadı. Birincisini demek istemişsen araştırmadan konuşmuşsun derim.

Sayın başkan siz keşke yapacaklarınızı yada yapmadıklarınızı anlatsaydınız. Bu köşeden size sorduğum sorulara cevap verseydiniz. Prestij caddenizde yerle bir olan prestijinizi kurtarmaya kalksaydınız. Senede bir gün bile hatırlamadığınız engellilerin üzerinden reklam yapmasaydınız.

“Yapılan çalışmaları daha üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımız devam edecek.” diyor...

Bak, bak, bak...

Ne olacakmış-ne olacakmış, yapılan çalışmaları daha üst seviyelere çıkaracakmış. Sen anca kendini kandırırsın başkan. Prestij caddesindeki yaptığın, nobel ödülü hak eden görme engelli yürüyüş yolu çalışmanı gördük. Sen bu işleri daha berbat eylemede biz buna da razıyız. Ayrıca Hendek belediyesi “engelliler günü” nedeniyle bir organizasyon yapıyor. Benim engelli bir meclis üyesi olarak o organizasyona davet edilmem gerekmezmiydi ? Sizin partinizden değilim diye mi beni çağırmadınız? Bu mudur sizin “engelli sever” liğiniz ? Bu işi de eline yüzüne bulaştırdın başkan. Her platformda engellilerin sorunlarını dile getiren kim? E  bennn.  Peki ben niye çağırılmadım, yoksa şovunuza engel olurum diye mi korktunuz. Zaten sizin “engelli sever”liliğinizi meclis sıralamasında engelli kardeşime layık gördüğünüz sıradan ( 18 ) anlamıştım.

Sizin yaptığınız en iyi şey reklam işleri...

Amma unutmayın isteseniz de istemeseniz de hepiniz bir engelli adayısınız, adaylığınızın da ne zaman biteceğine Allah (cc) karar verir haberiniz olsun.

Rabbim bizleri “engelli sever” görünüp bu işi şova dönüştürenlere muhtaç eylemesin.

Yüreklerinde engeli olmayanlara selam olsun...

Kalın sağlıcakla...

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
hendekli - 2015-12-08 15:26:32
Kalemine sağlık biz engellilerin sorunlarını dile getirdin bizim sesimiz oldun icin.güllük gülistanlık zannedenler iyi anlasınlar.