HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Yunus Emre Kurt

Yunus Emre Kurt

DÜNYA DERBİSİ BU KEZ NEFES KESTİ

Yazar: Yunus Emre Kurt
Tarih:
Okunma: 1264
Yorum: 2
Yazı Boyutu:
Paylaş:

Türkiye’nin en büyük maçı şüphesiz Fenerbahçe-Galatasaray maçlarıdır. Fakat son zamanlardaki keyifsiz derbiler taraftarların aklına artık en büyük maç değil mi sorularını getiriyordu. Son oynanan derbi ise bu düşüncelerin tamamını yendi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Kadıköy’de oynanan derbide Galatasaray Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Bu galibiyetle hem liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştıran Galatasaray Dünya’da namağlup ilerleyen 6 takım arasında da yerini aldı.

 Nefes kesen derbiye Gabriel Sara damga vurdu. Güzel oyununu gol ile pekiştiren Sara Galatasaray’ın orta saha dominasyonunda önemli rol oynadı. Oyun akışının hiç durmadığı derbide çok konuşulduğu üzere derbiyi orta sahada hakimiyeti yakalayan taraf yani Galatasaray kazandı. Peki Okan Buruk bunu nasıl sağladı. Mourinho’nun orta sahada sağlam diri oyuncularla üstünlük kurma planlarını Sara, Mertens gibi teknik isimlerle ve orta sahada bir pivot gibi top dağıtan Osimhen ile bozdu. İsmail’in kötü performansı da Okan Buruk’un işini kolaylaştırdı. Aslında bunu da planlayan Buruk top İsmail’e geldiğinde yoğun presle zaten ayakları pek sağlam olmayan İsmail’i hataya zorladı. Mourinho bu durumun farkına varıp Amrabat’ı oyuna alsa da Amrabat oyuna girdiği sırada skor 2-0’dı. Sonrasında atak üstüne atak yapan Fenerbahçe’ye Sara’nın müthiş golü dur dedi ve maç 3-1 sona erdi. Okan Buruk Barış Alper’i Santrafor kullanıp 3-0 kazandığı derbiden sonra yine bir Portekizliye karşı taktik savaşında galibiyeti aldı. Mourinho orta sahada bu kadar panik oynayan Ismail’i oynatarak bence çok büyük hata yaptı. Üstüne Tadic ve Mert Müldür kanadının da işlememesi de Fenerbahçe’de mağlubiyetin sebeplerindendi. Derbide Fenerbahçe adına tek olumlu şey ise Saint-Maximin’in harika performansıydı. Bireysel olarak müthiş maç çıkaran’ Kaan, Torreira ve Davinson üçlüsünü oldukça zorlayan Maximin Fenerbahçe’nin tek pozitif yönüydü. Her yönüyle bizi geçmiş derbilere o güzel futbola doyuran maçta Galatasaray galibiyetini kutlar, her sene bütün derbilerin bu heyecan ve bu güzellikte olmasını diliyorum.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#5378 Murat kurt - 2024-09-24 21:04:01
Allah yolunu bahtını açık eylesin oğlum
#5377 Onur - 2024-09-24 21:00:33
Allah Fenerbahçenin belasını versin Yunus bey