Kartal Türk

Demokrasi ve mhp kongresi

Yazar: Kartal Türk
Tarih:
Okunma: 1853
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Demokrasinin farklı farklı tanımları ve farklı algıları bulunmaktadır.


Demokrasinin tanımı tartışması günümüzde hâlâ devam eden bir tartışmadır. Bunun sebepleri: ülkelerdeki bazı kurumların görüşlerini haklı çıkartmak adına demokrasi tanımını kullanmaları, demokratik olmayan devletlerin kendilerini demokratik olarak tanıtma çabaları ve aslında genel bir kavram olan demokrasinin tek başına kullanılması (Anayasal demokrasi, sosyal demokrasi, liberal demokrasi vb.) gibi sebepler gösterilebilir. Demokrasiye farklı atıflar bulunmaktadır.


•Çoğunluğun yönetimi


•Azınlık haklarını güvenceye alan yönetim;


•Fakirin yönetimi;


•Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim;


•Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim;


•Kamu hizmetinde bulunmak için halkın desteğine dayanan yönetim.


Demokrasi bir yönetim biçimi olarak algılanmaktadır.Demokrasi siyasal tercihlerimizi yapabilmemizi , istediğimiz yönetim biçimi ve yöneticileri seçebilmemizi hatta seçilebilmemizi sağlar.

Siyasi partiler belirli aralıklarda kongreler yaparlar.Demokrasi gereği her bir parti mensubunun, üye yada deleğenin bu çerçevede aday olma hakkı vardır.Amacı ,hedefi ve vizyonu olan bireyler projelerini, fikir ve hizmet etme şeklini ve tarzını ortaya koyarak aday olabilmektedir.Delegelerde projelerinize, fikirlerinize ve kimliğinizin verdiği güven ve inandırıcılığa bağlı olarak tercih yaparlar.


Bu süreçtebilgi, tecrübe, inandırıcılık ,fikir, vizyon ve karizmasıyla kitleleri, delegeyi etkileyen kişi demokratik yolla çoğunluğun oyunu olarak seçilir.


Yakın dönemde AKP kongresini yaparak genel başkanını tekrar seçmiştir.


MHP ise yeni kongre sürecine girmiştir.MHP bir çok aday olmasına rağmen seçimin Koray bey ve Devlet bey arasında geçeceği şimdiden belli olmuştur.


İki adayında bu koltuğu rahatlıkla dolduracağı kesindir. Hangi aday vizyon ,bilgi, güvenirlilik ve projeleri ile delegeyi etkilerse seçimi kazanacaktır.Elbet bireylerin tercihi vardır.Ancak tercihlerini belirlerken diğer tercihlere hakaret etmek,hain ilan etmek oldukça sağlıksızdır.


Türk milliyetçileridün bir birinin kollarında şehit olurken bu gün bir birine ağza alınmayacak sözler ile hakaret etmesi çok vahim ve üzücüdür.


Hayatı boyunca bu davaya hizmet eden insanları 18 yaşındaki çocuklar yada davanın kapısından geçmemiş insanlar küfür ve hakaretlerle değerlendirme hakkını bulmamalıdır.


Geçmiş kongrelerde Bahçeli için ağza alınmayan sözler söyleyenler bu gün Bahçeli adına Koray Aydın için aynı şeyleri söyler olmuştur.


Koray beyin yanında bulunan eski ülkücü diye kendini tanımlayan bir gurup ise genel başkan için her türlü iftirayı dillendirmektedir.


Mevki makam hevesiyle bir yerlerde koltuk tutmak için ülküdaşları için her türlü iftira ve küfre yakın söylemlerle ortada dolaşan bu insanlar susturulmalıdır.


Kongrede çıkan sonuç demokrasi gereği herkesin kabulleneceği bir sonuçtur.


Elbet de genel merkezde sorunlar var.Devlet beyin mutlaka yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekmektedir.Liberal bir çok tip,ülkücülüğü algılamamış ve yaşam biçimi olarak görmeyen bir çok kişi genel merkezde mevcuttur.Bunların temizlenmesi ,ülkü ocaklarını yeniden itibar kazanıp faaliyetlere başlaması gerekir.Bu dava TÜRK İSLAM davasıdır.Davayı çizgisi dışına taşıyan tipler genel merkezden temizlenmelidir.


Devlet Beyin şahsına söz söyleme cüretinde kimse olmamalıdır.Koray bey bu davanın değerli bir ismidir.Ülkücülüğü tartışılamaz ancak etrafındaki eski ülkücü adı altında dolaşan tipleri görmemesi imkansız.Bu şahsiyetlerin ocaklar, parti görevlileri ve genel başkan için yazdıkları ve söyledikleri kendisine oy ve pirim kazandırmaz aksine kaybettirir.


Biz genel merkezin yeni dönemde ülkücülerin olduğu bir yapıda olmasını istiyoruz.Özelliklede eski ANAP,DYP ve üniversitelerden toplanmış prof.lerin Temizlenmesini istiyoruz.Elbet de ülkücülüğü ve hizmeti tartışılmaz prof. Var bunları kastetmiyoruz.


Kongrede Türk dünyası liderleri tam kadro toplanmalı ve TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR diye tüm salon sloganlar atmalıdır.


SELAM SAYGI DUA İLE

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.