Kemal Aslan

CİNAYETE SUSMAK

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 2450
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Gün hangi gün ki bu kadar tepkisiz olmuş insanlar umarsız ve habersiz öylesine yaşıyor sessiz ve kabullenmiş..

Yangınlar, Patlamalar, Kundaklamalar ve Şehitler Oluyor. İnsanlar mensup oldukları siyasi iradenin açıklamalarını doğru kabul edip tepkilerini yada tepkisizliğini ortaya koyuyor. Kendi iradesiyle hareket etmeyen yada siyasi çıkarları gereği ettirilmeyen bir toplum olduk. Buda toplumsal çöküşün ayak sesleri bence. Olayların topluma açıklanması noktasında insanı sorumluluk göz ardı edilerek icazetle ve dayatma ile yaptırılır hale gelmiş hele birde halkı aydınlatan açıklamaysa yandı onu yapan sistem seçilmişleri atanmışlara denetletiyor ki bu en büyük tehlike.. Buna maruz kalan siyasiler gerçekten zor durumdalar ve vicdanlarına nasıl hesap veriyor yada uyuyabiliyorlar mı?

Ülkemizin Kanayan yarası kadın cinayetleri.

Tepkisizlik sessizlik umarsızlık bu konuda da had safhada..

Bu kaçıncı kadın cinayeti ve vahşeti yeter artık diye feryat eden bir tane siyasi yok. Şu yani illaki kanun yapma yetkisi olan gücü elinde tutan bir bir siyasi irade mensubu yakını bir kadının mı canın yanması gerekiyor illaki sizlerde mi bu elim olay sirayet etmesi gerekiyor. Nedir bu sessizlik nedir bu umarsızlık anlamıyorum. Bir Avuç insan tepki gösteriyor  anında paylaşımlar kaldırılıyor artık kimler neden rahatsız oluyorsa anında müdahale.. Beyler Sayın bakanlar tepkiyi ve yaptırımı cinayetleri işleyenlere gösterin caydırıcı kanunlar çıkarın Af kanunundan Kadın cinayetini ve tecavüzü çıkarın. Eğer bir adım atılacaksa bunu ilgili bakanlıklar yapmalı. Öldürülen kadınlar acılı aileler ve gözyaşları sessizlik devam ediyor. Ve zamanın acımazlığında kaybolup unutuluyor..

Ve Bu durum insanları büyük bir tehlikeye sürüklüyor. Kanun yapıcıların ilgili bakanlıkların sessizliği canı yanan insanların adaleti ceza evlerinde yatan dünya görüşü ve adaleti yazısız olan ama insani ve vicdani kurallar ile yaşayan kader mahkûmların bekliyor. Bu çok tehlikeli bir sürecin başladığının işaretidir. Bunu daha önceki süreçte defalarca yaşadık. Ne garip değil mi...

Masum kadınlara kıyılıyor tecavüzler oluyor yaptırımlar yok denecek derecede hafif ve insanlar ceza evlerinde yatan vicdanlı insani değerler ile cezasını yatan ceza kanunca cezalandırılmış insanların adaletinden medet umuyor. Ve o gün geldiğinde içindeki acı bitmese de birazda olsa hafifliyor...

Sessizliği bozacak hiç kimse yok sadece acılı ailenin feryatları oda sadece evlerinde.. Bu arada birde islama düşman bana göre özel yetiştirilmiş kılıkları ile Müslüman ama sadece Müslümanlığa zarar vermek adına açıklama yapan din simsarları. İkinci en büyük tehlikede bunlar..

Şimdi Bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olan tüm siyasi ve kamu kurumlarındaki yetkililere sesleniyorum. Tehlikenin boyutu ortada lütfen empati yaparak gerekli makam ve mercileri Bir Aile babası annesi olarak uygun dille ve üslup ile uyarın insani ve vijdanı olarak düşünün ve kadın cinayetleri tecavüz ve istismar ile ilgili yerel yönetimleri içeriye alan büyük bir organizasyon ile bu elzem durumu insanların adalet duygusu örsenmeden önlemini alın.

Sonra söylenmemiş sözler menfaat ve çıkar için olan suskunluklar karşınıza çıktığında her şey için çok geç olabilir.

Dileğim O dur ki artık kadınlarımız  ölmesin.....

Sessizliğimiz ile onların cinayetine suç ortağı olmayalım

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yücel berkan - 2020-07-23 16:23:00
Ağzınıza yüreğinize sağlık.Öldürülen kadınların suçlusu yine kadınlar bulunuyor.iyi eğitim vermedikleri gerekçesiyle.Siz eğitim görenlerin bu ülkeye zarar verdiğini söyleyip kadınların eğitimini engellerseniz nasıl eğitecek.Bu nasıl büyük çelişki.Siz zarar gören kadını suçlu ilan ederseniz erkekler kızını kardeşini anasını nasıl hatırlayıp vicdanı sızlayacak.doğru yapmadığını anlayacak.Bir kadın olarak duyarlılığınıza teşekkür ederim.
Myilmaz Acıbal - 2020-07-24 01:00:24
Kalemine sağlık güzel arkadaşım analiz ve yorumların için teşekkür ederim en güzel şekilde anlatmışsın.