Kartal Türk

ÇANAKKALE

Yazar: Kartal Türk
Tarih:
Okunma: 2602
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

ÇANAKKALE ZAFERİ

Cihan devleti yorgun düşmüş batılı ve emperyalistler gözlerini Anadolu’ya dikmiş, Türkün kutsalı vatan topraklarına göz dikmişlerdi.

1.Dünya Savaşı’ndan kısa bir süre önce, 1911-1912 yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika topraklarını İtalya'ya kaptırmış, 1912-1913 Balkan Hezimeti ise, Rumeli'deki Türk hâkimiyeti kaybedilmişti. Bulgar Ordularının İstanbul kapılarını zorlaması, 500 yıldır Türk olan Rumeli'nin kaybı, İstanbul ve boğazların güvenliğinin tehlikeye girmesi ,uluslar arası arenada yalnızlaşan bu küçülme karşısında çaresiz kalan yönetim ve yöneticiler ile karşı karşıya kalınmıştır.

Dolayısıyla I. Dünya Savaşı'na rastlayan günlerde Osmanlı devleti yalnızlıktan ve emniyetsizlikten kurtulmak fakat, Balkan savaşının kötü hatıralarının tesiri altında kalan her iki blokta Türk ittifakını küçümsemişler ve bu ittifakın kendileri için bir yük olmasından endişe etmişlerdi. Ancak, Alman İmparatoru, her iki blok arasındaki savaşta, Osmanlı devletinin hiç değilse bir kısım düşman kuvvetini meşgul edebileceği gerekçesiyle müdahale etmiştir.

Bu suretle Osmanlı devleti, kaderini alelacele, 2 Ağustos 1914'te "Üçlü İttifak’a bağlamıştır. İşte  Çanakkale Zaferini yaratan kuvvet. 1914 yazında küçümsenen değeri hakkında yanlış teşhis konan büyük TÜRK ORDUSU ve MİLLETİDİR.

Emperyalistlerin tamamen ortadan kaldırıp orta Asya bozkırlarına geri göndermeyi düşündüğü bu asil millet haçlı seferleri ile yok edilmemişken şimdi köşeye sıkıştırılmış ve tarihten silinmek istenmektedir.

Hesaba katılmayan ise bu ordu bu millet son ordusudur İslamiyet’in ve son kalesidir.

Anadolu’yu ebedi yurt edinenler ve bu yurda mührünü vuranların var oluş savaşıdır Çanakkale

Çanakkale iman, Çanakkale vatan, Çanakkale namustur.

Vatan toprağı kutsaldır ,vatan toprağı anadır, yardır namustur ,diyen yokluk ve imkânsızlık içindeki bir milletin varlık mücadelesi ,iman ile giydiği ateşten gömlek ,onur savaşıdır.

Ecdadından aldığı mirası gelecek nesillere taşıma mücadelesidir.Tarihten aldığı güç ile tarihe karşı sorumluluğu ,eğer geçilirse binlerce yıllık tarihi ve ecdadına veremeyeceği hesabıdır  Çanakkale

Emperyalizme karşı elde edilen en büyük zafer ve var oluş mücadelesidir.

Milli ve ulusal değerler dışında kurtuluş ve güç arayan günümüz insanınada dünden verilmiş bir derstir Çanakkale

Bir olmak, beraber olmak, zulme ve zalime karşı çıkışın sesidir Çanakkale

Çanakkale’de aynı sipere sığan ,aynı sancak altında toplanan bu mukaddes milleti şimdi parçalara ayırarak farklı kimlikler ve farklı inançlar ile ayrıştırmaya çalışanlara verilmiş bir derstir Çanakkale

Çanakkale ruhunu hiç anlayamayan ayrıştırıcı, bölücü zihniyetler şimdi nasıl olurda Çanakkale ruhundan dem vururlar.

Allah bu milleti yer  yüzünde kılıcı olarak seçmiştir. Bu milleti yok edeceğini ve Anadolu’dan sökeceğini sananlar hep yanıldılar yanılmaya devam edecekler.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU ÇANAKKALEDE BİR VE TEK MİLLET OLANLARA

SELAM SAYGI DUA İLE

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.