Nurullah Akçay

ÇAN SESLERİ

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 1639
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Çan sesleri ilk yarı biterken çalmaya başladı, nedense kulak tıkadık. Şimdi ise bıçak kemiğe dayandı ve artık konuşmanın zamanı. Hendek Spor ligin ikinci yarısına 4 önemli transfer ile başladı. Yapılan transferler ikinci yarı için takımı yukarı taşıyacak isimler. Açık söylemek gerekirse ilçede hiç te böyle düşünen olmadı. Neşter doğru yere vurulmadığı sürece de böyle düşünen olmayacak. İkinci yarının ilk maçı olan Fatsa spor maçında gördük ki tasta aynı hamamda. Para verdik transfer yaptık ama hala inatla korkak oyuna devam ediyoruz.

İkinci maçı Ankara göz gözlerle oynuyoruz saha buz futbol için hiç uygun olmayan bir atmosferde üç altın puan alıyoruz. Burada oyunu eleştirmek haksızlık olur eyvallah. Takımın durumunu en göreceğimiz maç evimizdeki Hopa spor maçı ve görüyoruz ki değişen bir şey yok. Sonuç korkan bir takım, şut atamayan bir takım, bir puana razı bir takım. Ya Allah aşkına bu takım bu kadro play off oynar ligde kalmaya çalışmakta neyin nesi. Genç oyuncular topu kullanmaya korkuyor. Kullanan hata yaparsam üç beş hafta yedek kalırım endişesi taşıyor. Bu baskıyı kaldıramayan genç oyuncularımız sadece rakibin oyununu bozmaya gayret ediyor. Oysa kendi oyun zekalarını kabiliyetlerini sahaya yansıtsalar hem oyun zevkli olacak hem puan alma olasılığımız artacak. Bu gençler değilmiydi ilk yarının son iki haftası mecburen oynattığımız ve mükemmel işler yapan çocuklar.

Oyun anlayışı olarak eldeki malzemeye göre taktik yaparsın. Dört üç üç oynanma olmuyor. Bir sezon bitti yapmadığımız ama futbolda olan şeyler var. Mesela araya top atmak, mesela şut atmak gibi. Bizim oyun anlayışımız eldeki sporcuların kabiliyeti nereye kadar getirirse o bireysel yetenekleriyle gol atacaklar yada pozisyon hazırlayacaklar..

Valla kusura bakmayın ama un var, yağ var, şeker var, ama bunu helva yapacak bir usta yok. Eğer çan seslerini susturmak istiyorsak acilen radikal kararlar alıp yola daha cesur daha çok isteyen ve bunu takıma aşılayacak yeni heyecan verecek bir kan değişikliği yapmak farz oldu.

Sayın hocama emekleri için teşekkürler edelim. Hem kendi hem Hendek Sporun geleceği için daha da yıpranmadan alkışlarla kenara alalım. Bu ilk olan bir şey olmayacak sonda olmayacak ve sanırım herkes için de en hayırlısı olacak...

Kalın sağlıcakla

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Emre Bayraklı - 2022-02-06 15:47:50
Eline yüreğine sağlık abi tüm hendek halkının tercümanı oldun 7 den 70 e herkes aynı görüşte ama yetki mecraları neyi neden bekliyor acaba açıklayabilirmi ...
Oğuzhan SELİM - 2022-02-06 21:24:46
Panik yok, sabır ve destek, Hendek Sporun ihtiyacı olan bu.