Kemal Aslan

Burası Hendek, Buradan Çıkış Yok

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 1349
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Biz şehrimizi seviyoruz. Bu şehir var olduğundan bugüne her mecrada gururla ben Hendek’liyim diyen bir nesil yetiştirmiştir. Bu sevgi ve kardeşlik duygusu genlerimizde var bizim.

Hendek’li sporcularımızın başarısı, azimleri ve başarıya giden yolda onlara Hendek’li olmanın verdiği gücün etkisinin çok olduğu kanaatindeyim. Bu güzel şehrimizin çocuklarının başarıları bizleri her zaman gururlandırıyor. Onlarda biliyorlar ki bizlerin sevgi ölçüsü başarı ve başarısızlıkları değil, biz olmanın bilinciyle yaşamlarını idame ettirmeleridir.

Bu hafta Hendekspor maçında gençler gergin geçen anlarda (Burası Hendek, Buradan Çıkış yok) diye zaman zaman tezahürat yaptılar. Mesaj aslında stada değil, tüm şehre hatta içimizde olan kendilerine sağladıkları pozisyon gereği bu şehre nifak sokmaya çalışanlaraydı.

Kimler geldi, kimler geçti bu şehrin yaşamından. Entegre olanlar yerleşti ve burada kaldı. Çocukları burada doğdu, büyüdü. Hendek’li olarak her mecrada şehrimizi temsil ediyorlar. Sevinçleri sevincimiz, üzüntüleri üzüntümüz oldu. Bu duyguları hisseden herkes bizim kelimesinin içinde yer aldı.

Ammma bu duyguyu kişisel çıkarları için nifak malzemesi olarak kullanmaya kalkanlar, yazılanları uygulamada uyarı almak yerine, farklı mecrada yorumlayanlar, kime ne yaparlar, yada hangi, oyunu kime kurarlar bilmem. Ama bildiğim tek şey, doğmadığın, büyümediğin, sokaklarında anılarının olmadığı bu şehirde birisi sana “Sen kimlerdensin” dediğinde verecek cevabın yoksa o zaman iki kere düşün. Birincisi ben kimlerdenim. İkincisi (Burası Hendek, Buradan çıkış yok)

Buradan Sayın Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu kardeşimize bir kez daha sesleniyorum. Namaz bittiğinde en selam verilir ve sağında, solunda kim var bu vesile ile görmüş olursun.

Bize bizden olmayanların faydası olmadı, olmayacak. Herkesin bir hesabı var Sayın Başkan. Senin hesabın Hendek için onların hesabı ise Turgut Babaoğlu

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.