Kemal Aslan

BORCUNUZU ÖDEMEYİ UNUTMAYIN

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 3472
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğine şahitlik eden bir nesil. Bu süreçte değişen yaşam şekillerini yeni kuralları, yeni dünya düzeni, yeni, yeni, yeni bir geçiş dönemi ve bir neslin sona erişine şahitlik ediyoruz.

Ben bu süreçte farklı bir bakış açısı ile değerlendirme yapmak istiyorum: En azından bazı değerlerimizi korumak ve kollamak adına. Hepimizin doğduğumuz bu topraklara borçlu olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Yaşamımızın her anında bunun bilinci ile adım atmamız gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımıza bu borcun ödenmesi gerektiğini anlatmalı, bu bakış açısını onlara hayat tarzı olarak benimsetmemiz gerektiği düşüncesinde ve fikrindeyim.

Şimdi birkaç yaşanmışlıktan örnekle bunu anlatmak istiyorum. Eskiden vatan borcu, namus borcu idi. Şimdi ise Namus borcunun yerini Banka borcu aldı. Hiç kimse bunu fark etmedi. Durum tam olarak Namus borcu=Banka Borcu Yorumu da size bırakıyorum.

Hani derler ya eskiden mi güzeldik, eskiler mi güzeldi? Diye. Bence güzellik insanların kendisinde, örf, adet, saygı ve en önemlisi ahlak, ahlak değerlerine sahip olan insanlarda. Yaşam vatanımıza doğduğumuz ve doğduğumuz topraklara borcumuzu ödemek için bize fırsatlar sunar. Herkes bulunduğu her konumda bir şekilde borcunu öder. Fakat bu bilince sahipse. Bu sorumluluğun farkındaysa bunu zaten yapar. Bu bilinç aileden yetişme tarzından gelir. İşte burada nefis ve maneviyat devreye girer ki, o zaman haram, helal, kul hakkı kavramları insana yön verir. Her kim ki, bu vatanı, yaşadığı toprakları, doğduğu ve doyduğu yerlere bulunduğu konum gereği, kendi ali menfaatlerine ve birilerine çıkar amaçlı kullanıyorsa Kovid testine gerek yok, kendine kan testi yaptırsın.

Ne zaman ki, var oluş değerlerimizi yıkmak ve onlara ihanet içerisinde olmak adına oluşumlara şahsi menfaatleri için göz yumarsanız sonuçta o döngü size ihanet olarak döner, bu tabiatın kuralıdır.

Şimdi biraz şehrimizi analiz etmek istiyorum. Kimler ne kadar borçlu ve ödeme gayretinde, yada borcunu unutmuş kendi menfaatleri uğruna şehrimizi heba ediyor. Bunu burada yaşayan herkes görüyor ve ahde vefasızlıklara son zamanlarda çokça şahit oluyor. En kötüsü de uyarılarımıza rağmen yapılanların artarak devam etmesi ve bir gün bunun hesabının hayatlarında ki kötü anı halinde yer alacağının farkında olmamaları. Üzücü olan ise makamdan önce veya makamdan sonra iki kişilik ile karşı karşıyayız. Bizleri üzen en büyük sıkıntı burası.

Buradan şehrimizin siyasilerine sesleniyorum. Hendek’imizin bir sözü vardır. Bunu aklınızdan çıkarmayın. “Ben adamın oğluyum” işte buradan hareket edin. Sizlere ulaşmak isteyenlere, sizler o insanlara ulaşarak telefonlarınıza cevap vererek, emanetçi cevaplar ve emanetçi aracılar ile ulaşmakla bu işler yürümez. Şimdi zamanım yok, çok yoğunum bahanesi yapmayın. Sizden öncede bu şehirde vekiller, bakanlar, belediye başkanları vardı. Özünüzü asla unutmayın.

Şimdi size bir tavsiyem olacak. Bu tavsiyemi iyi dinleyin. Hendek’imizin iki büyük değeri. RÜŞTÜ ÇÜRÜKSULU ve RASİM PAŞA, başımızda sağken bu değerlerin kıymetini bilelim. Her fırsatta ziyaret edin. Bu ziyaretleri sadece bir büyüğü ziyaret olarak değil, bu şehrin geçmişini, tarihini, yaşanmış olaylarını ve şehrimiz için edecekleri tavsiyeleri dinleyip onlardan feyz almak için yapın.

Milliyetçilik, örf, adet ve milli değerleri öğrenmeniz için bu iki değerli büyüğümüzden öğrenmenizi, öğrendiklerinizi bir icazet kavramı içerişimde hayata geçirmenizi tavsiye ederim. Bu şehre ve Türkiye Cumhuriyetine borcunu ödemiş ve halen ödemekte olan iki değerli büyüğe sahibiz. Bu değerleri sizlerin de gelecekte vatana ve millete borç ödemenin nasıl olacağını öğrenmenizi tavsiye ederim.

Buda bu şehrin bir yaşayanı olarak sizlere tavsiyem olsun. Beni tanıyanlar bilir, tanımayanlarda ulaşsın. Ailem ve tüm yakınlarım, dostlarım hepsine tavsiyem Bu vatana, bu şehre borçlusunuz. Bu borcu ödeyeceksiniz.

Sizlerde bunu yapın. Çocuklarımız bu bilinçle yetişsin. Lütfen değerlerimize sahip çıkarak el ele gönül gönüle ülkemizin geçtiği bu zor süreçte omuz omuza şehrimize ve vatanımıza borcumuzu ödeyelim.

Bizde hala Vatan borcu namus borcudur bilmem anlatabildim mi.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Inci Necan Krah - 2021-05-16 14:47:48
Yazinizi, okudum takdire sayan buldum. Evet özellikle cocuklarimizin bu degerleri kaybetmemesi cok önemli.cocuklarinin degerleri kaybetmemesi icin japonlar guney korreliert özen gösteriyor ,hatte italyanlar degerlerini kaybetmemek icin ugrasiyor ve dünya devletleri tarafindan takdir görüyor. Sizi cok takdir etim Kemal bey böyle bir babanin seve seve evladi olmak isterdim...!
Serpil ÇELİK - 2021-05-16 14:52:10
Vatan,borcu namus borcu..namussuzluk düşünenler .gider..kisa,ozet
Paşan PAMUK. - 2021-05-16 17:58:03
Kemalim her zamanki gibi çok güzel yazmışsın anlayana sivrisinek davul zurna misali maalesef giderek davul zurnacılar çoğalıyor kalemine fikirlerine sağlık
MERYEM TÜREDİ - 2021-05-16 18:31:21
Yüreğinize,kaleminize sağlık
Sevgi Sarier - 2021-05-16 20:42:00
Doğru vatan borcu=namus borcudur.